Perjantai-ilta hurahti työporukan kanssa mökkeillen ja Siljan aivan ihanalla Myrskylän maatilalla! Koirilla oli hauskaa kun sai tutkia uusia mättäitä ja pusikoita, lisäksi riitti rapsuttelijoita ja kepin heittäjiä! :) Pienten alkupuhinoiden jälkeen Skippykin oli ihan rennosti.

Lauantai olikin koirien osalta vapaapäivä -treenattii ittemme ja lorvittii kylän baarilla koko päivä! ;-) No ei nyt ihan, tuli istutettua kesäkukkia, saunottua ja välillä rentouduttuakin tekemättä mitää. Tekee tosi hyvää välillä tollasetkin päivät, ettei ole mitään aikatauluja ja menoja!!

Sunnuntaina koiratkin sai muuta puuhaa kun uimisen (vaikka en tiiä kaipaavatko ne edes muuta, uiminen on niin POP). Aamusta Skippyn kanssa oman seuran tokokisoihin. Eipä ainakaan jänskätyttäny kun ei ollut tulospaineita. Mentiin nyt kun olin ilmottanut, ihan treenin kannalta.

Ja tässä seli-seli-selitykset taasen :)

PAIKKAMAKUU 8: nousi ylös sivulle vast a2. käskyllä (olisi muuten varmaan noussut ekalla, mutta oli aika hidasta niin paukautin heti toisen käskyn :) ).

1245055048_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Paikkamakuuta odottamassa

SEURAAMINEN 9: vähän laajat täyskäännökset siksi -1p., muuten kiva. (seuraaminen videolla täällä)

LIIKKEESTÄ MAAHANMENO 0: Äh, Kipen bravuuri, nyt seisoi tämän. Johtusko siitä että tein seisomisia leikkinä just ennen kehää menoa?!

LIIKKEESTÄ SEISOMINEN 9,5: hyvin

LUOKSETULO 8: vähän valui pysähdyksessä, ja tuli aika vauhdilla loppuun eli vähän törmäsi minuun. Ite olin ihan tyytyväinen kuitenkin.

NOUTO 9: törmäsi minuun palauttaessa, muuten loistava.

Jäävät, luoksetulo ja nouto videolla täällä.

KAUKOT 0: ei noussut ekaa istumaan nousua, joten jätin siihen. Näihin kaukoihin pitää nyt miettiä jotain, jumittaa aika helposti. Vai tartteeko vaan varmuutta ja toistoja...?

HYPPY 6: hyppäsi vasta 2. käskyllä, esteen taakse maahan, takas tullessa taas vauhdilla minuun kiinni...ja kun sanoin sivu, korjasi vaan tiiviimmin kiinni eteen :) *tässä vaiheessa kaikki repesi nauramaan, etenkin kun hyppykin oli sellanen 1m korkea loikka, joka hieman huvitti* (video hypystä täällä)

KOKONAISVAIKUTUS 8: tuomari kylläkin sanoi että tuo koira nauttii kehässä olosta.

Tuomarina oli Tommi Varis. Tykkäsin hänen arvostelusta, mukava mies muutenkin ja armopisteitä ei tullut. Esim. seuraamisessa vähensi reilusti vartaloavuista (hartioiden käännöt yms.). Näin sen pitääkin mennä, pisteet pitää ansaita eikä tulla sellaisia armopullia.

ELi kaikkinensa olen tyytyväinen meijän kisakehitykseen. Tulos nyt oli huono kahden nollan ansiosta, mutta tästä en ollenkaan ole harmissani. Tiedän, että kyllä nuokin liikkeet saadaan kuntoon. Nyt olen vaan tyytyväinen, että kisakehässäkin pystymme toimimaan Cool

Sunnuntai-iltana molemmille vielä viestit.

Figo juoksi ekana. Tehtiin niin, että koira autoon. Pasi jäi A-pisteelle ja minä kävelin noin kilsan päähän B-pisteelle. Ja Figo autosta sokkona pätkälle. Menin eka n. 400m suoraan leveää mettätien pohjaa ja sitten käännyi 90astetta pienemmälle polulle jota sitten loppu matka. Ja ukko tuli kerralla täysillä ihan oikein -eli osaa se nenäänsä käyttää!! En palkannut muuta kuin kehuilla ja taputuksilla. Nopea lepo ja lähetys takas. Ei taaskaan lähtenyt.... ..eli tämä on nyt ollu se ongelma.

En palkannu tämän takia lelulla. Ajateltiin, että johtusko siitä, että Figo jotenkin ajattelee homman olevan siinä, kun juoksee ekan pätkän ja saa kunnon palkat? Eli koitettiin tehä vähäeleisempi palkkaus ja heti aloin hetsaamaan, että "mihin se Pasi jäi?". Ei auttanut.

Seuraava treenisuunnitelma on, että palataan "pentutreeniin", juoksutetaan lyhyttä matkaa edes takaisin -> vahvistetaan pelin ideaa juosta useampi pätkä. Ja jos/kun tehdään pidempää matkaan, tehdään kisamaisesti niin, että vien koiran mukanani B-pisteelle, eli eka pätkä on B-A ja toinen A-B. Näin se eka pätkä ei korostu missiona, kun ei ole jäljestämistä ja uutta pätkää ollenkaan! Veikkaan että Figo on vaan niin tyytyiväinen itseensä ja happy kun löytää mut tollasen haastavan A-B pätkän jälkeen, että ei enää halua jättää sinne metsään ja lähteä juoksemaan yksin takasin A:lle...

Eilen tehtiin loppuun sitten niin, että Pasi käveli sinne B-pisteen lähistölle näyttäytymään. Palasi takasin A:lle ja sitten lähetin Figon. Ja kyllähän se nyt lähti.

Eli matka itsessään ei näytä olevan ongelma (ikinä ollutkaan), eli juoksee rohkeasti kyllä kauaskin ja osaa jäljestää vierastakin pätkää. Nyt vaan koitetaan taas saada toimimaan tuo monen pätkän juoksu, palaten kisamaiseen tyyliin eli ei korosteta ekaa pätkää.

Skippy teki max. 400metrillä edes-takaisin juoksutusta, Pasi A:llä ja minä B:llä. Eli tällä hetkellä tuo 400m taitaa olla max. matka Kipelle, ettei epävarmuus iske. Hitsit kun saisi itsensä motivoitua treenaamaan viestiä nyt kesällä ahkeraan. Saisi Kipenkin etenemään, tuntuu tykkäävän nimittäin! Hymy

Eli nyt molemmille vaan viestipätkiä ahkeraan!! Ei pitäisi jäädä maastoista tai aikatauluista kiinni, kun voidaan tehdä Pasin kanssa koska vaan itselle sopii ja mökillä maastotkin on ihan nurkan takana.

1245055040_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1245055030_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Löysin isin kameralta jotakin vanhoja keväisiä kuvia, kun isi, Epi & Pekka
kera Figon ovat olleet grillausreissulla luonnonhelmassa :)