Figo korkkasi ulkokisat Mikkelissä.

Hyppäriltä pitkästä aikaa puhdas rata. Tutustumisessa en saanut radan juonesta oikein kiinni, mutta lopulta se kulki hyvin. Figon menossa oli mun mielestä poikkeuksellisenkin kovaa raivoa, kun piti irrotella putkien umpikulmiin. Myös aika kovasti sitä tsemppasin koko radan. Ihan loppusuoralla meinasin ryssiä, kun luulin olevani nopeampi kuin olinkaan, joten en ehtinyt ennakoimaan pituuden jälkeistä käännöstä. Väänsin sitten väkisinkin takaaleikkauksen, että selvittin ilman kieltoa. Aika -7,08 ja sijoitus 6./53.

Toinen rata oikeaa agilitya kontakteilla. Alun inhottavat kiemurat sain menemään aivan optimaalisilla linjoilla, ihan sikke hyvin. Puomille hyvä alastulokontakti ja selvittiin putki-A erotteluistakin. Tosi hyvää menoa radan loppuosalle asti, kunnes keppejä ennen yritin jaakottaa, mutta Figo luki minun oikealla olleen hypyn. Harmi. Jos kepeille olis selvitty, niin sen jälkeen ei olis ollu oikeastaan kuin loppusuora. Vähän kyllä harmittaa, että tosi hyvä rata pääty HYLyks, mutta toisaalta tyytyväinen, että hyvä meno jatkui.

Vika radan alkusuoran päässä hieman jarrutin Figoa pakkovalssiin, vaikka ei olisi ollut tarpeen. Halusin kuitenkin näyttää sille, että välillä pitää jarruttaakin, kun edellisellä radalla tuli jaakotuksen vähän niinkuin läpi. Taas hyvää menoa renkaalle asti, joka oli este 8. Siinä mutka vähän levisi, ohjaisin toisin, jos saisin uusinnan. Sen vuoksi kolme seuraavaa hyppyä aika taistelua, joten A:n alastulolla päätin ottaa pienen henkäisytauon. Hyvä puomi ja putkijarru. Lopun ulkomutka-kiemurat levisi tosi pahasti, kun en keksinyt järkevää ohjausta ja vielä ohjasin, niin ettei Figo voinut tietää seuraavaa estettä. Taistelin kuitenkin loppuun asti ja otin nollan. Vika rata siis välillä hyvää ja välillä ei niin hyvää. Lähdössä oli ihan sellainen olo, etten edes muista koko rataa, joten ehkä paras skarppi ohjauksesta sitten puuttui. Aika ei ollut huikee -3,58 ja sijoitus 12./47.

Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, että taas kaksi nollaa ja triplatkin oli lähellä. Tavoite kun on ollut parantaa 0-prosenttia ja samalla siirtää treenattuja hieman parempia kontakteja myös kisoihin. Suunta oikea.

-------------------------------------------------------------

Me likat taasen suunnattiin Kouvolaan (eli mä&Kippe saatiin Vompatti matkaseuraksi). Kisakirjasta kattelin, että onhan siitä yli vuosi, kun viimeksi ollaan kisakehässä tokon merkeissä oltu! Että jo oli aikakin... Pitkästä tauosta huolimatta odotukset oli aika korkealla, koska reeneissä on nyt kulkenu aika kivasti ja loppusyksyn haun tottisosuuskin meni jo ihan mukavasti. Ja oikeasti oli k i v a päästä kisakentille piiiitkästä aikaa! Ainoastaan kerran kotona aamupalaa syödessä mieleen ryömi ajatus, että miksi oon laittanu itteni taas tähän tilanteeseen, voisi vaan rennosti viettää vapaapäivää kotona. Onneksi se ajatus ryömi nopeesti takas sinne mistä tulikin ja oli siistiä pakata likkoja autoon ja ajella Kouvolaan.

Mun "mantra" mitä itelleni hoen on, että luota koiraan. Se kyllä osaa jos vaan annan sille mahdollisuuden.

