iHaNa ihana talvi tuli vihdoin kolmen kuukauden sateen&mustuuden jälkeen, hurjan kiva! Aivan ihana kun voi päästää koirat vaan pyörähtämää pihalla, kun ei ole sitä puhistusrumbaa enää.

Toki se tietää maastojuttuihin talvitaukoa –toisaalta eipä niitä paljon ole viime aikoina tullut tehtyä muutenkaan, kun arki-illat on säkkipimeitä (mua ei nii-in paljon innosta, että lähtisin otsalampun kanssa jotain jälkeä kävelemää…) ja vkonloput ollu täynnä kaikkea muuta menoa… Vaikka lunta tuli rytinällä, ahkeroitiin silti hakumettällä viime vkonloppuna. Lauantaina Sannan kanssa pikkureenit ja sunnuntaina Haramaan tiellä. Skippylle tuli ajettua liikaa melkein pelkästään pitkää rataa tossa loppukesästä/syksystä, unohtui perusreenien teko… Se näkyy nyt niin, että ekat pistot on huonoja ja alkaa vasta about kolmannella pistolla tekemään töitä. Lisäksi ukkoja meinaa jäädä luvattoman helposti metsään, kun tekee vaan hienoja pistoja ja juoksee rataa… Back to basic siis. Onhan tämä ollut nähtävissä jo molemmissa kokeissa ja viimeisimmissä reeneissä, en vaan ole halunnut myöntää sitä… Jotenka sunnuntain harjoitus Kipelle oli 3 pistoa haamuilla ja suorapalkalla. So simple. Hyvin meni (no mikä tossa olisi voinu enää epäonnistua :D ) lumesta ja alueellamme makkaraa paistavista hirvimiehistä huolimatta :) Mutta nyt taitaa etsintään tulla tauko, mikäli tuo lumen määrä tuosta yhtään lisääntyy. Katellaan sitten keväämmällä uudelleen ja muistetaan silloinkin tehä vaan perusreeniä alkuun.


kuva Sanna Pykäläinen
 
Wiun piti päästä sunnuntaina Kipen sijaan hakumettälle, mutta sattuikin pikku haaveri… Ennen lähtöä ulkoilutin koko sakkia ja kotiin palatessa huomasin Wiun kannuskynnestä vuotavan verta. Lähempi tarkastelu osoitti, että koko kynsi oli lähes irronnut. Yök. Onneksi irtosi itekseen maanantain aamulenkillä, ei tarttenu lähteä lääkärille poistamaan. Itse ei kerta kaikkiaan olisi pystyny nykäsemään sitä irti…! Lisäksi molempien likkojen mahat oli kuralla su-ma…Wiu toipui heti ma, Kipalla meni vähän pidempää…mikä lie olisi ollut?
 
Meijän laumasta kukaan ei siis kisannu männä viikolla. Olipa kuulkaa ihana viettää viikonloppu kotosalla! Tai noh, lenkeillä, reeneissä, valmennuksessa (Pasi&Wiu) ja mie käväsin piiiitkästä aikaa hepankin selässä! Ja molemmat illat vaan saunottiin ulkoilujen päätteeksi, löhöttiin sohvalla ja syötiin –oikein kivaa tollanen "himailu" tarpeeksi harvoin annosteltuna :)
 
Wiu pääseekin taas kisakentille itsepäisyyspäivänä, jänskää!