...vai voiko sitä sanoa, että kausi on korkattu, jos on vaan yksikseen maastossa esineitä treenannu? Tarkkuusetsintää ollaan tehty jo muutamia kertoja. Wiu on ollu aika haka, viime vuoteen verrattuna se mm. osaa jo jättää kulmakepit/-merkit rauhaan. Se on aika tehokas etsijä, vaikka viilattavaa vielä riittää mm. ruutuun lähdössä (liian vauhdikas alku, haluaisin että lähtee rauhassa ja keskittyneesti niinkuin Skippy) sekä palautuksessa (nyt on pari kertaa pudottanut nostaessaan/ palauttaessaan, innoissaan... jatkaa kyllä ilman käskyä mutta silti). Koponen oli ekassa ruudussan niin innoissaan että toi ekana kulmakepin kauhealla tohinalla :D ei voinut kuin hymyillä. Sittemmin on palannut ruotuun ja tehnyt kivasti hommia.

Tänään käytii likkaporukalla tossa ihan lähimaastoissa tekemässä kauden eka pudotettu Koposelle. Ihan ok, vaikkei se menomatkan mukanakulkeminen aina niin nättiä ollukaan. Ja esineruutu pellolle molemmille likoille, vaan 2 esinettä per lärvi ja Wiu oli mukana viemässä esineitä. Eipä tässä kummempia, molemmat suoritui talven jälkeen ok.

On siinä pikkuisen oma lisämomentti, kun on tuo pikkuapulainen (eli Ronja) mukana ;) Rinkassa menee, välillä mönkii itekseen maassa ja välillä roikkuu kainalossa mukana. Mutta hyvinpä tuo tekeminen onnistuu niinkin, ei vaan voi niin tarkkoja suunnitelmia tehdä, joustoja joutuu toisinaan tekemään pikkuapulaisen tahtiin.

Ai juu, sekin ehkä puhuu kauden alkamisen puolesta, että kävin ekaa kertaa kurkkaamassa Palveluskoiraliiton Kopan tilalle tulluttta Virkkua ;)

Ja sitten se Wiun metrinen -projekti. Pääsiäismaanantaina mentii omalla porukalla hallille (paitsi Ronja jäi pamulaan). Kaikkea höntsättii ja kun Pasi näki Wiun PK-hypyn, oli aivan että "ai se on NOIN huono!!". No on. Eikä hypyn korkeus ollut metriä lähelläkää. Ihan hirveää töpöttämistä oli jo menohyppy ilman kapulaa... Sen jälkeen unohdettiin kapula ja laskettiin hyppy about 65cm:iin. Ja hyppyyteltiin eestaas multa Pasille ja takaisin. Ja Pasi höntsäsi hypyllä vähän "agilitytyyliin". Saatiin onneksi Wiu rentoutumaan ja hyppy toimimaan. Nyt olen kotipihassa tehnyt samalla tyylillä, ilman kapulaa. Tänään tehtii jo 90cm (yhteen suuntaan, pallolle) ja tekniikka pysyi ja koira oli rento. Huhhuh tätä projektia, katsotaan tuleeko tästä ikinä metrin hyppynoutoa!

Figo on ollut kohta kolme viikkoa porukoilla, kun molemmilla tytöillä on ollut juoksut. Eiköhän nyt jo haeta se kotiin! On se hallille pari kertaa päässyt, ettei ihan luule että ollaan se unohdettu. Pääsi kerran Wiun tilalle jopa ryhmätreeneihin ja oli kuulkaas seniorisetä aivan liekeissä! Siis oikeasti se oli kulkenut oikein hienosti ja jaksanu kunnon treenin <3