Figo-potilaan elämä on jatkunu liikuntarajoitteisena narun päässä. Niissä puitteissa aina jotain aktiviteetti yritetty keksiä. Viime lauantaina käytiin moikkaamassa Heinolassa mummolassa olevia kummimuksuja. Ulkoiltiin rantapuistossa ja kaupungilla melkein 2,5h. Emma 5v. talutti Figoa koko ajan. Aika kultainen mies, siinä se kiltisti töpötteli Emman kanssa pitkin toria ja keskustan katuja <3

kaupunkikavelylla-normal.jpg
Figon fanilauma <3

Muuten tilanne vaikuttaisi aika samalta; kohtuu puhdas käynnissä, ontuu ravissa. Olin kyllä jo hieman näkevinäni, että ontuisi ravissakin jo vähemmän. Toivonkohan vaan…? 3 viikkoa lepoa&lääkettä jäljellä…

Skippylle sainkin kisapaikan 16.3. Porvooseen! Tositosi kiva mennä pitkästä aikaa kehää, saas nähä miten toimii. Treeneissä Koponen on kyllä nyt ollu hurjan kiva, oikein nautinto tehä sen kanssa. Ollu kovin aktiivinen ja innokas. Eihän se ole mikään nopein, notkein ja näyttävin tokokoira, mutta Koposeksi oikein hyvä! Yllättävän hyvin liikkeet saatu kasailtua, eniten treenaamattomuus näkyi tunnarissa ja kaukoissa, ne parantuneet treeneillä. Hyvillä mielin kisoihin, ihan vaan rutiinia hakemaan, tuloksella ei sinänsä ole mitään merkitystä, vaikka kivahan se ykkönen aina on ;)

Keskiviikkona tehtii Sannan liikkuroimana EVL:n yksilöliikkeet läpi sosiaalisella-/namipalkalla. Nyt ei ollu ihan nii-in hyvä, kämmejäkin kävi. Eli varmaan näkyi se, että ei olla tehty kokonaisuuksia ollenkaan. Kootut kämmäilyt: ruudussa nousi maasta istumaan kun olin kävellyt ohi, idarin I&M oli hitaat (ja mä varmistelin katsella. Ei ehkä oikein tiennyt, että aletaan tekemää jääviä?), seuraaminen etenkin alussa huolimatonta. Ohjatussa meni merkiltä ensin toiselle merkille, josta itse korjasi kapulalle. Tunnarissa nosti aivan heti kapuloille mentyään oman, tiputti, varmisteli muut ja toi oman… ja kaukoissa yksi M-S meni M-I.

Kävästii tätieläimen kanssa Hlan porukan ilmasutreeneissäkin. Oikeastaan mentiin tekemään tupatarkastus Tanjan uuteen taloon. Olipa ihana talo upealla paikalla. Siihen pihaan metsän reunaan tehtiin ”mökkikylä” koostuen noin 10 piilosta ja treenin jälkeen päästiin sisävessaan ja lämpöseen kaffelle, kuinka luksusta! Koposta ei huijattu, tarkasti paikallisti aina ukon oikeasta piilosta ja ilmaisi kiintorullalla. Olipa pikkuisen täpinöissään :D

mokkikyla-normal.jpg
Palkkaa hyvästä työstä! kuva Taija Koskenkorva

Wiu kävi viime lauantaina Vuokkosilla kisaamassa. Tulossaldo oli tripla HYL tällä kertaa. Pikku sujahduksia väärään putken päähän tms. Koko rataahan kaksikko ei ole tänä vuonna tehnyt käytännössä ollenkaan, joten ymmärrettävästi hieman hakusessa. Onnistuneilla pätkillä vauhti oli aika hurjaa. Siitä on hyvä lähteä kursimaan taas kokonaista ratasuoritusta kasaan kohti kesän Isoja Kisoja.

Eilen torstaina neiti&kartturi pääsivät Turkuun Janitan yksärille Tapsan&Tromman kanssa, Misaa tuuraamaan. Olivat taasen valsseja hioneet ja jokunen muukin uusi jippo oli tullut. Ei siis turha koko illan reissu.

