Jeeeeiiii, kevättalven helmiä -kantohanget!

Lähdin eilen juoksemaa koissujen kanssa. Oltii jo juostu reipas 1/2h pitkin pyöräteitä, Figo pääosin vedossa ja Kippe koko ajan vapaana (en kertakaikkiaan voi juosta molemmat vedossa, koska Figolle iskee joku kauhea kilpailuvietti jos Pönninen juoksee rinnalla ja se vetää ku malamuutti kauhealla voimalla. Jos Kippe juoksee omiaan vapaa, ei haittaa ja Figo voi vetää tasasesti).  Rannalle päästessä ajattelin, että no käydää kattomassa josko jäällä olis joku jäätyny polku mitä pitkin vois vähän käpötellä. Mutta olikin ihan kantohanget!! Joten juoksin sitten pitkin jäätä, molemmat koissut vapaana. Hitsi se on hienoa kun pääseen ihan mihin vaan juoksulenkkareissa!

Tiistainakin päästii edelleen nauttimaan hankiaisista, tällä kertaa suksilla. Tai koissut kyllä edelleen juosten, mutta minä hiihdellen. Aivan mahtavaa hiihdellä auringossa / auringonlaskussa pitkin jäätä -talven paras hiihto!! Taas olis kuvia puhelimessa, mutta pitää eka selvittää tekniset ongelmat että saan ne sieltä uloskin! ;-)

Keskiviikko edelleen kantohankilenkillä. Tai no osittain. Jäällä oli kantohanki, mutta metässä ei, onneksi oli ihan ok polut. Oltii Epi&Minnin kanssa kera 5 koissun. Hauskan sekalainen lauma -2 x bc, saksanseisoja, cockeri ja staffi! Figo oli onnellinen ku sai Wilma-seisojan leikkikaverikseen, ja Skippy pääsi paimentamaa koko laumaa....

Torstaina taas perinteinen agilityvuoro P-Haun hallilla.

Figo teki kaksi nopeeta kierrosta. Tai eka oli himpun pidempi -keppejä pääasiassa. A:n alastulolle piti laittaa nami kun tuli aina niin hirveellä vauhdilla, että pysähtyi vasta kaikki tassut maassa....alustan kanssa sitte nätisti. Tokalla kiekalla pari kertaa kepit.

Skippy teki lähinnä erilaisia ohjauskuvioita. Treenasivat pääasiassa rimat alhaalla, mutta muutamia kertoja ylhäälläkin (yhtään ei tippunu). Pääasiassa takaaleikkausta, joka on tosi vaikea Kipelle, kun niin helposti lähtee Pasin hartialinjan tyrkkäämänä isommalle kaarelle. Tuleekohan jostain paimennustaustasta...? Kippe on muutenkin paljon enempi "kauko-ohjattava" kuin Figo. Helposti hakee isompaa linjaa kaukana ohjaajasta. Takaaleikakus jäi vähän pohdintaan vielä ja kotiin päästyä Pasi opiskelikin Janita videolta takaaleikkausta Ainakin ihmisnuolta ja takaakietoakin tuli treenittyä. Taas niin että palkka on maassa valmiina / tulee multa.

Tokalla kierroksella samoja juttuja sekä keppejä. Kippe alko lopussa olemaa aika väsy, liekö alkuviikon lenkit vähän alkanu painamaa...? Tai sitten aivotyöskentely, kun tuli uutta juttua.

Josko perjantain palauttelis, että jaksaa lauantain koiratäyteisen päivän.

Viikonloppu

Lauantai oli tosissaa aikamoinen action-päivä, kuten Pasi tuohon ylemmäs kirjottikin.

Aamu kaheksalta startattii kohti Kouvolan kisoja. Harmi kun Pasin kunnon selostukset oli hävinnyt bittiavaruuteen...

Saldona siis 25 ja HYL. Radat oli kyllä aikasta mielenkiintoisia.... Välillä kauhiaa luukutusta ja sitten melkein mahottomat käännökset (etenkin nopeille maxi-koirille)....niimpä näyttikin ettei oikein yksikään koira saanu kokonaisuudessaan sujuvaa rataa aikaiseksi....vähän tylsää kyllä.

Figo oli ihan HULLU!!! Ekalla radalla tykitti tulemaa sellasta kyytiä, että ei oikee meinannu kuunnella kartturia ollenkaan... Joten 5 A:n alastulolta (vaikka tämän kyllä otti, mutta ei sillä väliä kun tuli paljon muita virheitä) ja keinulta. Eipä ole Figolle juuri ikinä koskaan kontaktivirheitä tullutkaan..! Myös kolme rimaa alas, mikä on melko epätavallista myös. Ehkä se ei oikein keskittyny hyppyihin? Aika olisi riittäny siihen voittaneen Ainan ja kakkoseksi tulleen Sitkun väliin. Eli kaksoisvoitto Outille&Esalle!

Toka rata oli melkein mahdottomampi kuin eka rata....siis suorineen ja mutkineen. Figolle HYL, vauhti jatkui edelleen.

Iltapäivällä Heinolaan ilmasutreeneihin. Kippe teki ekaa kertaa "laatikkohässäkkää", tai alkuun tehtiin yksi ihan normaali sileällä maalla.


laatikkohässäkästä ei tullu kuvia, mutta tässä yksi ilmasukuva välikevennykseksi

Eli kolme umpparia yhdessä rykelmässä. Ensin kaksi kertaa niin, että Kippe ei nähnyt, mihin laatikkoon maalimies meni. Joutui siis tutkimaan mistä löytyy. Nämä tosi hienosti!!

Sitten yksi niin, että näki maalimiehen menevän laatikkoon, mutta sitten ei nähnytkään, että ukko vaihtoikin toiseen laatikkoon. Pitkään tutki sitä piiloa ulkoa&sisältä mihin oli nähny ukon menevän. Sitten suunnisti sille laatikkolle minne ukko oli vaihtanut ja sieltä hyvä ilmasu! Jes, taitava mimmi!

Tosin näytölle menoissa oli vähän sekaisin, että missä boxissa se maalimies olikaan! Hassu tyttö! Vahvistetaan niitä näytöille menoja ensi kerralla sitten. Vaikka ei näissä muuten ole ongelmia ollutkaan, on ollu nopeita & varmoja.

Treeneistä sitten hakulikkojen kanssa "vähän" illan viettoon -olipa hurjan kivaa, ihan tappii asti meni! On meillä kyllä huippu hakuporukka!!!


Tytöt tahtoo pitää hauskaa.... Sing Star sai kovaa kyytiä...!

 

Pasi haki Kipen ilmasujen jälkeen ja suuntasivat vielä Asikkaalaa treenimään. Kippe oli vedätetty ihan piippuun, vaikka oli kuulema ollu nyt tosi energinen & yritteliäs. Oli menny oikein hyvin! Eka ratatreeniä, sitte ohjauskuvioita ja loppuun vielä irtoamisia!! 

Figo oli tehny ratatreeniä ja sitten keinulla kontaktia.

Olivat olleet vasta lähempänä kymmentä illalla kotona.... Sunnuntaina sitten ansaittu lepopäivä koko laumalle!!

Kippe on nyt alkanu olemaa normaali iloinen&energinen oma itsensä -eli taitaa juoksujen hormooniheittelyt olla taas takanapäin!!! Josko kohta saisi tokotreenitkin taas käynnistettyä...! Kahteen kisoihinkin ollaan ilmottauduttu, niin pakko kait se olis treeniäki.