Pidettiin viikon tauko ryhmätreeneistä, kotitottisteltiin kylläkin muutamaan otteeseen. Sitten oli pakko mankua pikku porukka koolle sunnuntaiksi, että pääsin hakuilemaan! :)

Henna ja Tanja tuli mun seuraksi ja suunnattiin Karhulammelle hakutreeneihin (olin muuten ainoa treenaaja kellä ei ollu krapula ;-) ).

FIGO ekana. Ajattelin että saan sitten treenata Kipen lepposammin kun oon eka treenannu hieman hermoja kiristävämmän otuksen alta pois! ;-) Ei vaa, Figo on vaan nii-in into pinkeenä haun suhteen, että vauhti-hallinta ei meillä aina ihan täsmää!

Figo otti 1. luokan radan, eli tuli 6 pistoa, joissa 3 ukkoa. Etukulmassa löytö. Ensimmäisellä lähetyksellä kaartoi liian nopeasti eteenpäin piilon ohi, joten uusi lähetys ja nyt hyvin suoraan loppuun asti. Hyvä haukkukin tuli! Figo menee aikasta hyvin ite maahan haukkumaan, eikä tunge maalimiehelle.

2. etukulma tyhjä, kuin myös seuraava pisto. Nämä ihan ok tyhjiä (toisen kaartoi ehkä himpun aikasee, mutta en puuttunut kun eteni kaartaen syvälle). Huutelin pois ja muutamalla käskyllä sain koiran takaisin metiköstä...(juuri tässä tämä vauhtihallinta vähän tökkii...)

4. pistolla löytö. Tämä hyvin. Oli tosin juossut suoraan maalimiehen pään päältä, kun maalimies-Henna makasi kokonaan pressun alla. Oli tullut niin vauhdilla että oli juossut yli, mutta sitten käynyt ite viereen maahan haukkumaan. Tännekin hyvä ilmasu. Figoa on haukutettu osissa haukkua-palkka-haukkua-palkka jne. eli ei niin pitkää pätkää että tulen paikalle. Mutta haukutusta jatkettu vaikka seison vieressä.

5. pisto (toinen takakulma) tyhjä. Ihan ok pisto. Ei ongelmia irrota! :)

6. pisto eli takakulma löytö. Kallion nyppylä päällä/takana. Lähetin suoraan jyrkkään kohtaan ylös, mutta Figo fiksuna poikana kaartoi eteenpäin ja meni ylös loivasta kohdasta. Vikalta suora palkka -jauhelihaa ja tennispallottelua.

Vauhti oli taas ihan liian hurja hakuun, mutta taisi olla nenä kuitenkin mukana matkassa, kun ukot löytyi kivasti. Tietty loppua kohti hallintakin helpottuu, kun pahimmat höyryt on purettu.

Ja olipa taas tyytyväinen Figo kun sai työskennellä metsässä! :D

SKIPPY oli viimenen koira ja ehdittiin juuri ennen sadetta. Kippe otti kolme ukkoa, alueen keskimmäiset piilot ja toinen takakulma.

Tein nyt niin, että hain haut samalla kertaa molemmista 1. ja 2. piilolta. Sitten palasin keskilinjalle lähettämään 1. piilolle (vastatuuleen). Tämä meni loistavasti!! Sitten toinen puoli oli joko unohtunut tai sitten vaikea kun tuulesta ei ollu tapua (myötätuuli). Ekalla lähetyksellä ei edennyt tarpeeksi pitkälle, vaan kaartoi takasin päin liian aikaseen. Huusin luokse ja käveltiin vähän lähemmäs ja nyt toisellä lähetyksellä eteni tarpeeksi pitkälle, kaartoi takarajalla aluetta eteenpäin ja siellä se piilo oli! Palkaksi jauskia ja patukka.

Viimenen oli kallion päällä vasta tuulessa, joten haju tuli hyvin keskilinjalle. Lähellä (20m?), mutta ideana oli, että piilo oli suoraan jyrkän kallion nyppylä päällä, joten Kippe ei päässyt suoraan ylös piilolle, vaan sai ite pähkäillä reitin hajun lähteelle. No tämä ei ollut kyllä mikään vaikea, vaan näppärästi Skippy kiersi jyrkän kohdan ja pääsi ettimään piilon. Mutta ajatuksena oli välillä tehdä jotakin vähän erilaista ja samalla opettaa vähän eri muotoista maastoa! :) Palkkana kunnon jauski satsi sekä tennispallottelua piilolla ja sitten vielä aluetta purkaessa. Ja Skippykin oli tämän jälkeen onnellinen pikku koira! ;-)