Viime viikolla täräyttikin kunnon pakkaset loppuviikkoon! Lauantaipäivä meni messarissa likkojen kanssa shoppailureissulla ja ilta Kouvolassa kavereilla kyläillessä. Olin sitten ajatellut, että sunnuntain valoisan ajan pyhitän koirien kanssa kunnon ulkoiluun. Siinä vielä sängyssä löhöillen soittelin mimmiporukan kasaan ja sovittiin, että suunnataan laavulle kera torttujen&glögin. Jossain vaiheessa joku kurkkasi lämpömittariin, että yli -20 pakkasta, jaiks. Noh, pakkohan se oli mennä kun jo niin asiasta innostuttiin. Pönniselle takki päälle, Figo the malamuutti nyt ei paljon hetkahda, tyytyväisenä mönki lumessa ilman turhia asusteita Tehtiin nötski ja loppujen lopuksi tarettiin aivan hyvin, jopa Peetu-staffi! Koirat pääsi tarvittaessa laavuun viltin päälle tassuja lämmittelemään. Figonkin kerran sinne komensin ja näytti koko ajan ihan tympääntyneeltä, äkkiä pois sieltä...! Lenkin jälkeen porukoiden mittari näyttikin -23, kunnon talvi!!

 

Tiistain tokoreenit Kausalan maneesilla

Toista kertaa Kausalan perukoilla tokoilemassa, mukana menossa Elina, Katri, Oili ja Elina II. Oli ihana kun sain Oililta&Elinalta kyydin, niin meni matkat ihan hujauksessa höpötellessä! Henkisesti ehti jo valmistautumaa syväjäätymisee, mutta ei tullut tippaakaan kylmä, kiva.

 

Kippe kävi tekemässä paikallaolot ja kaksi kierrosta.

Paikallaistumisen tein niin että jäin itse näkyville vielä, kun tehty tätä niin vähän ihan liikkeenä (viimeaikoina ruokakupilla kylläkin). Ekalla kerra kun jätin alkoi ahmia hepan p***aa, huomautin ja sitten istui nätisti. Paikkamakuu ok, oli kääntynyt lonkalle.

Eka kierros:

Nouto puukapuloilla, omalla & kahdellla eri vieraalla. Nyt ei possuillu nostoissa. Tein ihan liikkeenä ja sitten tolppien kiertojen avulla. Hmmmm....jotenkin ei edelleenkään pelitä. Puuttuu ”se jokin”, ei-hyvä asenne tms. Ehti kerran kierron aikana jäädä töllöttämää (jumittamaa) Merviä, kun Merkka teki hienoja merkkejä siinä metrin päässä. Oikeasti aivan mielettömän hyvää reeniä, kun toinen koira tekee kirjaimellisesti metrin päässä hommia! Kipelle ajoittain vielä vaikeaa, vaikka viime kertaan verrattuna jo parempi. 

Luoksetulon stopit kiertojen avulla. Ihan ok. Yksi huono stoppi oli ainakin, mutta hyvä-voittoisesti muuten.

Sitten muistaakseni tein seuraamista ja jääviä (I & M). Jäävät meni hyvin. Seuraaminen, noh, kait ok. Mutta nyt vertaan siihen viime torstain unelmaseuraamiseen, niin ei se sitten mitää tosi hyvää ollu! Vaikkakin kontakti nyt alkaa pysymään kivasti tuolla ”hälinässäkin”. 

Toka kiesi:

Ruutua. Ekalla kerralla pallo valmiina, hyvin. Sitten pari kertaa niin, että Elina II heitti pallon palkaksi stopista. Loppuun merkin kautta. Yksi kerta meni pipariksi, kun piti alkaa paimentamaan ruudun vieressä juoksentelevaa Ioa....

Tunnari: Elina II oli liikkurina, sekalainen kasa vieraita kapuloita. Hyvin teki hajutyön ja palauttikin laukalla. Tunnareihin olen nyt ollu supertyytyväinen, ei haittaa paska-areenan hajutkaan!

Loppuun vähän seuraamista / kontaktin pitoa perusasennossa. Tosissaan nyt tietää jo pelin idean, kova tsemppi ettei vilkuilisi muita siitä ympärillä. Ymmärrän kyllä sen vaikeuden, meinaahan se iteltäkin välillä herpaantua omaan tekemiseen keskittyminen, kun Suomen parhaat tokoilijat reenaa ympärillä –tekisi vähän mieli kuikkia toisten tekemisiä