Nyt on jäänyt Figon treeneistä kirjottelematta, kun ollaan treenattu erikseen Pasin kanssa...Mutta Pasi on lähinnä tokoillu Figon kanssa. On tainnut mennä aikasta hyvin! :) (taitaisi treeni-into lisääntyä, kun uhkasin ilmottaa Pasin&Figon ekoihin tokokokeisiin, kun ite ei saa aikaiseksi ilmottaa! ;-) )

Eilen Pasi oli menossa agilitytreeneihin, kun meillä on keskiviikkosin ollut sellanen vakkarivuoro. No nyt hallilla olikin muita treenaamassa, ja oli kuulema ollut sellanen naislauma vastassa selostamassa, että nyt on heidän vuoro...! ;-) Ja sitten oli tullut vielä kunnon huudot, kun Pasi oli puolustanut hihnassa paikoillaan olevaa Figoa vapaana kohti tulevalta koiralta... ..että oli sitten ilonen mies kotona oottamassa kun tulin Skippyn kanssa hakutreeneistä, heh.

Skippyn kanssa otettiin hakua, kaksi pistoa. Yritin sanoa siitä näöllä etsimisen vahvistamisesta, jos käyttää näköapua bortsulle...keskusteltiin asiasta, ja muut olivat sitä mieltä, että päämäärään (=maalimiehelle) koira pääsee kuitenkin vain nenäänsä käyttämällä. No otettiin sitten Skippylle kaksi ukkoa samaan tapaan kun viimeksikin. Eli keskilinjalla näytin Skippylle valmiiksi metsässä seisovan ukon, käänsin koiran poispäin, minkä aikana ukko juoksi vielä syvyyssuunnassa eteenpäin ja sitten kääntyi etenemään keskilinjan suuntaisesti suunnillee 15 metriä. Penne ei onneksi kuumene tuosta näyttämisestä, vaan on kiltisti hiljaa kun käännän sen pois.

Mielestäni tämä treeni meni oikein hyvin. Skippy etenee tosi hyvin kauas ja suoraan. Etenkin ensimmäinen ukko meni hyvin, kun tajusi taas juosta maalimiehen ohi, eli syvemmälle tuulen alapuolelle, josta sitten sai tuulen mukana hajun. Molempia maalimiehiä joutui etsimään vähän aikaa ennen kuin löytyi. Toinen maalimies oli rinteen päällä, hyvin Skippy eteni suoraan myös mäen yli, ja pienellä etsimisellä ukko löytyi.

Koitan keksiä sunnuntaille erilaisen harkan, missä ei joutuisi yhtään näyttämään maalimiehiä, vaikka ihan tuuliharjotteen jos vaan tuulee hyvin.

Tokossa perusasentoja ja seuraamispätkiä. Ekaa kertaa myös pari käännöstä, jotka meni aivan yllättävän hyvin! Loppuu vauhti luoksetulo ja leikkiä. Skippyllä oli taas kovin mukavaa kentällä, toivottavasti osaan pitää saman innon yllä jatkossakin!