Huh hellettä, sitä piisaa vissiin sitte koko viikon...! Ei ihan mun makuun. Tai joo, kiva niinä päivinä kun saa maata mökin laiturilla ja vesihiihtää, mutta ei-kiva tällaisina kaupunkiviikkoina kun joutuu istumaa toimistossa.... Tai on meillä täällä officessa kohtuu vilponen ilma, ei sillä. Koirien kanssa nää säät ei oo kivoja, jos haluaa jotain tehdä...hiki kaikilla heti.

Maanantai-ilta menikin vielä mökkeillessä -pehmeä lasku juhannuksesta! Mökin parkkiksella vähän aksaa & tottista. Ei menny kumpikaa kauhian hääppösesti.... Sitte saunottii ja nautittii ihanasta kesäillasta!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tiistaina vähän mietin uskaltaako koissuja antaa Pasille agitreeneihin...kenttä kun on ihan auringossa ilman varjoa, oikea pätsi (ja lämmintähän oli lähemmäs +30). Noh, kylmät märät pyyhkeet ja vettä mukaa vaan. Lähdin itekin kun en raaskinu jäädä neljän seinän sisää. Olipahan kepo mukana hoitamassa jäähdyttelyt!

Maxien SM-karsinta radan alkua tekivät. Figo oli aivan super!!!! Sen olis pitäny olla SM-skaboissa, hih (no ehkä se olisi ollu vähän eri tilanne kaikkine paineineen ym. kuin kotikentällä treenatessa ). Ei yhtää rimaa alas, takaakierrot järestään tiukkoja&nättejä (eri ohjausvariaatiolla), kepit haki aina ite, kesti hyvin takaaleikkaukset kepeillä jne. Pujotteleehan se edelleen hitaasti, mutta varmuus on kasvanu huikeesti. Ja pikku-ukko jaksoi ihmeesti helteestä huolimatta!!

Skippykin ihan näppärästi. Tosin okserin takarima putosi pari kertaa (näitä pitää treenata), samoin jokunen rima takaakierrätyksissä. Kepeillä se ei vielä kestä takaaleikkausta noin vaikeassa paikassa (taisi kerran onnistua). Mutta hakee jo hyvin keppejä tollasesta avokulmastakin. Kipelle aika lyhyt, mutta tehokas, setti, kun se ei yhtää säästele itteään, niin ei viiti tollasella ilmalla liikaa revitellä.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Keskiviikon hakuilut Vuolenkoskella

Pikaiset (joo-o, oikeasti alle 2h!) hakuilut Vuolenkosken kankailla Marin&Heidin kanssa. Olipa kuuma, ja paarmojakin keskellä mettää! Tehtii uudella alueella, joka osottautuikin ihan kivaksi alueeksi. Alkupää kuusimetsää ja sitten vanhaa hakkuuaukeaa isoine kivineen ja saniaispusikkoineen (oli hyvin piiloja). Kun aloin miettimää, niin Vuolenkoskelle saisi jo tuttuihin paikkoihin 4 eri voittajaluokan pituista rataa, joten sieltä löytyy tulevaisuudessa ainakin tilaa, kun tarttettaa pidempiäkin ratoja. Pitäisi vähän koluta uusia kohtia, kun varmaan saisi vaikka kuinka monta eri rataa tuonne metsiin hiekkateiden varsille.

Kipen treeni:

 

1. meni oikein mallikkaasti -nou probleemos

2. ekalla lähetyksellä nappasi varmaan mun jäljen, mistä olin menny tuuli-ilmasupiiloon edellisille (oltiin tallattu vähän laiskasti = tallaus tuli samalla ku treenattii tuuli-ilmasukoirat....). Uudella lähetyksellä hyvin suoraan ja kaartoi eteenpäin piilolle. Alue muuttui tässä kuusimetsästä hakkuuaukeaksi (lähetys mettästä, piilo aukealla).

Ilmasussa tuli vähän sählinkiä, kun kiintorulla oli livahtanu etujalan taakse, eikä ollu auennu. Marin avutuksella saatiin sitte ilmasukin suoritettua. Oli kyllä napannu irtorullan maasta ja sitte jääny seisomaa avuttoman näkösenä, ku rulla oli kampannu....!

3. oli sairaan makee tyhjä, ihan oppikirjasta laatikko alueen rajoja myöten! Wau!

