Me tytöt hurautettiin Hlaan hakutreeneihin poikien jäädessä Lahtee lenkkeilemää (ollaan tämä vko asuttu piiitkästä aikaa kotona mökin sijasta).

Skippy otti muistaakseni ekaa kertaa kuusi pistoa, eli käytännössä 100m radan! Niin pätevä mun aikalailla just kaksi vuotiaasta pikkumimmistä on jo tullut!! Pusu Toki edelleen suorilla palkkauksilla ilman ilmasuja.

Pistot meni seuraavasti: löytyy - tyhjä - löytyy -löytyy - tyhjä - löytyy. Eli 4 löytyy ja 2 tyhjää. Ihan ok, pientä sähläystä ja säätöä, ja vielä monta korjattavaa asiaa edessä. Mutta kokonaisuutena aika kivasti ekaksi koko radaksi! Koitettiin tehdä noin 70m syvät pistot, eli tallattiin normia himpun syvemmät (niinkuin aina pitäisi).

Etukulma: teki ensin tyhjän (hieno tyhjä olikin!), ei ollut uponnut tarpeeksi syvälle. Tokalla lähetyksellä löytyi.

Toinen etukulma (vastatuuleen): ok tyhjä

3. pisto: tähänkin tarvittiin kaksi lähetystä, ennenkuin löytyi. Tämä oli kyllä kaikille koirille vaikea, tiheää ryteikköä käytännössä ilman tuulta...mutta ei selitellä.

4. pisto: suoraan löydölle -hyvin

5. pisto tyhjä: eka teki sellasen pikku kaarroksen -> syvemmältä uusi lähetys -> viipyi huuteluista huolimatta tyhjällä iäsyyden (Skippyksi), mitä lie tarkistanut / löytänyt / mihin törmännyt...?!? En nähnyt mitää sinne pusikkoon...Mutta muuten hyvän kokoinen tyhjä.

6. pisto: suoraan löydölle -hyvin.

Tyhjät on selkeästi tehnyt vähän epävarmuutta.

TÄRKEIN HUOMIO: itse pitää muistaa liikkua eteenpäin ja huudella/kehua koiraa JOKA PISTOLLA!!!! Nyt huomasin, että löydöillä en ole huudellut koiraa ollenkaa, ja Kippe on heti oppinut, että kun tuo kehuu / huutelee, ei siellä ketään ole!! Hitto koira on fiksu ja ite tyhmä! Eli nyt tässä treenissä huikkailin aina missä liikun ja kehuin etenemisestä, oli sitten löytöä tai ei. Eli luulen, että ekan etukulman & 3. piston tyhjätkin johtui siitä, kun huutelin edetessäni -> Kippe teki vajaan piston kun varmaan tuumi, että ei siellä ole ukkoa....!

Myös palkkausta pitää nyt vähän parantaa, että motivaatio pysyy tyhjistä huolimatta. Eli leluja myös muille kun vikalle aina välillä!

Ja ensi treeniin jotakin kivaa, kun nyt ollaan tehty vähän kuin koemaisesti edeltävät monta treeniä! Mitähän yllättävää ja motivoivaa sitä keksisi...? Ehkä täytynee konsultoida kasvattaja-Päiviä... Silmänisku