Uuups, kyllä huomaa että kirjuri on kesälomalla, eikä tule istuttua päiviä työkoneen ääressä (=treeniblogin päivityskin jää...). En edes yritä muistella kaikkea viikon aikana tapahtunutta.

AGILITY kuitataan ihan sillä, että treenattu on ainaski kolmet treenit (Pasi taas puikoissa ja minä vaan assarina mukana). Sunnuntaina oli ulkopuolinen kouluttaja naapuriseurasta, Skippy osallistui. Äänetön ohjaus oli Skippylle aikasta passelia -sekä ohjaaja että koira joutui tosissaan keskittymään. Alkoi kulkemaan ihan kivasti. Renkaaseen & kontakteihin haettu vähän lisää varmuutta. Figo tehnyt perusvarmaa tahkoamista! Hymy Treenimääriin nähden ok, vaikka onhan se ohjaajalla tatsi ja ajoitukset luonnollisesti vähän kadoksissa. Talven treenipaikka on vähän mietintämyssyn alla... ...hmmm...

VIESTIÄ käytiin tekemässä molemmille keskiviikkona. Figo kaksi pätkää. Eka hyvin. Toisella pätkällä sellainen ihme, että koira palasi pitkän ajan jälkeen takasin A-pisteelle...?! Mitä lie tapahtunut (kumpikaan ei tietenkään nähnyt). No uudella lähetyksellä löysi perille, minä vielä siirryin lähemmäksi pitkän suoran päähän, että näin kun tuli suoraa. Ja vauhdilla tuli.

Kipelle 4 pätkää. Olisiko pisin (viimenen) ollut sellaisen 300m hiekkatiellä. Ideana oli hakea vaan taas varmuutta "pelin ideaan". Penneli oli innoissaan (kuten yleensä! ;-) ).

HAKUA tällä viikolla 2 kertaa. Tiistaina Niemen Elinan & Katrin (anteeksi Katri kun en muista ikinä sun koko nimeä...) ryhmässä Nastolan tietämillä. Skippylle 4 pistoa.

Kaksi ensimmäistä hajunhaulla. Ekassa mentii ehkä puoleen väliin pistoa, kun sai hajun. Lähetyksestä juoksi eka piilosta ohi syvemmälle, sieltä sai hajun ja pienillä pyörimisillä Elina löytyi. Toinen hajunhaku tosi hyvin tehty pitkä suora pisto suoraan piilolle.

Kolmas oli valmis. Hienosti mettää pitkin hakkuuaukean rajaan, käänsi aluetta eteenpäin ja hienosti iso tyhjä pisto. Mutta maalimies jäi. Pieneksi puolustukseksi, että tämä oli kaikille (paitsi Sinalle Hymy) vaikea, koska piilo oli metsän ja aukean rajalta muutaman metrin aukealla vattupusikon keskellä. Toisella lähetyksellä sitten hyvin suoraan piiloon. Neljäs haamuna, hyvin. Haamu taas eteni näyttäytymisen jälkeen syvemmälle piiloon.

Keskiviikkona oman porukan treeneissä Sataojalla Heinolassa. Jälleen neljä ukkoa.

Eka hajunhaku jyrkän kallion päältä, reilusti syvä pisto. Tämä oikein hyvin.

Toinen valmis. Tosi hyvin meni matkalla 90 asteen kulmassa menneen polun ylityskin!! Aivan suoraan piilolle, jes!

Kolmas haamuna. Haamu kallion reunalla, josta jatkoi etenemistä näkymättömiin. Tämäkin hyvin. Sitten neljäs odotti keskilinjan toisella puolella, näkyvillä, jalkapallon kanssa, tämän lähetin paluumatkalla kolmospiilolta. Hyvin ja paljon leikkiä loppuun.

Nyt on aina maalimiehillä ollut herkkuruokaa (jauskia, koiranmakkaraa, kanapihviä...) palkkana + aina jokin lelu (viimesellä se paras).

Haamuja ollaan nyt tehty kolmessa vai neljässä viime treenissä. Taidan jättää seuraavissa pois ja tehdä vaan hajunhakua ja valmiita. Kun se nenä on toistaiseksi (onneksi) pysynyt matkassa ja kuitenkin ollaan taas vähän päästy kohti tavoitetta -varmuus takaisin ja suorien, syvien pistojen vahvistamista. Tekemisen varmuus näkyi mielestäni esim. tiistain treeneissä, jossa teki sen hienon laajan tyhjän (kylläkin vahingossa tyhjän), tai keskiviikon valmiissa piilosssa. Okei, oki, nämä on nyt vaan kaksi onnistumista, mutta kuitenkin treenit on nyt menneet ilman niitä tynkäpistoja, epävarmoja lähetyksiä ym. huonoa säätöä!

Aikamoista tasapainoilua tämä hakukin! Hymy Pasi tokaisi hauskasti tänään, että kyllä se on minulla peiliin katsominen, jos ei haussa ikinä koskaan kisatasolle päästä. Tosi pätevä koira ja alusta asti kuitenkin ollut neuvojana Suomen Mestari, tositosikokenut hakuihminen Päivi ja nyt ollaan päästy treenaamaan Pohjoismaiden Mestarin valvovan silmän alle.... Siis pitäisikö tässä jo kohta ottaa jotakin paineita..?!? Silmänisku *jollekin voisi käydä näinkin*

Nyt lomailut jatkuu ja meitin lauma suuntaa kesälomareissulle Mikkeliin (kuitenkin ihan Mikkeli valittiin kohteeksi kaikista maailman thaimaa-australia-unelmabiitsi-vaihtoehdoista Cool). Mikkeliin siksi, että siellä vkonlopun aikana mahdollisuus startata 4 agilitylähtöä!!! Hih. Eli toivottavasti Figo on seuraavia päivityksiä tehessäni jo III-luokassa (se yksi nousunolla....)!! ;-)