Keskiviikko ilta vierähti Sinilähteen metsissä hakuillessa. Otin piiiitkästä aikaa Figonkin mukaan, kun nyt ei ole agilitykisoja hetkeen tiedossa.

Ekana hakuhullu-Figo. Siis te ette usko kuinka se on into pinkeenä. Ikinä koskaan en oo nähny tollasta hakukoiraa (ja tämä kommentti ei sisällä pelkkää positiivista...). Figo jotenkin saa itsensä hetkessä ihan hypnoottiseen tilaan kun nostaa kierrokset kattoon -siis hetkessä, kun tajuaa että NYT mennään hommiin. Voitte kuvitella bordercollien joka lukitsee itsensä johonkin... Ja tästä käy syyttäminen täysin totalisesti itseään, koirassa ei ole mitään vikaa. Se on vaan opetettu nuorena täysin väärin. Mulla se ei oikein pysy edes lapasessa hakumettässä, henkinen johtajuus ei riitä ja voimalla turha tehä mitään kun koira on lukinnut mielensä johonkin. Eli halllinta ei ole maailman parasta. No joo, tämän loistavan pohjustuksen jälkeen itse treeneihin! :))

Eka pisto löytö -hieno pisto vauhdilla suoraan. Ilmasu haukkua-palkka-lisää haukkua-palkka jne. Toinen etukulma hieno iso tyhjä pisto (kröhöm, tosin ukko jäi nostamatta, jäi ikäänkuin piston keskelle, kun oli alueen etureunassa. En tiennyt tämän maalimiehen sijaintia, sai mennä minne halusi). Kolmas pisto taas hieno iso tyhjä. Positiivista oli nämä tyhjät -Figo tuli hienosti kutsusta pois ja teki muutenkin mallikkaat pistot. Sillä on risteily hanskassa, heti on lähdössä toiselle puolelle uuteen pistoon. Neljäs pisto alueen takulmaan, josta ukko kera herkkuruuan ja pallon.

Lopuksi nameja keskilinjalla ja läheiselle lammelle uimaan!! Figo oli taas ihan hirmu onnellinen koira, kun sai hakuilla. Siis se kyllä osaa homman, löytää ihan kelpo hyvin (vaikka tänää yksi ukko jäiki nostamatta 100m radalta) ja ennen kaikkea pitää työstä. Etsiminen on se paras juttu, ei niinkään maalimiehet, heh. On vaan mielentila ja vauhti aivan väärä!

Sitten Skippy. Jos Figo on se ensimmäinen hakubortsu, jonka kanssa on aivan oikeasti tehty kaikki mahdolliset mokat, on Kippe toivottavasti se kappale jonka kanssa on jo osattu toimia viisaammin. Skippykin on tooosi innoissaan, mutta ei mene yli. Sen voi tuoda rauhassa irti radalle ja kuuntelee radalla ihan hiljasta puhetta niin kuin arjessakin.

Eka pisto hajun haulla -hyvin. Toinen etukulma suoralla ilman apuja -hyvin pitkä pisto. Kolmas hieno tyhjä!! Neljäs lähetys oli vähän sähellystä. Kippe lähti ilman lupaa, en pyytänyt takasin kun ajattelin, että menkööt tässä vaiheessa omaa intoaan. Olikin sitten vähän epävarma mennäkö vai eikö mennä, ja kieppasi pian takasin. Nyt kunnon keskittynyt lähetys ja pisto suoraan piilolle (tällä puolella ei ollut tuulesta apua). Viides oli takakulma ilman apuja. Sai hajun jo keskilinjalle ja hajulla piilolle. Eli taas ihan mukavasti mennyt hakuilu! Skippykin lopuksi uimaan.

Tarkoitus oli tehdä Skippylle ilmasutreeni, mutta oltiin senverran tiheässä metikössä (uusi alue), että en viittiny ilmasuja tehä. Ei järkeä kun näkyvyys huono ja eihän tuossa sitä eteenpäin kääntymistä olisi ollut hyvä treenata...

Mukavat hakutreenit jälleen -kiitos ihan mahtavan porukan! :) Sovittiin vaikkari hakutreeniajaksi keskiviikko illat, kesä iltoina kun valoa riittää.