Minun osalta oli koiratouhupainotteinen viikonloppu -Pasi juhli kaverinsa polttareita Hesassa.

Perjantaina menin koirien kanssa Heinolaan ja käytiin Skippyn kanssa hiihtämässä kaupungin pururadalla sellanen 8km lenkki (Kippe oli vapaana). En viitsinyt ottaa molempia, kun periaattessahan tuolla ei saisi koirien kanssa hiihtää. Toisia hiihtäjiä en kuitenkaan tavannut, joten eipä olisi haitannut vaikka molemmat olisi juossut mukana...no Figo kävi isin kanssa kävelylenkillä. Skippy saikin sitten jäädä porukoille täysylläpitoon juoksujen ollessa parhaimmillaan.

Lauantaina oltiinkin sitten Figon kanssa kahdestaan Pasin lähtiessä rymyreissuun heti aikasin aamulla. Alotettiin päivä juoksulenkillä jäällä aivan mahtavassa auringon paisteessa!! Cool Siihen se auringosta nauttiminen melkein jäikin, kun aamu- ja iltapäivän siivoilin ja taitoin SBCAK:n jäsenlehteä. Käveltiin kyllä kaupassa käymään, kun oli pakko käydä nauttimassa auringosta. Ennen agitreenejä ajelin porukoille hyödyntämään täyspalvelua ja suoraan valmiiseen ruokapöytään! :) Figo joutui odotelemaan tervehdysten jälkeen autossa... teinpä samalla Kipelle pikku sisänaksuaktivoinnitkin, vaikka Kippe oli jo päässyt aamulla hiihtolenkille Epin&Pekan kanssa.

Sitten Figon kanssa Asikkalaan agiliitämään. No siis pääpainohan oli taas vaan koiran aktivoinnissa, eli menin ihan siksi että Figo pääsee tekemään agilityä, en niinkään treenimielessä (kun mun ohjaustaidot on mitä on...). Ei ollut ihan yksi tai kaksi kertaa kun Figo joutui kysymään että "mamma mitä seuraavaksi, sä oot hidas?!", kun ohjeet tuli vähän jälkijunassa! Silmänisku Mutta meillä oli tositosi hauskaa yhdessä, vaikka Figo varmasti olikin epävarma mun ohjauksen kanssa.

Sunnuntaina lenkkeiltiin eka aamulenkki lähipikkumetsässä ja Heinolaan menomatkalla pysähdyttiin Vierumäkeen metsälenkille -taas aivan mahtavassa kevätsäässä. Tein Figolle pudotetun esineen noudon ja tarkkuusetsinnän molemmat kaksi kertaa + luoksetuloja & seuraamisia. Hämmästyttävän hyvin ukko muisti molemmat esinejutut, vaikka viimeksi ollaan tehty ties milloin??! Toi "minin" etsintä on hauska juttu, Figo nuuskiin niin tohkeissaan että nuuhkutus on ihan mieletöntä! Hymy

Sitten porukoille ja koirien vaihto. Figo pääsi vielä isin&äitin kanssa piiitkälle kävelylenkille, kun mä&Skippy lähdettiin hakutreeneihin. Tai oikeammin ilmasutreeneihin. Treenattiin motocross-radan parkkipaikalla. Keskilinja ja etenemismatkat oli lähes sulaneet hiekalle, mutta molemmissa reunoissa korkeat lumivallit, jonne pääsi tarvittaessa hyvin piiloon. Olikin kiva köllötellä maalimiehenä auringon lämmössä! :) Lisäksi meillä oli lumivallien päällä piilojen läheisyydessä pressuja "hämypiiloina".

Skippy otti kuuden ukon ilmaisut. Ukot oli näkymättömissä, mutta lähetysmatka oli vain noin 20m, ja ukko löytyi heti vallin takaa. Ainoastaan ekalla pistolla Kippe kävi nuuhkimassa häntä heiluen "hämypressun", tästäkin sitten jatkoi itse oikealle piilolle asti. Muut pressut saikin sitten olla rauhassa.

Kaikki 6 ilmasua aivan törkeen hienosti! Cool ...vaikka epäilinkin aluksi, että muistaako edes koko asiaa kun viimekerrasta on aikaa! Eli aina suoraan maalihiehelle, nappasi heti rullan, tuli vauhdilla mun eteen istumaan, irti käskystä, remmi kiinni, näytölle. Viimesimmissä olin jo lähdössä jarruna liinan päässä, mutta kova into maalimiehelle eli ei häirinnyt (vaikka Skippy normisti on tosi herkkä "nykimisille", eli ei mielellään vedä). Olin kyllä hirmu tyytyväinen.

Nyt vaan kokeillaan kiintorullan toimivuus ja siirrytään "laatikkohässäkkä"-harjoituksiin. Mehän saadaan hyvässä lykyssä kesällä jo ilmasu yhdistettyä etsintään! Nauru

Skippy jäi vielä porukoille. Figo&mä palattii kotii vastaanottamaa aikasta krapulaista Pasia! Silmänisku