Vihdoin ehdin päivittelemään eiliset (torstain) hakuilut. Treenit ei menneet ihan suunnitelmien mukaan muilla kuin Skippyllä. Joten aloitetaan siitä! :)

SKIPPY teki taas 2 ukkoa hajunhaulla, jälleen ihan 50 metrin lähetysmatkoilla. Näistä ei sen kummempia, menivät oikein hyvin! Kippe alkaa näissä olemaan jo ihan taitava. Toiselta piilolta sai hajun jo kauempaa, jostakin 20 metrin päästä, joten palasin takasin. Silti lähetyksestä meni suoraan piilolle, hienoa!

Sitten vauhti-Figo. Vauhtia ja intoa oli tosissaan taas hieman liikaa etukulmilla (tallaamaton alue). Ekalle pistolle vasta kolmannella lähetyksellä ja tokalle toisella. Näin siksi, että Pasi kutsui aina heti pois, jos näytti yhtään että Figo lähtee vain juoksemaan tai huuhailee muuta kuin nenän kanssa eteenpäin. Onnistuneet lähetykset olivatkin sitten sellaisia, että suoraan piilolle. SITTEN...alkoi oikea pelastusetsintä! ;-) Sanna ja minä oltiin oltu etukulmissa maalimiehinä ja edettiin sieltä keskilinjan suuntaisesti noin 100metriä siellä kuvitellulla takarajalla 3. ja 4. piiloille. Tai näin oli tarkoitus. Noh, alussa vitsailtiinkin meijän hyvistä suunnitustaidoista ja niinhän siinä kävi, että Sanna oli mennyt liian kauas keskilinjasta (jossakin 100 metrissä) mutta ei ollut edennyt linjaa pitkin niin paljon kuin Pasi oletti. Tuloksena siis se, että Pasi ja Figo eteni keskellä Sannan ohi ja Pasi lähetti koiraa piilon edessä koko ajan. Kun sieltä ei alkanut löytymään, palasi koirakko takasin päin. Maasto oli kumpuilevaa kalliota, eli ei helppoa. Lisäksi piilon ja keskilinjan välissä meni paljon tallattu polku, jonka yli Figolla oli alussa vaikeuksia mennä. Noh, sitkeällä pistoille pommittamisella Sanna lopulta löytyi. Löytöön johtanut lähetys oli sellainen, että Pasi sanoi että Figosta näki että nyt tuli haju nenään -lähetys ja suoraan piilolle. Tuli aikamoinen määrä tyhjiä, kuulema kovin hienoja sellaisia kylläkin.

Kun Sanna ison työn tulosena löytyi, palasivat he palkkausten jälkeen keskilinjalle. Pasi oli yrittänyt huutaa mulle, että tule vaan pois vikasta piilosta -ei viitsi enää lähettää Figoa, kun vihdoin onnistu edellisellä. Enhän minä kuullut...Figo sitten päätti, että onhan se emäntä haettava pois metästä ja ekalla syvällä pistolla löysi mut keskeltä hankea kaatuneiden puiden ja juurakkojen viidakosta. Loistava Figo!! Olin nimittäin minäkin hieman valunut kauemmas keskilinjasta...

Tämä ei siis mennyt ollenkaan niinkuin oli suunniteltu, mikä kuullostaa ehkä vähän kauhistukselta... MUTTA ei mitään huonoa ettei jotain hyvääki. Hyvää oli ainakin;
-Pasi sanoi oppineensa paremmin lukemaan Figoa. Milloin sillä on oikeasti haju ja minne suuntaan kannattaa lähettää.
-Figo teki tasaisesti jatkuvalla innolla töitä lukuisista tyhjistä ja alun pois käskyistä huolimatta.
-Tyhjät pistot oli hyviä, syviä ja kun ei löytynyt palasi takaisin kysymään "mihin sitten?"

Wilmallakin oli pieniä kommelluksia, kun Sanna itse ei pysynyt omissa suunnitelmissaan! ;-) Toki koira teki hienosti hommia tässäkin tapauksessa.

Kaikkinensa meillä oli hauskaa ja kivat treenit. Metsässä vierähti taas reilu kolme tuntia 3 koiran kanssa...toki oli siinä loppu lenkkikin! :)  

ESINE-ETSINNÄSTÄ;

Olen aamulenkkien ohessa tehny molemmille esine-etsintöjä. Vähän vaihtelevilla "tekniikoilla". Mutta Skippyn kanssa pitää malttaa vielä tässäkin tehdä hajunhakuja tai viedä yhdessä esine. Jos lähettää vaan ilman edellä mainittuja "apukeinoja" on penne vielä epävarma. Lähtee kyllä, hitaammin (mikä itsessää ei ole huono asia), mutta hitaus on vaan epävarmuutta. Ja eteneminen on vähän poukkoilevaa. Joten Kipelle esineitäkin vaan hajunhaulla/yhteisvienneillä!

Pasi&koirat suuntasivat tänään mökille viikonloppua viettämään (minä töissä viimeset päivät Siwassa!!). Tai oikeastaan Pasi meni järkkäilemään muuttoa varten mökin autotallia. Ajateltiin tällaisena väliaikaisratkaisuna mennä mökille asumaan. Kamat autotalliin ja me mökkiin! :) Mökki on kuitenkin kaikilla mukavuuksilla varusteltu (ihan talviasuttavakin) ja lähellä Heinola-citya. Siellä nyt sen aikaa, että näkee alkaako mun työkuviot yhtään selkenemään (lue saanko töitä?!). Hyvä puoli sekin, että ei tarvitse vuokraa maksaa ja koirat takuulla tykkäävät, kuin myös me kaksijalkaiset!