Maanantaina käytii Skippyn kanssa hiihtämässä lähipurtsi ympäri, Kippe sekä vapaana että vedossa. Tosin sen vetäminen on sellaista pikkunättiä, että siitä ei juurikaan apua hiihtäjälle ole Keskiviikkoaamuna oltii reippaita ja lähettii heti kuuden jälkee lähijäälle -oli aivan huikea auringonnousu ja hankiaiset!!! Koirat sai mennä vapaana ja minä hiihtelin fiilistellen sellasta naatiskeluhiihtoa. Olipa hyvä olo lähteä töihin.


Aurinko nousemassa


Hiihtokaveri nro 1


ja nro 2


Risupuut oli täynnä "timantteja", kun aurinko heijastu pienii jääkiteisii

 

Tiistain paskis tokot

Tällä kertaa Oilin parina (voi Oili raukkaa, kun joutu ohjeistamaan mua moneen pulmaan...). Ompa kiva jo ajella Kausalaan, kun menomatkalla on vielä ihan valosaa. Tietenkää Kipellä ei reeneissä esiinny sitä sivulletulo/sivulla olo ongelmaa, joten suoranaisesti siihen ei pääse puuttumaan, mutta monta muuta virhettä kyllä saatiin aikaiseksi, mihin pääsi sitten puuttumaan....

1. kierros

Metallinouto. Oili teki tässä hyvän havainnon; Skip nostaa kapulan ihan hyvin ja pitääkin sitä ihan kohtuullisella otteella, mutta ongelma on palautus. Erityisesti eteentulo. Eli se jotenki paineistuu siinä mun lähellä ja siihen tulokin on vähän ikävää (ja tämä tietty korostuu koetilanteen paineessa entisestään)... Lääkkeeksi nyt jotain kivaa kapulan kanssa, kierrätystä, putkia tms. Ja tosi lyhyeltä matkalta kierrosta eteentuloja kannustaen. Eli yritetää ensin tätä kautta, että tehdään siitä koiralle mieluisampaa ja koitetaa muuttaa mielentilaa. Tämähän onnistuu kivasti tuossa lähimetsässä puidenkierrätyspaikalla, koska Pönninen rrrrakastaa sitä ja nostaa kierrokset kaakkoon automaattisesti. Siellä se unohtaa kapulan ja rallattaa puita ympäri ja käskystä palauttaa aika kivasti eteen. Tämä sama pitää nyt saada siirrettyä halleihin / kentille metsku suussa kivan tekemisen kautta. Ja toki pitää huomauttaa, jos se ihan perseilee kapulan kanssa.

Ruutu. Ensin niin että pallo valmiina ruudussa -> vähän kyttää, ei oikein hyvä. Sitten niin, että normi ruutuun lähetys, ja Oili heitti pallon palkaksi stopista. Sitten läheltä lähetyksiä ja "stop"-käskyn kanssa samaan aikaa heitin koiraa pallolla. Loppuun vielä koko matkalta niin että Oili heitti pallolla. Tänään oli oikeastaan tosi kivoja ruutuja, hyvä vauhti, paikka & terävät stopit. Hyvä Skippy!!

Luoksetulon stoppeja kierrätyksillä. Voi murheenkryyni, tässä lintsaa heti kun matka kasvaa... Läheltä hyvät stopit, myös pitkältä matkalta jos pysäytän itteni lähellä. MUTTA jos on EVL-matka ja stoppi siellä alussa, niin hohhoijaa, lintsaa ihan tosissaan ja tassuttelee koiran mitan. Nyt paljon lähellä stoppeja, niin että saa vaan onnistumisia. Pikku hiljaa pidentäen ja testaten "missä menee raja". Ja sitten huomautetaa, jos laiskottelee. Koitetaan siis saaad koiran (lihas)muistiin lukkostoppi.

Muista läpijuoksut aika usein väliin, vaikka sinänsä se vauhti ei tässä olekaan pääasia vaan hyvät stopit.

2. kierros

Ohjattunouto. Edelleen vaan vasenta puolta niin, että Oili vei kapulat. Oioioi, olipa nyt jotenki vaikea ja ekaa kertaa keskikapula kiinnosti kovin... Vasen oli seinän vieressä, joten luulen että se teki siitä näin vaikean.

