…no ainakin koko viikonloppu. Eli meillä oli vkonloppuna Heinolan hakuporukan ”kauden päättäjäiset” ja lisäksi mulla oli lauantaina Kirkkonummella hakukoe Koposen kanssa.

Aloitetaa siitä kokeesta. Päätin sitten kuitenkin mennä, vaikka vikat kunnon treenit meni miten meni. Ja ei se Kanki-Koposen kroppakaan kunnossa ole… Aika paljon könkkäsi esim. kun tultiin kokeesta kotipihalle :( niinpä annoin sille iltaruualla Rimadylia.

Ekana maastot (yhden tuomarin koe, Heidi Helin), haku&esineet. Oltiin nrolla 4. Hakumaasto oli tosi kiva, kumpuilevaa ja kovin vaihtelevaa kallioista maastoa, eli paljon hyviä piilon paikkoja. Kipa ei ollut hyvä, työskentely ihan puutteellista. Etukulmat tarkisti hyvin, kolmalla pistolla nosti ekan umpparin oikelta. Sitten alkoi tökkimään, ihan sama kun vikoissa kunnon treeneissä; piikkipistoja, lähti 15m ja pysähtyi jne. Toinen ukko nousi heti 100metrin jälkeen vasemmalta. Näin heti keskilinjalla, että sai hajun ja sitten lähtikin oikein hyvin. Tämän jälkeen minä vähän taktikoin ja etenin aina aika reippaasti, vaikka pistot olivatkin huonoja. Tavallaan tiesin, että se vika ukko hyvin luultavasti on jommassakummassa takakulmassa (eihän näin tietenkään saisi ikinä ajatella, koirahan se ne ukot ettii&löytää). Ja sieltä se sitten löytyi vasemmasta takakulmasta. Tämänkin näin heti, kun Kipa lähti keskilinjalta, että on hajulla. Teki ehkä 30m leveän piston ja nosti ukon sieltä kulmasta.

Ilmaisut täydet, työskentely puutteellista (jäi aluettakin tarkistamatta), yhteensä 155p. Tuomari totesi, että koira käytti aika paljon tuulta hyväkseen...aijaa :D Ja että vaikka työskentely tökki, niin löydöistä&ilmaisuista näki motivaation.

CI7A6574-normal.jpg

Olen tätäkin vähän miettinyt; jos treenaa paljon niin, että tietää ukkojen paikat, niin tietty erilailla vaatii koiralta suoria pistoa. Sitten kun ajaa paljon pimeitä ratoja (kuten nyt olen tehnyt), niin toki enemmän vaan lukee koiraa & luottaa siihen ja antaa sen tehdä omiakin ratkaisuja (tai siis minä teen näin). Niimpä me ollaan nyt menty ääripäästä toiseen; ekassa voittajan kokeessa Kipa työskenteli aivan oppikirjamaisesti (ihan tuomarinkin sanoin), mutta ei löytänyt. Nyt sitten löytää kyllä, mutta ei työskentele tyhjiä. Ojasta allikkoon vai...?! Ei tämä kyllä helppoa ole, kun ei osaa ;) No tietääpä ainakin ensi kaudelle muuttaa maaston treenisuunnitelmia.

Esineruudussa Pönninen teki elämänsä esineruudun. Ikinä edes treeneissä tehnyt noin hyvää. Varmaan minuutti meni ja kaikki esineet löytyi. Täydet 30p.

CI7A6584-normal.jpg
kuvat Tuija Hurmekosi -KIITOS!

Noniin, tässä vaiheessahan minä jo hieman ajattelin, että koulari tulee. Että kyllähän me nyt tottiksesta aina se 70p. raavitaan kasaan…joo ei. En kyllä ole vieläkään oppinu kaikkien epäonnistumisten jälkeenkään, että kaikki on meille mahdollista :D

Tottis. Seuraaminen erittäin hyvä (jätti L-sakarassa perusasennon tekemättä…), liik.istu erinomainen, seisoi liikkeestä maahanmenon, muuten luoksari tosi kiva (tyydyttävä). Sitten se alkoi… Liik. Seiso vielä ok.

CI7A6745-normal.jpg

Tasamaanouto: nostaessa korjasi otetta, irrotti kapulasta vasta toisella käskyllä. Olisko ollu hyvä?
Estenoudot: hyppäsi ja nosti hyvin, kiersi paluun. Palautti eteen seisten…irroitti kolmannella käskyllä, ei siirtynyt sivulle… Siis niin noloa, vituttavaa ja kaikkea. Ihan hitsasi kiinni koiralla.

