Aattelin nyt tänne laittaa itselle muistiin hieman dokumentointia miten Wiun projekti "juoksuA" onnistuu jo 2on-2off koulutetulle koiralle. Ja siis edelleen on tarkoitus pitää 2-2 puomilla (kuten jälkimmäiseltä videolta näkyy).

Ensimmäinen treenikerta 3.1. VIDEO treenin ideasta. Video on ihan treenikerran lopusta, joten näkyy jo (saikun johdosta huonokuntoisella koiralla) hieman väsy. Idea kuitenkin selvinnee mitä haetaan mm. pumpperilla & rimalla.

Toinen treenikerta 6.1., VIDEOTA siitä. Tällä kertaa haettiin vähän enemmän vauhtia alle muilta esteiltä. Taas tuli videoitua vaan vikoja suorituksia, joten koira ei enää ihan pirteimmillään... Mutta edistyy ;)

Pumpperit saa varmasti olla kauan, että oikea rytmitys menee lihasmuistiin eikä esim. ala loikkaamaan alas jo ennen kontaktipintaa. Wiu on siitä kiitollinen koulutettava, että kuuntelee niin kiltisti. Kerran loikkasi riman takaa suoraan maahan, ei saanut palkkaa ja vähän hämmästeltiin että "oho, ei me tota nyt haluta". Seuraavan toiston tuli sitten varmanpäälle hieman hiipien alas ja sen jälkeen taas paransi. Kuuntelee myös tosi hyvin Pasin vapautuskäskyä "jes", eli se pitää aina sanoa kun on harjanteen kohdalla, että tietää ettei tartte pysähtyä alas 2-2:een vaan saa jatkaa matkaa.