Ei kyllä edes jaksa muistaa arkipäivien tapahtumia, mutta taisi mennä perussetillä -parit aksatreenit ja hakuilua...

Lauantaina tuli pitkästä aikaa kammettua ittesä puntille (viimeksi oon vissii käyny toukokuussa :) ) ja tottiskentälle ihan porukkatreeneihin. Puntin tulos oli se, että nyt on koko kroppa mukavan kipeä kolmatta päivää ja tottiksen yhteenveto se, että tekemistä riittää...

Meni ihan kivasti pitkän seuraamisen juoksuineen, hitainekäynteineen & henkilöryhmineen. Palkka. Liikkeestä istuminen, maahanmeno ja luoksetulo; kivasti. Kehut ja jätettii palkka eteenmenoa varten. Nouto, niin no. Ei voi ottaa vierasta kapulaa muuta ku kunnon hetsauksen jälkeen... (vähän sama ilmiö, kun eisneruudussa. Ollaanko vaan treenattu liian vähän muilla ku omilla. Varmasti.) Vaihdettii Tanjan kanssa kapuloita, joten nyt voin treenata (hetken) vieraalla kapulalla. Eteenmenossa tartti kaksi maahanmeno käskyä, ekalla vaan jäi seisomaa...muuten ok.

Sitten metristä. Menee toiseen suuntaan, mutta yrittää aina kiertää tullessa. Tätä sitten väännettii ja käännettii korkeena ja matalana....äh. Meinaa hypätä liian kaukaa, laakana. Etenkin sitten kun oikein yrittää / alkaa varoa. Pitäs jotenki nyt opettaa tähän kunnon tekniikkaa. Vinkkejä...?

 

10.10. kisat Purinalla Helsingissä

Pasi saa raportoida tästä tarkemmin jos jaksaa/ehtii.

Ekalta radalta 5 (rima alas radan keskivaiheilla). Pasi: Ekan radan alku taisi olla se joka mietitytti useimpia. Päädyin kierrättämään Figon putken puoleisten siivekkeiden kautta. Tiesin, että kakkosesteen jälkeen putki vetää Figoa, joten en uskaltanut lähteä kunnolla liikkeelle kohti kolmosta. Kolmosella valuin sitten turhaan vaikka ei ollut tarkoitus. Nämä on näitä mitä hienosti ajattelee mutta toisin toteuttaa.

Kepeille vienti kuten suunnittelinkin, mutta sen jälkeisellä 6 esteellä kroppa kääntyi vasta hypyn jälkeen. Pituuden jälkeiselle hypylle oli ehkä turha tehdä valssi esteen taakse, mutta menihän se noinkin. Ajattelin, että liike korostaisi koiran ymmärtämään suuntiman pituuden jälkeen. Osa koirista valkkasi pituuden jälkeen väärään putken pään.

Muurin leiskautin tarkoituksella pitkäksi, jotta saisimme paremman linjan seuraavalle hypylle. Mitä katselin pienempien koirien menoa, niin osa koirista karkasi putkeen, kun koiran yritti kierrättää kauemman siivekkeen kautta. Itsekin päätin heti, että se on meille soveltuvampi reitti. En uskonut, että saisin Figon vedettyä välistä esim. sylkkärillä, ainakaan ilman riman pudotusta (reenaamisen arvoinen kohta). No rima putosi nyt kuitenkin.

Tarkoituksella saatin koiran putkeen asti jotta pääsisin sujuvasti seuraavan esteen taakse, osa meinaan tuli siitä ohi. Hieman se meni odotteluksi mutta ohjaukset myöhässä. Koiran mennessä pussiin en tainnut muistaa mainita mitään eteen menosta kun noin ohjeita kysyi.

Tälle radalle olin päättänyt ohjauksen pääpiirteissään jo ennen kuin menin rataantutustumiseen. Radalla meno tuntui kivalta ja onneksi en tiennyt riman putoamisesta mitään. Luulin ennemminkin, että muuri olisi saanut osumaa.

Toinen hypäri meni sitten plörinäksi. Radan vaikein kohta oli alku. Kakkoseste oli okseri ja aika moni otti kurvin varman päälle. Itse päädyin hieman kompromissiin. Halusin saada tiukan mutkan sillä riskillä että okseri putoaa. Kepeille vienti oli sen verran vaikea, että halusin olla auttamassa Figoa. Ihan alkuperäisessä, villissä suunnitelmassani olisin mennyt valmiiksi kolmosen taakse, mutta ensin näyttänyt koiralle okserin. Nyt tässä puoliversiossa ilmeisesti ennakoin hieman liikaa ja vedin koiran suoraan ohi okserista. Kun mämmin alun niin en oikein löytänyt tsemppiä loppuradallekaan ja se meni aika vasemmalla kädellä. Toiselta  HYL.

Vikalta 5 (vaikkakin lapussa luki 10, mutta ei kyllä keksitty mistä olis tullu toinen 5, kun ei tuomari näy nostavan kättään muutakun siinä 1-2 esteen välisestä kiellosta?!). Pasi: Agilityradalla lähtö oli sitten vähän toisintoa edellisestä mutta nytten sain sentään korjattua vedettyä radan kunnialla loppuun. Kakkosesteen merkkaus näyttää terävämmältä kuin se itsestä tuntui. Figo reagoi siihen ja liikkeelle lähtöön kyllä aivan saman tien. Sanoisin, että joka kerta ei noin herkästi reagoi. Tarkoitus oli kääntää kroppa toisin päin heti merkin jälkeen, mutta sinne asti ei päästy.

Renkaan takana olin hieman myöhässä kun jouduin korjaamaan kakkosesteen. Olin miettinyt, että teen viime hetkelklä persjätön ennen putkea jos en saa Figoa hyvin taipumaan. Vekki muurille oli tarkoitus tehdä aiemmin ja ronskimmin. Kepeiltä Figo kääntyi tosi hyvin putken suuntaan ja välistävedot menivät kyllä paremmin kuin odotin. Ne eivät ole meidän vahvuuksia. Ylösmenokontgaktille mursin omaa askelta ja Figo reagoi siihen hyvin, vaikka se ei videolla minusta oikein näy.

Kokonaisuutena meno Purinalla tuntui ihan kivalta. Rutiini alkaa pikku hiljaa löytyä ja kisasuoritukset muistuttaa toisiaan. Nyt jopa uskaltaa taas välillä vähän riskeeratakin vaikka aina se ei onnistuisikaan. Toisaalta vieläkin on välillä turhaa odottelua kun voisi enemmän ennakoida.

Olipa pitkä päivä, kun lähdöt meni mini-medi-maksi järkässä....Aamu puol 8 lähdettii kotoa ja illalla takas kotona kympiltä. Tosin loppuilta meni synttäreillä -Pasin veljen tytön 2v. pippalot!  Juhlakalu oli jo hieman väsyny koko päivän juhlinnasta, mutta eipä se mitään, kun illan viimeset vieraatkin oli vähän nuutuneita!


Synttäri-primsessa; Emma 2v.

Reissussa oltii mun Kirsikalla (Rellulla). Oli vähän tunnelmaa työnnellä pikku purkilla koko porukalla. Niin vaa mahduttii kyytii ja otettii lähtöjen välillä koko laumalla päikkäritki Rellussa  Audi on siis edelleen Salossa pajalla, kone paskana. Vähän nyt ihmetellää kuka kustantaa ja mitä... *huokaus*


Kotimatkalla, väsynyttä porukkaa. Mutta aikamoinen tilaihme on Kirsikkaki!