Arki alkoi rytinällä. Päivät töissä ja oikeastaan joka ilta jotain treeniä; joko koirille tai itselle, tai molemmille samana iltana. Tähän alkuun hetkeksi vielä lomatunnelmiin:

Loppuaika Unkarin reissusta meni yhtä kivasti kuin alkukin. Sunnuntaina kannustettiin finaaliin päässeitä suomalaisia. Vaikka täytyypi mainita, että kyllä ollaan huonoja kannustajia melkein jokaiseen muuhun maahan verrattuna… hieman enemmän ääntä ja intoa lähti muiden maiden suoritusten aikana! Viimeinen Kaposvar-ilta vietettiin jälleen suomiporukalla syöden ja käytiinpä pyörähtämässä kisojen ”after partyissakin”, joista nyt ei paljon kerrottavaa jäänyt…

P7286710-normal.jpg
Budapestia ja Tonavaa
Saatiin pieni, lämmin sadekuurokin niskaamme! Mutta eipä ollu niin paahtavan kuumaa...

Ehdittiin vilkaisemaan Budapestiäkin sen verran, että voi sanoa käyneensä. Viimeinen yö vietettiin samassa ilmastoidussa lentokenttähotlassa. Ja kotimatka sujui ihan ok. Mitä nyt onnistuttiin Helsinki-Vantaalla hyppäämään väärään parkkipaikka-bussiin… että oikein sujuvasti meni Budapestissa matkat bussilla&metrolla, mutta Helsingissä sitten meni hutiin :D Loppu hyvin kaikki hyvin, kotona oltiin yöllä ennen neljää.

P7306735-normal.jpg
Wiu ei ihan arvostanut reissun jälkeistä pesua. Meillähän ei koiria käytännössä koskaa
(paitsi paskassa kellimisen jälkeen) pestä, mutta nyt oli pakko... neitin turkki oli jotenkin tosi samea ja kupsutteli itseään. Painoakin tippua reissussa melkein 2kg, vaikka parhaamme tehtiin nesteytyksen suhteen.

Lomaviikon loppu menikin mökkeillessä. Mitä nyt pari kertaa pyörähdettiin kentällä treenailemassa. Pasilla on ollu aksassa projektina opettaa Wiulle suuntakäskyjä putkesta tultaessa. Eli että putkijarru olisi selkeä jarru, jolla käännytään ihan putkea myöten takaisin pän ja suuntakäskyllä sitten loivemmin (n. 90 astetta). Että olisi mustavalkoisempaa koiralle, kun nyt putkijarru kärsii, kun sitä epäloogisesti käytetään molemmissa yllä mainituissa tilanteissa.

P7306829-normal.jpg
Lomatunnelmia kuvin...

P7306782_raj-normal.jpg

P8026837-normal.jpg
"Koirahoitolan" väkikin piipahti grillailemassa <3
(pitäsköhän mun myydä tämä kuva GodMorgonille mainoskuvaksi ;) )

P8026848-normal.jpg
"Selviääköhän nuo nyt varmasti tuosta soutelusta...?"

Koposen treenejä en nyt jaksakaan ruotia, kun ei mitään ihmeempää ole työn alla. Pidetään taitoja yllä ja koitetaan hioa vähän paremmaksikin. Katotaan mitä koepaikkoja onnistutaan saamaan tässä syksyllä ja treenaillaan sen mukaan. Tottiksessa lähinnä puututtu eteenmeno koomaamiseen, mikä ainakin treeneissä on tuottanut tulosta, katsotaan sitten kantaako koekentille asti… Haussa ja esineissä oikeastaan motivaatio/ itseluottamuspainotteista harkkaa. Eilen kyllä pyyhkäisi niin takki auki(?) hakuradalle, ettei millään nostanut etukulman umpparia…

P7306741-normal.jpg

Wiunkin kanssa taas aloiteltu tokoa. Jotkut asiat on pitkän tauon jälkeen sujuneet yllättävän hyvin (esim. tunnari), jotkin asiat taas ei ole tauon aika parantuneet (esim. seuraaminen). Kahtellaan nyt, päästäänkö kevät-talvella korkkaamaan VOI.

P7306755-normal.jpg

Wiun suhteen olen tässä jopa pohtinut haun treenaamisen järkevyyttä… kun tällä treenitahdilla en sitä varmaan ikinä koevalmiiksi saa… Tollainen nenätreeni on kyllä mielestäni oikein hyvää ”vastapainoa” kiihkeälle agilityn treenaamiselle, mutta saman asian ajaisi vaikka jälki, missä taasen ei tarvitsisi maalimiesten vapaa-aikaa viedä. Mutta kun itse tykkään hausta ja treenikavereista… ääääh.

Kahdet hakutreenit nyt kesätauon jälkeen alla:

Ekat Vuolenkoskella ”nimettömän tien varrella”. Lähinnä muistuttelutreenit haamu – valmis – valmis. Valmiit piilot aika lähellä (eli 50metrissä, kun normisti varmaan 80m :D ), joten kaikki sujui kivasti.

Tokat Haramaantiellä:

Valmis – tyhjä – ääniapu

Wiu oli aika liikkis. Ihan ok tyhjä, tuli pois kun huutelin. Mutta tullessaan meinasi koko ajan tehdä ukarit tyyliin ”mutta se ukkohan on siellä jossain vielä” <3

Tokakierros samalla radalla valmis – valmis. Ykköseltä mm kuljetti Wiuta vähän aluetta eteenpäin ja mä huusin sen keskilinjalle. Tosi hyvät suorat pistot.

Olisiko tässä tauko tehnyt hyvää...? Nyt oli ekaa kertaa Wiu sellainen kuin haluaisin sen hakumettällä olevankin. En oikein osaa pukea sanoiksi sitä. Järkevän innokas ja motivoitunut? Oikealla asenteella anyway.

Nyt mun pitää ottaa noita tyhjiäkin aina melki joka treeniin johonkin väliin. Että tulee osaksi kuviota. Samoin pitää taas muistaa sijoitella ukkoja rataa eteenpäin, että laatikko pistot vahvistuu. Ne siis teemana nyt etsinnän osalta.

P7306761-normal.jpg
F on nyt tokoillut. Mennään korkkaamaan AVO ensi tiistaina :D
...ohjaaja kun ei saa treenattua mitään jos ei ole kisat tähtäimessä!
No ei me muuten, mutta kun on oman seuran kisa, minne ei juuri tunkua ollut... eli ei viedä keneltäkään oikeasti harrastavalta kisapaikkaa ja tuomarinakin on mukava kaima.