Kasvitäti Jenni jaksoi taas järjestää kasvattitapaamisen Virroille. Se on kyllä hurjan hyvä leiripaikka; laadukkaat mökit, lenkitystilaa koirille, ok kenttä esteineen (+pikkukenttä) sekä loistavat treenimaastotkin parin kilsan säteellä. Maastoista toki täysin kiittäminen alkuasukas Maria, kenen metsiä/ peltoja ne on. Ja kun seurakin on vielä huippua, niin ei kai siitä huonoa leiriä saa tekemälläkään?! Sääkin ennakkovaroituksista huolimatta suosi meitä. Perjantaina satoi, mikä ei haitannut kun silloin vaan matkustettiin ja vierailtiin navetalla. Muuten ei kastua tarvinnut.

turpa-normal.jpg
Kaikki kuvat by leirin virallinen kuvaaja eli Mia Mäkelä. Kuvia on tulossa lisääkin ;)

lypsy-normal.jpg
Marin navetalla vierailulla; lypsyrobottia ihmettelemässä.

Lauantaina Pasi koutsasi aksaa melkein koko päivän, onneksi ehtivät just Suomen ekaa MM-lätkämatsia katsomaan ;) Wiukin teki aksaa ja lisäksi Mäkelän Mia katsoi mun&Wiun yhteistouhuja. Oikeastaan palkkaamista ja pikkusen seuruuta. Halusin Mian vähän katsovan, hän kun harrastaa suojelua, niin ajattelin että olisi ehkä vähän erilainen katsantokanta kun perustokoilijalla. Olipa kyllä kiva, opin taas itsekin uutta! Tai kyllähän sitä teoriassa jotenkin osaa palkkauksen&viettejäkin, mutta oli kiva kun joku katsoi käytäntöäkin.

oppia-normal.jpg
Rataa ihmettelemässä

Kyllä se suurin blokki Wiun kanssa tehdessä on (edelleen) mun korvien välissä. Wiu leikkii ja palkkautuu hyvin, sillä on hyvä taistelutahto. Murina (ja haukkuminen) on sille tyypillistä, ei mistään epämiellyttävästä johtuvaa. Wiun palkkaukseen lisättiin rauhavaihe, mitä en itse ole osannut ollenkaan käyttää. Eli se hektisyys hetkeksi rauhoitetaan, koira saa hyvänolon ja pienen huokaisuhetken/ pään tyhjennyksen. Sitten taas jatkuu. Rauhavaihe tehtiin ihan niin, että Wiun ollessa patukassa kiinni silittelin rauhassa päätä ja kehuin. Siitä sitten maahan-käsky ja patukka irti. Hetki maassa ja siitä vapautuksella suoraan seuruuseen/sivulle. Haukkuminen väheni heti kun lisättiin tekemiseen&palkkaukseen tämä pikku nollaushetki. Kyllä Wiusta kuulemma PK-koiran(kin) saisi :)

treenia-normal.jpg
Hikihän tässä tulee!

Aamupäivällä tuli tehtyä Koposelle kauden eka jälki:
- jana n. 15m (oikeaan), jälki n. 500m, 1,5h, 4/4 keppiä

Tätieläin oli aivan hurrrrjan pätevä, minun kriteereillä ihan loistava! Ajoi jopa jäljenkin tarkasti, selvitti kulmat&ojan ylityksen ilman tarkisteluja. Sunnuntain kaksi janatreeniä olikin sitten enempi sähläystä, mutta tulipa tehtyä.

Esineruudusta täti löysi 2 esinettä 2 suoralla pistolla. Hyvä kun tuli helppo esineruutu, kun viikolla Haramaantiellä oli hiukan haastavampi ja joutui silloin etsimään tosi pitkään ja useamman lähetyksen.

Senioriherrakin pääsi la tekemään esineruudun (2 esinettä sillekin, nopeesti löyty!) sekä höntsäämään vähän tottista. Sunnuntaina piilottelin sille teepusseja metsään :)

Illalla vielä sauna, Euroviisuja (no ei niitä oikeasti kukaan katsonu) ja kuulumisten vaihtoa. Mukavia kasvattien omistajia on kyllä Jenni löytänyt, muutama ihan uusikin kasvo oli löytänyt joukkoon :)

wingo-normal.jpg
Pasi koutsaamassa Wiun velipoika Wingoa & kartturi-Saria

Sunnuntaina Pasi taas koutsasi aamupäivän ja mie mettäilin. Lounaan jälkeen lähdettiinkin jo kotimatkalle. KIITOKSET tännekin kaikille niin mukavasta seurasta!!