Figo pääsi luvattoman pitkän hoitotauon jälkeen tiistaina Riinan käsiteltäväksi. Loukkaantunut ranne oli jäykkä, sitä hoidettiin ja paremmin alkoikin toimimaan. Jotain pikkujumeja oli niin etu- kuin takapäässäkin, mutta kuulema yllättävän hyvässä kunnossa oli! Pasi käytti F:n hoidettavana, joten siksi tällainen aika leväperäinen raportti siitä reissusta...

Hoidon jälkeen seniorimies on tuntunut taas kovin iloiselta & onnelliselta <3

20140921_115808-normal.jpg

Riina antoi oman laserinsa meille lainaan, niin voi sitä Wiun lonkkalihasta vielä laseroidakin paranemisen nopeuttamiseksi.

Perjantaina viikon toisena uutena tuttavuutena eläinlääkäri Karoliina Nyyssönen / elainakupunktio.fi. Oli kyllä aivan hurjan pätevä tyyppi, wow!! Wiun vasen takanen on hoidon jälkeen toiminut normaalisti, puujalkamaisuus katosi, jes!

Tässä Karoliinan kirjoittama "raportti":
Wiun akupunktiokäynti vasemman takajalan reiden revähdysvamman takia.

Havaittiin liikkeessä peräpään siirtyvän vasemmalle. Seistessä painonvaraus normaali molemmilla takajaloilla.

Lannerangan loppuosassa oikealla jäykkyyttä. Vasemman takajalan vastus lateralis lihas kauttaaltaan kireä ja hieman kova, jännelihasliitoksissa nesteturvotusta. Oikealla kaulan lihaksissa pieni lihaskipupiste.

Wiun kanssa voidaan jatkaa kohtalaista lenkkeilyä. Jos liikkeessä alkaa ilmetä epäpuhtautta, tulee rajoittaa vauhtia ja lenkin pituutta. Liikutus pehmeällä alustalla rauhallista ravia. Lihasrevähdyksen paraneminen ottaa aikansa, joten treenaamista ei voida vielä aloittaa. Paranemisaika vammasta vähintään 3 kuukautta.

Wiuta hoidettiin neula-akupunktiolla, laserhoidolla ja manuaalisella terapialla.

Kotona voidaan jatkaa päivittäistä hoitavan laserin käyttöä lihasvaurioalueelle. Lisäksi voidaan käyttää kauratyynyä jalalla esim. viikon kuurina 15 min kerran päivässä. Yöksi kannattaa laittaa BOT-loimi.

Seuraava hoitokerta varattu ma 29.9 klo 16.

20140919_173916-normal.jpg
Neulat ahterissa. Koko jalka oikein tärisi, ennen kuin rentoutui.
Neulojen laitto selkeästi nippasi aina, kun osui arkaan kohtaan.

Koposen kanssa keskiviikkona ihan hirveät hakutreenit Sanna&Tuulin seurana Kukonkoivussa... n. 200m tyhjää, Tuuli valmiina vasemmassa takakulmassa. Sannan oli takoitus olla "lentävä maalimies" muutamien tyhjien jälkeen. Oikealle ei mennyt ekan piston jälkeen ollenkaan, vasemmalle ok. Meni se oikea puoli ihan totaalivääntämiseksi, mistä ei varmasti ollut mitään hyötyä kenellekään. Sanna sitten oli mun järjenääni (herkän ranskalaisen taiteilijan omistajana näki tilanteen mahdottomuuden) ja käski lopettaa. Otettiin Sanna sitten pakona oikealle takakulmaan ja sen jälkeen Tuuli ääniavulla sieltä vasurista. Suorapalkat.

Koira autoon ja muut treenasi välissä. Sitten Sanna meni oikealle, eteni n. 100m etukulmasta (käveli piiloon etukulman kautta, eli piilolle meni jälki). Nosti ekalla pistolla. Tositosi hyvä että lähti&eteni reippaasti ja nostikin vielä tollasella megapistolla.

En nyt kertakaikkiaan tiedä. En kyllä enää halua tollasta treeniä tehdä. Ei siitä koira oppinut mitään, vaikka raahasin ja pakotin sitä kohti takarajaa. Koponen kun menee tiettyyn tilaan, se ei toimi enää ollenkaa. Se vaan ei ole koira, jota voi pakolla laittaa tekemään (vaatia voi joo, mutta ei noin). Ehkä teen nyt niin, että alueella on aina ukkoja valmiina jollain 100 metrin säteellä, ja nostaa kun nostaa. Ja motskujuttuja/ nostatuksia väliin (noita isoja etenemisia yms.). Onneksi tässä tulee talvitaukokin kohta!! Jos sitä ennen saisi korjattua edes parempaan fiilikseen ja yhteistyöhön.

Aika masentavaa sinänsä, että tiedän, että Skippy osaa, mutta nyt ollaan vaan umpisolmussa. Taidan senverran luovuttaa, että en saa sitä ikinä enää kunnolla työskentelemään useita tyhjiä putkeen. Jos kuitenkin saisin sille ajatuksen, että aina löytyy kun tarpeeksi juoksee?! :D Mietitään mietitään... ..

kopsa-normal.jpg
The Nenä -joka nyt vähän liiankin tehokkaasti haistaa onko siellä 50 metrin päässä ketään vai ei...

Lauantaina käytiin tokon piirimestiksissä toteamassa, että ei se toko(kaan) treenaamatta onnistu. Tai onnistu ne liikkeet, mitä juurikin ollaan PK:ta varten tehty (paikkis 10, seuraaminen 9, idari 9, hyppynouto 10, tunnari 10 (tätä tehty pihassa samalla kun Wiulle opetettu) ), mutta varsinaiset tokoliikkeet ei. Tuli useampi kaksoiskäsky/ korjaus/ pikkuvirheitä yms. Ja kaikkinensa koira oli piiiitkästä aikaa kisakehässä kovin paineessa ja omassa kuplassaan... tuntui etten saa siihen mitään yhteyttä. Nice.

HPSK:n joukkueelle kuitenkin HOPEAA!!! HOT oli aika suvereeni EVL:ssa ja näin ollen joukkuekisassakin ;)

Sunnuntaina ehti pitkästi aikaa nauttimaan vaan ulkoilusta ja syksymetsästä - ihan parasta!!!

20140921_115336-normal.jpg

20140921_120029-normal.jpg
Yllättävän hyvin kännykkäkin osaa tarkentaa syvyyssuunnassa!

20140921_115549-normal.jpg
Boys <3

WiuJaKieli-normal.jpg
Wiu näyttää mitä mieltä se on kuvaamisesta...