Treenaamaan piti palata, kun kisat eivät menneet putkeen. Piti ottaa lyhyitä motivoivia pätkiä, jotta ilme menossa muuttuisi taas paremmaksi. Noh, maltoin ottaa muutaman esteen pätkiä ja palkkailla paljon, mutta lopulta hinkutin enemmän kuin piti. En malta! Pitää ottaa täys loma johonkin väliin. Treeniratana meillä oli joku tuommoinen hyppis, taitaa olla 2010 karsintaratoja. Otin sitä kolmeen otteeseen pätkissä.

 

q

1,2,3 meni ehkä parhaiten sisämutkassa. En ole varma pitäisikö noissa vetää vastaisella vai pitää koiran puoleinen käsi lähellä kroppaa. Jotenkin tuntuu, että jälkimmäisessä on se riski, että tarjoan koiralle olkapäätä, jolloin se voi ampua aivan väärään suuntaan. Myös kakkosen takaa lähtenyt niisto-persjättö toimi ihan mukavasti.

6 esteelle vekki toimi parhaiten. Jaakotus ei sen sijaan tuommisessa kulmassa näytä oikein pelaavan, tai ainakin kauheasti pitää tehdä töitä ja riman putoamisriski on suuri. Figo muutenkin näyttää pudottavan jos liian härskisti menen tolpaksi väliin tai jos metelöin riman päällä. Huomauttelin kuitenkin pudotuksista.

Meille varma hylky-kohta olisi ollut 7-8. Nämä on niitä kohtia joissa kärsin väärin opetetuista tavoista. Figo karkasi 7:lta 5:lle menin sitten valssaten tai sisämutkassa. Eihän se tavallaan saisi leikata selän taakse, mutta kun en ole sitä alusta asti oikein opettanut, niin olen huomannut nämä ulkomutkan  houkutuskohdat vaikeiksi. Luontokaan kun ei antanut periksi jäädä seiskalle venailemaan, jolloin 9,10 olisi pitänyt jotenkin kauko-ohjailla, ei sovi mulle. Näissä pitää kärsiä siitä, että Figo nappaa mielummin kivan eteen tulleen esteen kuin katsoo minne ohjaaja menee ja vaikka kuinka karjuisi.

14:sta oikeastaan paras oli poispäinkäännös, jolloin 15:sta ei tarvinnut tehdä niin paljon töitä. 16:sta oikeastaan pakko jaakottaa jotta kääntyi hyvin ja 17:sta oikeastaan meille ainoa oikea sylivekki-jaakotus.

Loppuun otin vielä sunnuntain kisojen ekan radan 1,2,3 kohtaa. Kokeilin kepeille laittoa valssilla, kuten kisoissa. Tosin tällä kertaa jätin koiralle vain ahtaan välin ja keskityis itse ottamaan oikeanlaisen linjan. Lisäksi kokeilin meille ei niin luontaisia tuohon niisto-persjättöä. Viimeiseksi jäin kakkoselle vetopuolelle, suhahdin juuri ennen kakkosta ja sitten lähetin kepeille. Onnistuin kaikilla hienosti! Ainoastaan niisto-persjätössä ehti välissä kysymään, koska otin niiston tarkoituksella erittäin huolellisesti, jottei tulisi läpi.

Vein Figoa valjaissa radalle ja annoin sen jopa hieman riekkua ja haukkua. En näkisi, että riman pudotukset olisivat tästä johtuneet. Ilme ehkä himpun parempi. Haki keppejä hienosti mutta väliin joku ihme oikku ja väärältä puolelta. Ehkä Figo on Figo. Ei pidä liikaa jäädä analysoimaan, jos ei onnistuta. se ei vain ole niin konemainen.