Eilen päätin aloittaa koirien kunnon kohotuksen, ja samalla hieman omankin. Viimeajat on tullut aika laiskasti treenattua, jos ollenkaan koirien fysiikkaa, vaikka olisi sekin puoli olisi oltava kunnossa melkein kaikissa näissä meidän hobeissa.

Pistinkin koirat auton kyytiin ja fillarin auton pyörätelineeseen, ja nokka kohti Vierumäen tuttuja lenkkimaastoja. Treenimaastona käytin hiekkatien pätkää, joka on ehkä noin 500-600 metriä pitkä, minkä tiesin turvalliseksi, koska se on päättyvä tie. Ensiksi käytiin ottamassa lämmittelykierros, jossa koirat sai jolkotella vapaana. Figo oli innoissaan jo pelkästään siitä, että sai juoksennella fillarin rinnalla. Varmaan muisti yhden kerran viime kesältä, kun kisailin sen kanssa fillarilla tuttujen mökille. Muuten meidän koirat ei juuri polkupyriä ole nähnytkään, ainakaan meidän käyttäminä.

Ekana vuorossa oli Figo, Kippe jätettiin autoon. Figo meinasi revetä riemusta heti kun näki valjaat, ja arvasi mistä on kyse. Lähtö meinasi tuottaa pieniä ongelmia. Narukin kietoutui lähdössä toisen jarrusangan taakse, mutta ehjin nahoin lähdöstä selvittiin. Lähtö oli jälleen Figolle tyypillinen repäisevä ja äänekäs. Metelöinnin se on oppinut vetohiihdosta. Vauhti oli kyllä päätähuimaavaa, ja mieleen juolahtikin matkalla, että ehkä kypärä olisi pätevä väline tässä lajissa. Eikä mun hybridifillarikaan mikään paras mahdollinen ole sorateille. Maalissa Figo oli ikionnellinen, ja haukkumista ei millään voinut pidätellä.

Kippekin oppi vetämisen jalon taidon varsin nopeasti, kun sai kehuja oikealla hetkellä. Kipen veto ei toki ole lähellekään yhtä voimakasta kuin Figolla, mutta kyllä siinäkin vauhtia piisaa. Kippe on vähän huono vetämään esimerkiksi juostessa, mutta ehkä vauhdin hurma saa senkin innostumaan. Ja nöyrähän se on kuin mikäkin, ja kun on opetettu ettei vetää saa, niin ehkä se on jäänyt sinne pieniin aivoihin.

Molemmat saivat kaksi vetokertaa, vaikka mun fillari vähän temppuilikin. Skippyn toisella vetokerralla Figo sai juoksennella vapaana meidän edellä, ja hauskaa näytti sekin olevan. Sitten vielä loppujäähdyttelyt, jonka jälkeen takaisin kotimatkalle. Oli kyllä superhauskaa, ja meinaan kyllä pitää tämän treeniohjelmassa niin kauan kuin se on säiden puolesta mahdollista. Koirien kunto nousee ja kyllä omistajakin puuskutti maaliin päästyä. Ei voi kuin suositella.

Pasi