4. sai hajun jo keskilinjalle ja paineli suoriksi piilolle, jossa oli Heidi ison kiven päällä mahallaan pressun alla. Kipellä oli kivaa

Kipellä on nyt jotenki varma ote etsintä touhuun. En osaa selittää, tulee pikku asioista, mutta tuntuu nyt taas hyvältä (katotaa taas kuinka kauan)! Ilmasut kun vielä saisi samalle tasolle joku päivä, ehkä pikku hiljaa (kärsivällisyys ei ole koskaan ollu mun vahvuus, vaikka haussa sitä juuri tarvitaan).

Sitte mökille jatkamaa Pasin jo alottelemaa auton siivousta (kyllä tulikin tarpeesee, niin sisältä kuin ulkoa, huh!). Koissut pääsi taas käymää uimassa ja sai naattia ulkona.

Kotimatkalla vielä 3 laukausta (aika läheltä) Kipelle seuraamisen yhteydessä, tyyliin sivu -> laukaus -> palkka. Ja pikku mettälenkki. Sitte oliki taas ihan valmis nukkumaa ku kotiuduttii ...näin ne päivät vaan hurisee kauhiaa kyytiä, ei paljon tartte peukkuja pyöritellä että mitähän sitä tekisi!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torstaina taas vakio agilityt. Rakensivat nyt koko maxien SM-karsintaradan.

Figo on ihan vedossa!!! Oli tykittäny karsintarataa menemää hienosti!! Yhtää rimaa ei tullu alas koko treeneissä ja käännökset aika nappiin! Katotaa kauan kestää Figon flow! Laitetaas sen verran muistii, että välistäveto kohta toimi hienosti päällejuoksuilla.

Skippylläki oli okserin rimat pysyny ylhäällä. Hmmmm....onhan tuo sille vielä vähän liian vaikea rata. Plussana se, että nyt oli Kipelläkin välistävedot kerrankin onnistuneet & rimat pysyi ylhäällä. Pasi ei ihan vielä ole saanu oikeaa tatsia Kipen vientii. Pitäs ennakoida tosi paljon, että nopea koira tietäisi kokoajan minne seuraavaksi mennään. Sitten toisaalta se ei vielä kestä vedätystä (pitää ohjata tosi rauhallisesti) eikä itse vielä irtoa tarpeeksi (=pitää saattaa liian pitkälle asti, jolloin ite helposti myöhässä). Työsarkaa riittää ...toisaalta, kestihän se Figonkin kanssa aika kauan, että pojat ovat päässeet tuohon moodiin!

Pasi tuumas, että kait se on vaan säännöllisen treenin ansiota, että ovat menneet eteenpäin. Nyt keväästä asti ovat päässeet treenaamaa useemman kerran viikossa säännöllisesti.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Perjai-iltana Pasi kävi tempasemassa ratatreenit molemmille. En kyllä enää edes oikein muista mitä Pasi näistä analysoi...?! Kait ihan ok, kun ei mitää mieleen jääny....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lauantain hakuilut Vuolenkosken mettässä/hakkuuaukealla

Kipelle 3 pistoa. Etukulmissa umpparit -näistä irtorulla ilmaisut. Paitsi että tokalla oli menny seisomaa irtorullan päälle, eikä löytäny sitä, joten toi kiintorullan! Oikein hyvä, eka kerta kun itse oivalsi etsinnän yhteydessä pitkältä matkalta kiintorullailmasun umpparilta!!

IRTORULLALLA:

KIINTORULLALLA:

Kolmas iiiison kiven päällä suorapalkalla.

Nyt pelitti oikeinkin kivasti -suorat pistot ja hyvät ilmasut, hyvä Pönninen!!

Figo oli tallaajakoirana! Lopuksi otin sen mun mukaa hakemaan yhden piilon etukulmasta. Sitten radan alkuun repuille vähän syömää kääretorttua. Figo oli aivan levoton, se oli ihan varma että alueelle oli jääny ukko!! Noh, Mari meni sille piiloon. Tyhjät etukulmiin ja sitten löytyi Mari! Ja Figo oli taasen onnellinen pieni koira pehmojalkapallonsa kanssa!


(Figo meni kuulema kokoajan niin lujaa, ettei siitä saanu yhtää kuvaa....voin uskoa, heh)

Kaikki hakukuvat Mari Laitinen -meijän superkuvaaja
(kuvaa myös piilossa kusiaispesän päällä pötköttäen....)

Sunnuntaina nautittii ihanasta hellepäivästä veneillen ja akkuja lataillaillen, ihana kesäpäivä olikin!!!! Koirilla täysin vapaata ja Pönnisellä ontumista....