CI7A6752-normal.jpg

CI7A6761-normal.jpg
Paluukierrot nyt vielä voi laittaa kipeän kropan piikkiin ja maahanmenon seisomisen työtapaturmaksi...
mutta muita ei oikein voi edes seliseliselitellä!!!

Eteenmeno: jäi istumaan…

Paikallaolo: alas vasta toisella käskyllä, muuten tosi skarppi.

Yhteensä 66 pistettä ja heipat koularille…

No, jokainen PK-kokeita läpikäynyt varmaan tietään tunteen…oot kökkiny koepaikalla ihan koko päivän, suoritunut voittajaluokan maastoista ja sitten kaikki kosahtaa tottikseen… Kyllä taisi olla aika ekoja kertoja kisoissa/kokeissa, kun en vaan pystyny palkkaamaa koiraa muuten kun antamalla sille pallon suuhun. Jos olisin kirjottanut tän tunnin sisään, niin olisi varmasti ollut erilainen teksti. Kaikki kisakavereiden, tuttujen ja ystävien tsempit helpotti kummasti. Eli ei muuta kun leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.

Mutta kyllä nyt eka otetaan kunnon tauko. Aattelin, että Koponen saa nyt pitää lomaa vuoden vaihteeseen asti. Parannella ittensä taas iskuun. Sitten me alotetaan vääntämään se tottis siihen jamaan, että aina tulee se 70pistettä vähintään :D

Asiaa mietittyäni tajusin, että kaikki toi jumiminen varmasti johtuu eteenmenosta. Sanon aina liik.maahan+luoksari - liikkeen jälkeen siellä perusasennossa, että ”sinne jäi eteen”. Luulen, että on vaan liian iso odotusarvo sille eteenmenopalkalle. Ihan kun sitä nyt tarttisi erikseen jo tuossa vaiheessa viritellä… Onhan näitä nyt tulleita virheitä ollut nähtävissä jo jälkikokeessa ja treeneissäkin. En vaan (taaskaan) ole ottanu niistä ajoissa opiksi ja treenannut niitä pois. Taas piti kokea kantapään kautta. Tyhmän, kokemattoman & osaamattoman ohjaajan kalavelkoja nämä…

Onneksi illalla kokeesta kotiuduttuani ja muiden lopettaessa treenit mentiin hakuporukalla Mäkelään saunomaan&syömään. Kyllä siinä sai pettymyksen huuhdottua pois ;) Tosi kiva ilta oli!

Sunnuntaiaamulla (pienessä huterassa) sitten jatkamaan kauden päättäjäisiä. Sai hyvin palauttelevat tehtyä. Kipalle etukulmat haamuilla. Ekalta ilmasu, toka suorapalkalla (ukko oli hämynä etukulmassa olleen umpparin takana joku 15m). Palkkana herkkuruokaa, jättiCuz ja fudis. Ei koe onneksi tuntunut, oli jo autolla ihan innoissaan. Illalla taas kunnon lämmittelyistä&jäähdyttelyistä (+väliliikutuksista) huolimatta tosi jäykkä&ontuva. Sai taas kipulääkettä.

CI7A6585-normal.jpg
Nyt saat lepäillä, maailman paras harrastuskaveri!!

Wiu teki kolme ukkoa. Etukulmat niin, että teki laatikot, kolmas löytö suoraan edestä. Ei mitään isoja ongelmia, asenne alkaa olemaan nyt bueno! :)

wiu_hakumettalla2-normal.jpg
Etukulmaan lähdössä. Ekat kuvat ikinä Wiusta hakumettällä <3 Kiitos Janne (Pylväinen)!!!

-------------------------------------------------------------------------

Wiu urakoi lauantaina Liedossa kolme starttia. 0-5-0! Nyt osui palikat hyvin kohdilleen, jes! Vitonenkin tuli siitä, että eka rima tippui… Kontaktit olivat olleet hyvät. TÄÄLLÄ eka rata videolla, oli eksynyt Katin kameralle, Kiitos :)

20130831_4MG_7529-normal.jpg
kuva Jukka Pätynen

EO_ranking-normal.jpg
Piti ottaa muistoksi, kun Wiu on keikkunu aikalailla tossa kympin hujakoilla EO-rankingissa koko syksyn

 

Ja Tössykkäkin sai mennä hypärin, kolmanneksi vika rima alas, eli 5.

Pasi kotiutui illalla puolen yön jälkeen ja pääsi sitten päivän päätteeksi meille saunajais-kuskiksi :D