Taas olisi yksi työviikko (melkein) takanapäin!

Mitähän kaikkea on taas tullut koirien kanssa viikolla suhattua...

Ma oli ihan lepo-lenkkipäivä, en tiedä oliko tämä enemmän omistajille tarpeellinen kuin koirille...

Ti Skippy&Pasi kävivät agiliitämässä. Kepit alkaa jo sujumaan ja pikku pätkiä radastakin olivat ottaneet. Mä vein Figon hierontaan. Kaikki tutut naureskelevat, kun koirista pidetään parempaa huolta kuin itestä! ;-) Kunnossa oli, muutamia agilitykoirille tyypillisiä jumeja, mutta ei pahoja. Saatiin ohjeita kylkien ja selän venyttelyyn.

Ke Figo vietti hieronnan jälkeisen palauttelu päivän, että saatiin hieronnasta kaikki hyöty irti. Minä&Skippy oltiin hakuilemassa Reuman takana metsissä. Pikku porukan hakutreenit - 3 ihmistä. Yritin rekrytoida maalimiehiä, mutta kaikilla oli jotakin menoa...pärjättiin kyllä kolmistaankin!

Kipelle 4 ukkoa. 2 ensimmäistä lähetin suoraan ilman apuja. Nämä molemmat meni hyvin. Tokalla pistolla  teki pienen koukkauksen takasin päin kohtaan, missä oli ollut piilo parille edeltävälle koiralle. Vähän nuuhkastuaan jatkoi hyvin eteen päin, mistä löytyi oma maalimies! :) Hain pois molemmilta ekoilta piiloilta, koska maalimiehet siirtyivät 3. ja 4. pistoille.

3. pistolta haettiin haju, koska piilo oli aika kaukana alueen takakulmassa. Lähetyspaikasta piti edetä takarajalle, josta aluetta eteenpäin kukkulan takana ihan reilusti. Haettiin haju kukkulan toiselta puoleta, siis eri puolelta, kuin mistä lähetin etenemään. Lähetyksestä eteni hyvin takarajalle, mutta kaartoi ennen piiloa takasin keskilinjaa kohti. Ehdin juuri kutsumaan, mutta ilmeisesti sai hajun palatessaan keskilinjaa kohti, sillä kieppasi sähäkästi takasin päin. Tämä oli ainoastaan postitiivista, siis kun ei tullut kutsusta vaan jatkoi hajun perässä. Nimittäin välillä tuntuu, että tulee jo puolesta sanasta luokse...Ja niin löytyi maalimies pienen kukkulan päältä! :) Alue oli aika vaihtelevaa kukkuloiden takia, oli mäkiä ja alavia kohtia miten sattuu, joten en yhtään tiennyt miten tuuli siellä pyöri.

4. pistolle lähetin taas suoraan. Piilo oli aika lähellä, ukko kiven päällä. Tässä minä olin vähän tyhmä, ja lähetin huonosti ja liian vaikeasti koiran jotenkin huonoon suuntaan, koska kaartoi taaksepäin. Kävelin taas alueelle koiraa vastaa kun kutsui sen pois. Nyt järkevämpi lähetys ja Kippe meni suoraan ukon luo!

Muuten annoin Skippyn olla Päivin ohjeiden mukaan vähemmän hallinnassa ja juttelin sille innostavasti. Lähetykset koitin tehdä huolella. Olikin nyt aika täpinöissään tekemässä töitä. Itselläkin nyt asenne kohdallaan, joten meillä oli mukavat hakutreenit! :)

To pojat oli agilityssä ja me tytöt koko ilta mökillä. Figo oli ollut hyvä treeneissä - ei yhtään pudotuksia, kontaktit hyvät... Eteenmeno-irtoaminen oli vähän unohtunut, joten sitä vähän palauteltiin mieliin.

Me paukutettiin urakalla seuraamista! :) Ja totta tosissaan, en ole opettanut Kipelle piiiitkäää seuraamista ilman palkkaa, eipä siis ihme, että kokeessa ei pelitä.  Sillä nyt teki välillä samaa kuin kisoissa -jäi taakse, vaihtoi puolta, tarjosi maahanmenoa tms. Välillä sitten taas hyviä pätkiä pitkään. Toki palkkasin vaihteluksi välillä lyhyitäkin pätkiä. Pitää vaan saada Kipelle luotua uskoa siihen, että tekee oikein vaikka palkkaa ei kuulukaa aikoihin. Sillä luulen, että Skippy on nyt lähinnä epävarma siitä, mitä pitää tehdä ja kokeilee jotakin muuta. Ei sillä niinkään vietti laske tms., ei vaan usko riitä, että seuraamista pitää vaan tehdä ja sitä haluttaan!! Eli treeniä, treeniä ja treeniä tähän. Pitää myös siirtää osa palkkauksista ihan vaan kehuiksi, eikä aina lelua. Mutta ei kaikkea kerralla! :)

Välissä käytiin pieni hölkkälenkki. Lenkin varrella vähän seuraamisia samoilla linjoilla kuin alussa sekä pellolla pari luoksetuloa. Nyt ekaa kertaa vähän hirvitti, että pysähtyykö koira oikeasti eikä rysähdä päin?! Niin vauhdilla tuli, tietty oli kierrokset päällä, kun olin sitä treenatessa oikein nostattunut ja vielä kun hölkällä oltiin! :) Mutta pysähtyi se. Onneksi!