Ilmasutreenit on jatkuneet hyvällä mallilla. Tärkein osa on nyt mulla, että muistan pysyä kriteereissä. Kipan kanssahan tuli aikoinaan paljonkin vaikeuksia, kun koiralle ei ollut selvää rullan luovutus; saako sen tiputtaa 10metriä piilon jälkeen, 10metriä ennen ohjaajaa, metri ennen ohjaajaa vai vasta käskyllä. Ja tämä tietty ihan siksi, että minä en ollut mustavalkoinen. Eihän tuo tätieläin nykyäänkään odota mitään irroituskäskyjä, mutta kuvio menee jo sen verran rutiinilla, että rulla tulee aina perille asti. Tästä viisastuneena koitan olla Wiulle mustavalkoinen, irroitus aina käskystä. Josko menisi kerralla oikein. Tai ainakin vältettäisiin omat variaatiot selkeiden ohjeiden puutteen takia. Nythän tämä on vielä sellaista pelkkää ilmaisutreeniä, ehkä ne haasteet tuleekin vasta siinä metsään etsinnän yhteyteen viennissä.

_MG_1108-normal.jpg

Tokossa työnalla olleet eniten ehkä kaukot, välimatkaa lisätty I-M-I –vaihtoihin. Luoksarin stoppi, joka ei etene mihinkään. Maanantaina hallilla tuli mieleen, että onhan ALOssakin hyppy, tehtii sitä jokunen kerta. Yllättäen ei osannukaa seisoa paikallaan mun lähestyessä, vaikka liik.seiso osaa. No nami avuksi ja onnistui. Kaikkinensa pitäisi tehdä enempi kokonaisuuksia/ koko liikkeitä, kun ne nyt on tän 2,5v. tehty aina paloina :D …ja toisaalta myös sellaisia sekalaisia kuuntelutreenejä väliin, että tulisi variaatiota. Wiu on ehkä maailman hitaiten edennyt tokokoira :D …ainiin, sehän onkin aksakoira.

Keskiviikkona sitten otettiin härkää sarvista ja tehtiin kokonaisia liikkeitä. Ja kylläpä näkyikin, että tarvetta olisi tehdä jatkossakin! Sanna liikkuroi meille seuraavaa:

- Seuruu: aika ok, alussa pari kertaa ravisti/ räki tms., muuten Wiuksi kiva!
- Liikkeestä maahan hyvin
- AVO luoksari; no stoppi nyt oli Wiun stoppi, eli pysähtyy sellai askeltaen… muuten ok. Paitsi että ei osaa siirtyä edestä sivulle!! Nämä nyt todellakin treeniin, koska sama toistuu kaikissa nouto jutuissakin!
- Liikkeestä seiso; istui, istui… suostui lopulta seisomaankin. Näitä ei viime aikoina ole näin sotkenutkaan. Huono valmisteleva seuruukin.

-tauko-

- Tasamaanouto; ai kauhee kun oli kapulassa kiinni koko ajan. Sanna antoi kapulan mulle. Näitäkin siis treenattava. Hirvee kyttäys perusasennossa… Nopea meno, siisti nosto ja nopea palautus. Irroituksen jälkee ponkas seisomaan häntä tötteröllä -> ”missä se mun palkka on?!”
- ALO hyppy; jeesasin suosiolla niin, että heitin namin maahan kohti kävellessä. Seisoi hyvin -> vapautus namille.
- Tunnari; kävi eka tsekkaamassa kapuloiden vieressä olleen merkin, sitten hyvä haistelu ja palautus. Paitsi olin näkevinäni palautuksessa pari kapulan pyöräytystä, mikä on Wiulle hyvin epätyypillistä (painetta?).
- AVO kaukot 2metrin etäisyydellä. Voi vitsit, sehän teki :) Ekat liikuroidut kaukot, hih.

Toinen ainiin, maanantaina Wiu loikki 90cm pressua jo pikku kapula suussa (ei siis koko liikkeenä, vaan niin että kutsuin sen vaan kapula suussa yli). Hän on tässä kovin rohkea ja ilmava!! Oon luottavainen, että näistä PK-esteistä ei tule sille mitään peikkoa, kun edetään (niissäkin :D ) tällai asteittain onnistuen.

Tulipa pitkä päivitys...