Maanantaina vielä palauteltii viikonlopun kisoista & treeneistä. Pasi kävi koissujen kanssa pitkällä kävelyllä (mamman humputellessa ilta ihan pääkaupunkiseudulla! Tulipa jälleen kerran todettua, että kiva siellä on piipahtaa, mutta asumaan en muutais).

Tiistaina Asikkalaan epiksiin

Skippy meni mölliluokan, jossa alku oli aikamoista suoran paukutusta. Selkeästi treenit on tuottanu tulosta näin koko rataakin ajatellen. Pönninen oli himpun vaisu(?), tai Pasi sanoi että toivoisi siltä vähän enempi röyhkeyttä. Sanoin että sun pitää vaan kannustaa&tsempata sitä enempi. Noh, tosissaan Kippe on muutenkin nyt juoksujen jälkeen ollu edelleen vähän...hmmm...varovaisempi? Se ei pistä itteään kokonaan likoo ja ei esim. uskalla vielä leikkiä Figonkaan kanssa normaalisti (niillä on sellanen aika raju tyyli leikkiä ja taklailla toisiaan, Kippe selkeästi ei yhtään nyt halua sellasta toimintaa). Kuvitteleekohan se, että sillä on pentuja masussa ja on vähän varovaisempi....? Noh, eiköhän kohta mene ohi, kun päästää kauemmaksi juoksuista. Antaa toisen nyt olla epänormaali siihen asti ja treenitään se mielessä pitäen. Mutta joku terä, täpäkkyys & röyhkeys siitä nyt puuttuu.

Figo meni I & II/III-luokan radat. Se eka vielä jotenkin meni, mutta toisesta radasta ei kyllä jääny paljon jälkipolville kerrottavaa. Tai no saatiin taas nauraa ja Figo palautti kartturin maanpinnalle kuvitelmistaan kiusata suomen kärkeä kohta puoliin Siis Figo oli niin figomainen taas, tai pitkästä aikaa. Teki ihan sikatemppuja ja omaa rataansa... keskittyminen oli vähän.... Kuvasin tätä(kin) rataa, mutta lopetin siihen kun Pasi alko uudelleen rakentamaa rataa (ts. nostamaan hyppyä, jonka Figo yritti hypätä siivekkeen läpi) -ehkä lopetan tämän raportoinninkin tähän! 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torstain vuoro P-HAUn hallilla

Kerranki maltoin jäädä illaksi kotii muiden lähtiessä aksaamaa -olipa kiva olla ihan yksin kotona! No joo, en kyllä tehny mitää jännittävää, istuin koneella ja tein laskuja (mikä sinänsä on kivaa. Kerranki tehä laskuja muille eikä ite maksaa niitä) sekä yhtiä kotisivuja.

Figo oli ollu taas tosi innoissaan. Sille on löytyny hirmunen into agilityyn viime aikoina....kevättä rinnassa?! Mutkia oli treenattu ihan rimat alhaalla ja tosi kivasti oli pelittäny. Samoin Pasi oli testaillu käskytyksiä ennen estettä, että kuinka paljon kestää hidastamista / Pasin liikettä toiseen suuntaan että vielä hakee hypyn. Kuulema pystyi hyvin pari metriä ennen estettä käskyttämään "tässä!", ja vielä haki hyvin hypyn. Figoa täytyy aika täpäkäsit käskyttää kohdissa, missä sille olisi loogista hakea joku muu este/suunta, kuin mihin pitää lähteä. Tämä pitää vaan muistaa, ettei lähde iteksee lukitsemaa ja rynnimää väärille esteille. Myös keppejä pikku kujalla. Kiira oli jopa todennu että ompa nopeet kepit! No Pasi oli siihen, että tietäsit vaan... (ei siis todella ole ollu helppo juttu Figolle tuo pujottelu....itsehän sitä saa tässäkin peiliin katsoa).

Skippyn teemana oli ollu kivat treenit hyvällä fiiliksellä. Ja edelleen rimat alhaalla. Myös Kipelle oli vähän testattu mistä asti irtoaa hakemaan hypyn ja kuinka paljon Pasi voi ennakoida tulevaa suuntaa. Selkeästi tämä rimat alhaalla toimii nyt Kipelle, että saa keskittyä ohjaamiseen ja radan luvu opetteluun. Edetään hitaasti mutta varmasti tämän otuksen kanssa Kepit oli pelittäny kivasti.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Perjantaina suunnattii mun töitten jälkeen Vuolenkoskelle ja saatiin Sanna&Jukka mökkeilykavereiks´. Kokkailtii hyvää sapuskaa, pojat sauno ja seuraavaksi suunnatii paikalliseen Lady´s Nightiin. Siellähän olikin sitte ihan miesstrippari -onpahan nyt nähty sekin!! Koissuilla oli day off. Figo tietty oli hurjan onnelinen kun pääsi taas maalle.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Launtaina Nina Frantsin agilityvalmennus Asikkalassa

Hieman jänskätti, että kuinkahan tuon isännän valmennukseen lähdön kanssa käy, kun kukkuivat Jukan kanssa melkein aamu kuuteen. Ja sitten kasilta herätys ja nokka kohti Asikkalaa...ihan skarppina. No kait tuo oli ihan ajo-/valmennuskunnossa, kun niin tikkana heräs ja teki lähtöä.

