Nyt on Figon&Pasin agilityura korkattu Mikkelissä. 4 starttia (agilityratoja) vkonlopun aikana, tulokset selityksineen tässä:

LAUANTAI

A-rata: 15 virhepistettä -> 10 kepeiltä ja 5 puomin alastulolta (tätä ei oikeen kukaan nähty mitä kävi..?). Eli kaikkinensa rata meni sujuvasti (alle 10 sekuntia ihanneaikaa nopeammin), mutta pujottelussa lopetti jo tokavikaan väliin, eli se uusiksi. Figo oli ihan hyvässä vireessä, vähän ehkä yli, mutta pysyi vielä hanskassa.

1974032.jpg

1974033.jpg

1974035.jpg
Aika optimaalisen korkea hyppy, ei turhan korkea! ;-)
Vaikka kuvasta voisi muuta päätellä, ei viikonlopun neljässä startissa tullut yhtään rimaa alas!!
(Kuvat Mari Ali-Raatinen, ISO kiitos!!!)

B-rata: HYL. Tästä HYL, koska pujottelussa, joka oli kolmas este hyppäsi keskellä yhden välin yli ja lopussa lopetti tokavikaan väliin. Pasi ei korjannut tätä, joten HYL. Sitten loppu rata ok, paitsi että keinu meni liian vauhdilla. Tämä olisi mennyt varmasti ok, jos Pasi olisi ohjannut normaali draivilla (hylky vähän vaikutti...). Figo oli jo lähtöviivalla ihan liian kovilla kiekoilla ja olikin siten vaikea ohjattava, eli oli liian täpinöissään ja vauhti sen mukainen -> ei suju vielä ihan tommosella vauhdilla, kun kaikki (kepit, keinu..) ei vielä ole niin selkäytimessä.

1974036.jpg

1974037.jpg

1974038.jpg
(Nämä ratakuvat myös Marin ottamia)


SUNNUNTAI

1964232.jpg
Pojat ekaa starttia odottelemassa

C-rata: 8 virhepistettä. 5 kepeiltä ja loput yliajasta (meni keppien korjauksessa). Tämä oli hyvä rata ja jäi hyvä fiilis -paitsi ne kepit, joissa nyt jäi ihmettelemään keskivälissä. Sitten uudelleen alusta ja nyt ok. Kontatit Pasi otti tosi varmistellen, mikä ei sinänsä tässä vaiheessa haittaa, aika kyllä riittää (ilman keppimokailuja ;-). Oli astetta kinkkisempi ykkösluokan rata, joka näkyi tulostasossakin; 17 koirasta vain 4 sai tuloksen, joten Figo sijoittui 2./17 (ja sai siistit palkinnot :D )!! Täällä video radasta (laatu ei huikea eikä kuvauksen taso... :) )

1964234.jpg
Figo tykkäsi erikoisesti tosta jättitennispallosta,
ei se niinkään lahjakorteista yms. välittänyt ;-)

D-rata: 5 virhepistettä. Samoin hyvin vedetty rata, lukuunottamatta keppejä, joista 5, kun aloitti puikan tokasta välistä vasta...Mutta tästäkin jäi onneksi hyvä fiilis, kun muuten oli sujuva rata! :) Ja ennen kaikkea Figo oli mitä parhaimmassa vireessä!! Sijoitus 5./17. Täällä video radasta

Eli keppejä, keppejä, keppejä vaan treeniin. Tosin käytiin lauantain jälkeen ennen sunnuntain kisoja omalla kentällä ottamassa keppejä. Noin kymmenkunta toistoa hypyiltä tultaessa, eri kulmista, Pasi eri kohdissa jne. -ja KAIKKI puhtaasti vauhdilla! Mutta lisää varmuutta vielä treeneihin, jos menisi treeneissä 100% varmuudella, siirtyisikö kisoihin edes 50% varmuus...? ;-)

Launtai illalla tahkottiin mökillä keinua, tämä sentää tuotti tulosta, kun sunnuntaina molempien ratojen keinut hyvin.

Kokonaisuutena pojilla on tässä vaiheessa paketti ihan mukavasti kasassa, kunhan ne kepit saadaan pois tökkimästä. Ohjaus ja meno on muuten sujuvaa ja vauhdista ei tarvitse olla huolissaan, kun kisatilanne tuo vauhtiinkin huiman lisäyksen!

Sellanen jäi nyt mieleen, että sunnuntaina koiran vire ja olotila oli paljon parempi, oikeastaan tosi optimaalinen. Lähtiessä käytiin kotona 40 min rauhallinen metsälenkki ja kisapaikalla Figo oli kokoajan meidän mukana. Rauhoittui tosi hyvin ennen vikaa rataa sillä, että käpöteltiin hissukseen ympäri kisapaikkaa ja välillä syöteltiin kontaktista lihapullaa. Tästä rauhoittui tosi hyvin, kun kisapaikka tuli tutuksi eikä enää välittänyt rataa suorittavista koirista tms.

SKIPPYN weekend meni kisamaskottina! :) Ei vaan, oli hyvä kun sai olla mukana tutustumassa kisapaikkaan. Launtaina tottistelin Skippyn kanssa kisakentällä. Nyt olikin kiva tottistella, oli innokas kaveri, joten meni hyvin. Skippy sai myös vähän agilityä, kun käytiin pitämässä hauskaa lämmittelyesteillä. Näin pitkästä aikaa Kipen menemässä Pasin kanssa agilityä, ja sehän jo oikeasti osaakin jotakin!! :) 

Lauantai illalla treenattiin vielä mökillä hyppyjä&keinua, joka on vielä hiukan pelottava Skippyn mielestä. Sitten tehtiin vähän uudella kaavalla tottista. Eli Pasi teki häiriötä. Skippy ei vielä kestä tätä kovin hyvin, joten alotettiin helposta. Oltiin ihan vaan paikallaan perusasennossa ja palkkasin aina kun piti kontaktin. Eli melko tiheätä palkkausta. Välillä väliin muutama agilityhyppy ja hypyistä vauhdista suoraan sivuille -olihan vauhdikkaat sivulletulot!! Tämä uusi juttu oli Skippyn mielestä selkeästi tosi hauskaa. Keskittyi intensiivisesti, ja näki kuinka oikein yritti, vaikka kovin kiinnosti Pasin puuhat. 

Tätä samaa tehtii sunnuntai aamulla kentällä. Taas myös vähän hyppyjäkin ja sitten ihan häiriötreeniä. Nostaa aika kovasti Skippyn kierroksia (palkkaankin vielä lelulla), mutta kivaa on.

Sunnuntaina kisapaikalla tein Skippyn kanssa vähän sivummalla puistikkoalueella myös uutta juttua -opeteltiin puiden kiertämistä. Tämä olikin superjuttu, sai täysillä kiertää puun ja tennari palkaksi! Tässäkin välillä sitten seuraamisia. Näillä keinoin saan ainakin intoa seuraamiseen! :) Ja vähän vaihtelua.