Kaukot. Ekasta noususta aina palkka. Ekalla kerralla vierestä ruutuun juokseva Sina vähän häiritsi keskittymistä ja tartti kaksi käskyä, loput hyvin.

Tunnari. Jeee, saatiin tässä vähän kokeessakin olleita virheitä esille!! Ekalla kerralla koira oli aivan kuutamolla, kun pällisteli vaan muiden vauhdikkaampia juttuja. Kun lähetin kapuloille, oli aivan ulapalla mitä oli tekemässä. Mietti tovin ja kirmaili vähän eestaas, mietti, tassutteli....kunnes lamppu syttyi ja kapulat löytyi (itse olin hiljaa koko ajan). Hyvin palautui oma laukalla. Hah, joutuipas vähän itse ajattelemaan, kun ei kerran kuunnellut. AIka kivasti kuitenkin itse ratkaisi! Toinen oli jo paaaljon parempi kaikkinensa!

Loppuun ruutua EVL-asetelmalla niin, että Oili heitti palkan stopista. Kivasti meni.

Loppuun paikkamakuu EVL-käskytyksellä. Makuu hyvin, sivulle nousi sellaseen puolittaiseen asentoon. Nostin riveleistä ylös asti. Sitten otettiin uudestaan käskytys maahan-sivulle, nyt hyvin. Loppuun vielä vähän jumpattiin tätä itekseen pallopalkalla.

Oikeasti jäi taas hyvä mieli treeneistä, vaikkei välttämättä kuulosta siltä. Kippe teki kivalla asenteella, joka oikeastaan vaan paranee vaatimisen myötä.

Siinä taisi suunnilleen olla pääkohdat. Loppuun vielä pikkulenkki Riikan&koirien kanssa. Oilille taas iso kiitos vinkeistä ja hyvistä huomioista!

 

Torstain Orimattilat

Torstaina taas Heidin&Timon matkassa Orimattilaan -kyllä mulla kyydityspalvelu pelaa eikä tartte yksin ajella, ihan mahtavaa, kiitokset vielä täälläkin!!

Tein VOI-liikkeet läpi osittain vähän kisamaisesti. Ja oikeastaan nyt tajusin, että ei se kisasuoritus paljoakaa eroa treeneissä tehtävästä kisamaisesta. Vähän tietty enempi jännitystä/painetta koirassa, mutta aika samantasosta tekeminen tuntu olevan eilen reeneissäkin...

Seuraaminen: parani loppua kohti, alkoi keskittymään paremmin itse seuraamiseen. Jätti ekaa kertaa reeneissä pari perusasentoa tekemättä, pääsin huomauttamaan! Sosiaalinen palkka, eli kehut ja taputukset.

Liikkeestä istu ok. Sos. palkka.

Luoksetulo. Stoppi vasta lähellä mua, hyvin, siitä lelupalkka.

Ruutu. TAAS minä stoppasin sen takajat ruudusta ulkona (nyt pysähtyikin kohtuu terävästi), korjasin uudella käskyllä sisäpuolelle ja sitte liike loppuun. Hyvin! Lelupalkka perusasennosta.

Hyppynouto. Kapulan nosto olisi voinu olla siistimpi, vähän vinoo eteen, hyvä perusasentoon siirtyminen. Sos.palkka.

Metsku jätettiin väliin.

Tunnari. Ihan ok, vikat metrit ravilla palautuksessa. Suoraan ja hyvä sivullesiirtyminen. Sos. palkka.

Kaukot. Eka nousu (seiso), siitä lelupalkka.

Hmmm.....jotenki en nyt ole ihan tyytyväinen Kipen mielentilaa. Tai lähinnä ei nyt ole ihan tekemässä mun kanssa töitä, vaan kytistelee ruutua yms. Nyt pitää oikeasti ottaa kuuri ja palkata paljon perusasennoista ja hyvistä kontakteista liikkeiden alussa, eikä aina vaan suorittaa liikettä (etenkin ne kivat nouto, ruutu...ja tunnari jossa meinaa matalasta vireestä johtuen(?!) olla muissa maailmoissa). Nyt prkl muista tämä seuraavissa reeneissä!!

