Hlan jengin kanssa hakumettällä Vmäki-Vuolenkoski maastoissa -uusi maasto taas. Kivaa kohtuu selkeää metsää joka kumpuili sopivasti. Itseasiassa kumpuilu ja tuulen pyöriminen teki joidenkin hommat aika haastaviksikin.

Wiu oli ihan ekana radalla, otti kolme ukkoa. 1. haamuna -hyvin. Kävi tarkistamassa etukulman ja siitä eteni piilolle. SItten näytin 2. haamuna ja käytii ottamassa 3. ääniavulla (ei saanu haamua tähän). Sitten lähettämään kakkoselle. Teki sellainen mutkan pyrähdyksen -kutsuin takas. Uudella lähetyksellä hyvin piilolle. Kolmas oli aivan perfect -nenä ylös keskilinjalla ja lähetyksellä suoraan piilolle. Tämä piilo oli monille kokeneillekin koirille vaikea.

Toinen treeni kun Wiulle tehtii haamuja ja eka kerta kun näytettiin kaksi piiloa kerralla. Wiu siirty aika pikaseen hajunhausta haamuihin, kun sillä on nenä niin hyvin auki ja halusin sen lähetysasentoa haamujen avulla vähän paremmaksi. On sellaisessa kyyryasennossa pää alhaalla... Nyt oli kolmalla lähetyksellä just niinkuin halusinkin. Wiu on aika pätevä ollu näissä haun alkutreeneissä, joka kerta olen vaikeuttanut harkkaa ja aina se selviää hienosti! Vaikka onkin agilitykoira...

Kippe teki epäonnistuneen kokeen jälkeen ekan treenin. 3 ukkoa, 1 tyhjä oli suunnitelma. Meni sitten niin, että ukko-ukko-tyhjä-tyhjä-tyhjä-ukko. Kaikilta ilmaisut, yksi uusi umppari. Musta ruumisarkkumainen boxi, nou probleemos. Eli en tiiä miksi jätti kokeessa roskisumpparin ilmaisematta? Ylimääräiset tyhjät tuli mun mokasta. Ekan suunnitellun tyhjän jälkeen lähetin ukolle väärästä kohtaa (olin mennyt piilon "yli" keskilinjalla, olisi pitäny koiran siis työskennellä taaksepäin löytääkseen), joten tuli tyhjä. Otin sitten muodon vuoksi toisellekin puolelle takakulmaan tyhjän (hyvä laatikko!) ja sitten nosti ukon kun lähetin paremmin. Vaikka tällai tulikin vähän sahattua keskilinjaa eestaas... Ekat ukot haamuilla, jotka näytin kerralla molemmat. Haamuilun jälkee ukot siirtyi reippaasti aluetta eteenpäin, että saatiin kunnon laatikkopistot. Koira siis pelitti kivasti, ei merkkiä leirin tai kokeen häröilyistä, oli innokas. 

Kipelle seuraavaksi ihan ilmasupainotteinen treeni, hoitaan sitä palautusta taas viime syksyn tasoon!! Siis että irrottaa vasta käskystä, ei omin päin. Wiulle jatketaan varmaankin haamuilua, kun tuntuisi toimivan.