Pasi pääsi tosissaan peruutuspaikan turvin kuokkimaa Vääksyläisten valmennukseen Figon kanssa. Oli kuulema ollu hyvä valmennus (itse jäin mökille, kun eihän sitä nyt "vieraita" viittiny yksin jättää....hyvä isäntäpari kun vaan ramppaavat koiria treenimässä...). Pasi oli oppinu muutaman uuden terminkin; ihmisnuolen ja jenkkikäännöksen. Lisäksi oli selvinnyt, että Figolle ei oikeastaan ole koskaan opetettu takaaleikkausta, vaikka se sen tekeekin. Mutta helposti figomaisesti leiskauttaa hypyn pitkäksi, kun ei ole opetettu oikein.

Olivat tehneet kolme kierrosta, kaksi ekaa tekniikka vääntöä ja vikan ratatreeninä. Hyvin oli jaksanu niin ohjaaja kuin koirakin (ihme sissi tuo Pasi kun parin tunnin unilla jaksaa keskittyä...?!).

Pasi kotiutui valmennuksesta juuri sopivasti kun me vasta oltiin heräilty aamupalalle Iltapäivällä käytii porukalla vähän ulkoilemassa. Kiivettiin jonkun kovettuneita lumikenkäjälkiä pitkin korkealle näköalakalliolle. SIellä sitten ihasteltii maisemia ja keväistä säätä. FIgo innostu pitkästä aikaa kaivuuhommiin! Teki aivan hienon tunnelin itelleen -oikeesti! Laittelen kuvian kunhan saan ne purettua kännykästä. Sitten yksi hullu (=Jukka) keksi, etät nyt laskeudutaa tosta jyrkännettä pitkin alas rantaan ja sieltä sitten näpsäkästi rantaa pitkin heidän mökille. Noh, kolme yllytyshullua sitten perässä.... Oli melkein hankiainen -kanto koiria mutta ei meitä kaksijalkaisia. JOTEN mekin laitettii neliveto päälle ja kontattii pitkin kantohankia. Joo, tää oli kolmikymppisten ulkoilu, ei viisi vuotiaiden (tästäkin kuvia tulossa). Mutta kivaa oli!!!!

 

Illan treeni Asikkalassa

Sitten Pasi-sissi vielä Skippyn kanssa illan aksatreeneihin. Figo sai jo jäädä lepäämää mökille.

Neiti Pönninen oli ollut ilmeisesti aivan pätevä. Olivat treenanneet samaa kuin aamupäivän valmennuksessa. Pönniselle pitää myös opettaa takaaleikkaus kunnolla, etenkin kun sitä todennäköisesti tullaan ohjaamaan paljon takaapäin.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntain ilmasutreenit

Matkalla treeneihin:
Pasi vuoro oli jäädä vieraita viihdyttämää ja mun vuoro lähteä koirarintamalle. No hyvin menikin siihen asti, kunnes pääsin Vuolenkosken kylän ulkopuolelle. Aloin kiihdytelemään ja kappas, Audi ei oikein liikahda minnekään. Ja kävikin epätasaisesti. Sitten syttyi moottorivalon kuvakin. EIkun auto tien sivuun (onneksi olin keskellä pitkää suoraa) ja käyntiääni oli sellanen bruuuuum-bruuuum-bruuuum -ihan epätasaisesti... Auto sammuksiin ja soittoa Pasille ja isille. Isi soitti hinauksen paikalle ja tuli kuskaamaan mut treeneihin (ihan vaan reilu tunnin myöhästyin kun odoteltiin hinuri saapuvaksi...onneksi tytöt oli niin kilttejä että silti ottivat mut mukaa treeneihin ). Saatiin sitten Epiltä auto lainaksi ja nyt odotellaan kuulumisia että mikä Audia oikein vaivaa...?! Siis ei me voida ikinä muuttaa kauaksi Heinolasta, kun tällaisissa hätätapauksissa isin pitää olla lähettyvillä, heh.

Sitten itse treeneihin:

Neljä ilmasua, tänään teemana umpipiilot. 3 umpparia ja yksi kokonaan pressulla peitetty ukko. Pönninen oli varsin pätevä -umpparit hyvin, tuli hienot "kolmiot" eli palautti hyvin eteenpäin ja toi rullan melkein loppuunasti. Pari kertaa jouduin korjaamaan kun sylkäisi ennen käskyä, eli ei tippunut mun käteen vai jalkoihin. Mutta tämänkin paljon parantunu!

Pressulla peitetyn ukon päällä kävi vähän heiluttelemassa häntään ennen kuin hiffasi rullan. Ei kyllä kummastele umppareita, vaan heti tajusi etsiä rullan.

Ensi kerralla vihdoin sitten sitä laatikkohässäkää, että joutuu huolella tutkimaan missä piilossa se ukko oikeasti on.