Samoin muutenkin liikkeitä taas vähän pilkottuna, kun nyt tullu tehtyä aika paljon kokonaisia liikkeitä. Tai ehkä tämä on jotain sellasta "siirtymävaihetta", kun nyt olen muuttanut vähän reenityyliä, että palkkaa ei aina tule automaattisesti, vaan pitää tehdä hyvin. Ja olen vaatinut eritavalla koiralta. Samoin aina ei tule lelua vaan välillä vaan sos.palkka. Tämä varmasti kuullostaa tosi hölmöltä, sillä näinhän sitä olisi pitänyt aina treenata, mutta kuin meijän treenaaminen on ollu sellasta humputtelua, että pääasia kun on kivaa eikä niin väliä miten ne liikkeet menee. Siis kivaahan pitää olla edelleen, mutta eihän sitä mihinkään edisty, jos ei mitään vaadikaan. Tämä vaan on selkeästi ollu mulle hankalaa, eikä sen takia olla juuri edistyttykää tai edistytty toooosi hitaasti.

Yksi ruutu loppuun, lelu stopista, joka nyt tosi hyvin terävänä. Vähän humputeltii kaukoja ihan läheltä lelupalkalla, olisikohan tekniikka (S-I) vähän parantunut...? Tai sitten vaan haluan uskoa niin

Toisella kiekalla vähän enempi pikkujuttuja; palkkaa hyvästä perusasennosta&kontaktista, eteentuloja&sivulle siirtymisiä, putken kautta luoksetuloa&sivulle siirtymistä, ruutu (ilman mitää perusasentoja tms.) jne. Eli vähän sellasta "tunnelman nostatusta" meille molemmille, kuitenkin niin, ettei palkkaa saanu jos ei tehny kunnolla töitä.

 

Lauantaina Kippiksellä

Lauantai iltapäivällä kävin yksin koirien kanssa Heinolassa reenaamassa. Tosin oli niin jäinen alusta, että meni suunnitelmat vähän uusiksi, kun ei oikein pystyny tekemää kovin vauhtijuttuja...(ja lisäksi emäntä vähän väsyny perjantain saunaillan jäljiltä). Jäi ihan kiva fiilis, Kippe keskittyi nyt sellai kun haluan sen keskittyvän. Nähtävästi se vaan aina onnistuu paremmin nameilla kun lelupalkalla. Tosin ei ehkä ole niin täpäkkä, mutta paremmin yrittää ja ajatus on itse tekemisessä. Lähinnä siis paljon liikkeiden alotuksia ja perusasennosta/kontaktista palkkailua. Luoksetulossa etenkin, palkka myös nopeista maahanmenoista. Jäävät oli ihan super, ei sotkenu yhtää ja teki kivat stopit!! Ruutua vähän, lähinnä paikkaa&stoppia leikkien, ei liikemäisesti. Kaukoja, aika kivat (meijän kaukoiksi). Eli kaikkinensa ihan hyvänmielen tokoilut.

Figo pääsi tottakai höntsämää mielettömällä draivilla seuraamista, luokstetuloa, ruutua, noutoa....Ihan hirvitti tuolla jäisellä alustalla ottaa sitä vauhdista leluun kiinni, kun tulee ihan täysillä yhtään väistelemättä! Hullu pikkumies

Sitten vielä Katrin, Epin & Minnin sekä Peetun&Otson kanssa metsä-/jäälenkille. Hassua, kun aiemmin joskus Figolle piti sanoa, että antaa Otson olla, Figo kun ei niin perusta vieraista uroksista. No, Otso kastroitii syksyllä ja nyt Figo luuli sitä varmasti ihanaksi daamiksi, koska ihan yritti liehitellä sitä rasittavuuteen asti koko lenkin!!! Siis ei se ole noin hullu normaalien narttujen perään, hetken ehkä jaksaa yrittää mutta sitten uskoo ja antaa olla. Nyt ei uskonu Otsoa tai mua, vaan kovasti vaan haikaili "Otso-neitin" perään. AIka omituinen muutos tapahtunu kastroinnin takia....


(Ah tätä ihanaa kännykamera laatua...ei pitäisi tsuumata sillä... ...)

Sunnuntaiaamuna isin kanssa hiihtämään jäälle, koissut mukana taas vapaana juosten. Taisi olla talven rankin hiihto....illalla/yöllä satanu kymmenisen senttiä märkää lunta kantohangen päälle ja etenki paluumatkalla aivan mieletön vastatuuli, huhhuh. Pikkusen puuskututti!