Olin (ainakin mielestäni) aika cool pitkästä kisatauosta huolimatta. Jännitti sillai sopivasti, niinkuin pitääkin. Paikkamakuuseen mennessä ehkä vähän liikaa tai ainakin Kippe oli väärässä mielentilassa. Päästin päähäni huonoja ajatuksia, kun Kippe siinä kehään menoa odotellessa mm. kieri hiekkakentällä ja liehitteli vieraita koiria (juoksut varmaan just alkamassa). Joten en sitten luottanut koiraan... Kippekin oli vähän pihalla ja mun moka kun en vaatinut sitä kuulolle, annoin vaan "maahan"-käskyn, millä vaan heräsi että ai mitä? Joten toinen käsky. Muuten ok, eli 8 siitä.

Oltiin luokan viimeisiä ja odotteluajalla tokoilin Wilman kanssa ja Kippe vaan makasi varjossa puuhun kiinnitettynä. Otin sen kun edeltävä koira oli loppusuoralla. Pari puunkiertoa vinkupallo palkalla. Sitten koira varjoon pötköttämään. Oli itellä tosi hyvä mieletila ja oikeasti hinku päästä tekemään. Hihkaisin Kipen sieltä pötköttelemästä luokse, kun edeltävä koirakko kuunteli "loppuarvostelua". Sanoin vaan, että nyt mennään hommiin, mikä nykyään nostaa Kippeä kivasti. Oli tosi täpinöissään. Seurautin kehään aloituspaikalle.

Olen aivan tositositosi tyytyväinen meidän suoritukseen. Koira teki just niinkuin treeneissäkin, joitain juttuja jopa paremmin (mm. suorat eteentulot, korrekti seuraaminen, luoksarin stoppi jne.)!! Mulla oli heti seuraamisen alkumetreistä asti tosi hyvä fiilis ja mielessäni vaan kehuin koiraa ja hymyilin. Nyt aina liikkeiden alussa varmistin, että koira on kuulolla, ja olihan se hyvin aina. Oltiin samassa kuplassa koko setin läpi, en huomioinut ollenkaan tuomaria tai liikkuria sen kummemmin ja yleisön unohdin ihan kokonaan. Kerroin koiralle aina mikä liike tulossa jne. Nyt vaan tuntui, että kaikki natsasi

Tässä vielä pisteet, vaikka niillä ei tällä kertaan mitään merkitystä ollutkaan, enkä niitä kehässä olessa yhtään kattonut, että mitä tuli. Oltiin henkisiä voittajia joka tapauksessa!! Ai niin, tuomarina oli Riikka Pulliainen, aivan tosi hyvä olikin!

Seuraaminen 10
Liik. istu 0 (seisoi, tuplakäskyllä maahan)
Luoksetulo 9,5 (vajaa perusasento lopussa)
Ruutu 10
Hyppynouto 8 (hmmm...mitähän tässä oli. Ainakin meinasi varastaa liikkurin käskystä ja nosti kapulan rumasti)
Metalli 8 (varasti, palautti jopa laukalla eikä muutenkaan yhtää ällöilly!!)
Tunnari 7 (nosti oman, tiputti, tarkisti loput ja toi oman (laukalla!))
Kaukot 8,5 (ekaan nousuun 2 käskyä, muuten ok, ei edistänyt! JIPPII!!)
Kokonaisvaikutus 10 -Riikka sanoi, että tykkäsi tosi paljon meidän tekemisestä


Päivän henkisetvoittajat, vaikkei kokonaispisteet nyt ihan huiput ollukaan!
(sijoitus oli 2./6, eli muumimuki tuli, hih)

Tiiäättekö, nyt mie haluun äkkiä uudestaan ja ehkä jopa sinne EVL:ään!!!


Loppuillasta kotona meininki oli tämä -jokaisen kolmen nelijalkaisen osalta!
(tsori kuvan laatu....heh)