Sunnuntain kokeiden jälkeen ollaan jo pari kertaa ehditty hakumettälle ja tehdä parit omatoimi tokot/tottikset.

Wiu on ollu ihan busy agilityn parissa, joten se ei oo päässy mun kanssa touhuamaa ollenkaa....jäi siis koko viikolta haut väliin. No mainitaan senverran, että Wiu on nyt viimekerrat haussa päässyt jo ihan isojen koirien radalle! Siis kun aiemmin ollaa tehty hajunhakuja tallaamattomassa metsässä radan ulkopuolella. Onkin ollu vähän jännää, kun on muiden koirien hajuja hänen piiloillaan...!!** Muuten Wiu on hiffannut tosi hienosti hajunhaun idean, ja väh. 50 metrin pistot sujuu jo poikkeuksetta hienosti.

(**Wiulla on edelleen mieletön jännitys vieraita koiria kohtaan...tuttujen koirien kanssa on kaveri ja leikkii toki, mutta tuntemattomat on tosi epäilyttäviä. Sotkisiko tulevat(?!) juoksutkin vähän hormoonitasapainoa ja ajatuksia. En tiiä, jännä nähdä miten muuttuu kun kasvaa henkisesti. Siis ei se asia ihan vaan "herran hallussa" ole, koitetaa toki kovasti työstää. Pitää koko ajan tsempata ja yrittää olla arkielämässäkin tosi mustavalkoinen Wiulle. Korjataan, että mun pitää tsempata, Pasilla se tulee luonnostaa. Tästä saa toisinaa mukavat parisuhdeväännöt aikaiseksi )

Aksassakin Wiu lasketaa jo isoksi koiraksi, sillä sekin reenaa nyt rimat maksikorkeudessa. Pasi on tehny erikseen sille hyppyreeniä 3-5 esteen sarjoilla ja nyt menee jo ohjauksia ja rataakin rimat ylhäällä. Se kyllä hyppää luonnostaan aika kivasti. Ja on kovasti kuuliainen rimojen suhteen. Saattaa joskus jonkun tiputtaa, mutta seuraavalla kerralla yrittää kyllä aivan tosissaan pelastaa tilanteet, ettei rima vaan tipu. On kyllä sellainen kumiukko, että aikamoisiin suorituksiin taipuukin...! Puomikin on kuulema jo siirretty ihan osaksi rataa, missä se kuulema sujuu tosi hyvin, menee kovaa alas asti 2on-2offiin. Keppejä ei ole vieläkään alotettu, ilmeisesti Pasilla oli ajatus tehdä se Susan Garretin 2x2 menetelmällä, kun vinokeppejä seuralla ei ole. Enkä nyt tiedä oliko tässä mun aksatiivistelmässä päätä tai häntää...!

Kipellä on nyt reenilistalla haun suhteen:
- näytöille draivia (vaikka ei varsinaista ongelmaa ole ikinä ollutkaa, vaan mun mutu-tuntuma kokeessa)
- se, että ei tule hajulta pois vaikka kutsun keskilinjalta (epäilen, että kokeessa näin kävi, Kippe on niin kovin kuuliainen)
- pitäisi taas tehdä ihan ilmasureenit välii, kun vähän ikävästi sylkee taas rullaa ihan omin luvin. Eihän se pisteisiin kokeessa vaikuta, mutta ettei vaan aleta taas lipsumaan omista säännöistä.

Tottiksessa tehty vaan kiva palautteleva reeni. Saatii hyppynoutokin, kun pellon laidalta löytyi lastauslava. Lähinnä sivulle-käskyyn taas viettiä, vinojen/vajaiden asentojen hiomista, jääviä varmemmiksi/nopeemmiksi... Tokoa tehtii omalla parkkiksella joku päivä ennen juoksulenkkiä, lähinnä ohjattu, tunnari, luoksarin stoppeja ja kaukoja, ettei tokopuolen liikkeet ihan jää unholaan.

Mitäs Figo...F oli viikon mun porukoilla Kipen tärppien ajan. Se saa siellä ehkä kymmenen kertaa enempi lenkkiä kun kotona, kun isi on lomautettuna ja muutenkin porukat on ihan neuroottisia noiden ulkoilutusten suhteen. Pasi haki sen näppärästi aina reeneihin mukaa, kun porukat asuu muutaman kilsan päässä Hlan kentästä. Toisaalta...ulkoilusta huolimatta oli kylkiin jo viikossa kertynyt pikkuinen ylimääräinen kerros. Mitenhän ohjeistais ton ruokinnan sitten meijän Thaimaan reissun ajaksi...? F&Kippe nimittäin on sen 2 vkoa porukoilla, kivasti vielä siinä SM:ien ja karsintojen välissä. Voipi olla että Pasi joutuu karsinnoissa juoksemaan radat pienen musta tankin kanssa Ja isojen kisojen lähestyessä F otti käyttöönsä tutun taktiikkansa; kenraalireenit vedetään aina über paskasti! Eiliset reenit (vikat ennen su Mikkelin kisoja) oli kuulema ollu aika fiaskot, nykyään tosin taitaa ohjaajaa enempi naurattaa F:n omat kuviot kuin ennenvanhaan. Reenien jälkeen kotona F vaan hymyili tyytyväisenä luuta työstäessään -se on aika velmu.


Meijän Velmu on kuitenkin agi.fi:n rankingissa sijalla 17., not bad!
Etenkin kun tuolla listan yläpäässä on Suomen huippuja, esim. sijalla 4. aikas pätevä kasvattajatäti!!!