Torstai ja perjantai meni aika lenkkeilyjen merkeissä pieniä puuhia lukuunottamatta, joten Skippy alko perjantai illalla olemaan "vähän" energiaa täynnä, niin että leffan kattominen ei meiltä oikein onnistunu! ;-)

Lauantaina mun töitten jälkeen tehtiin pieniä hakuharkkoja ja tokot.

Figon haut: ensimmäinen ukko (minä siis aina maalimiehenä Figolle) oli tarkoitus tehdä niin, että olen tiheiden pikku kuusien oksien alla kunnolla piilossa ja Figo saa haistaa mut siitä ohi kävellessä. No eihän se mitään haistanut, joten Pasi jäi siihen Figon kanssa muutamien metrien päähän pyörimään. Ei haistanut, joten Pasi sanoi vaan "vapaa" ja Figo ryntäsi huitsinnevadaan -kauheeta kyytiä suoraan eteen. Pasi huusi takaisin ja sitten paluumatkalla Figo bongasi mut, "hitto se olikin tossa ihan vieressä..."...

Toinen kerta Figolle: olin taas tiheässä pikku kuusikossa (eri piilo kuitenkin). Pasi tuli Figon kanssa taas lähelle, odotti siinä hetken, että Figo olisi rauhottunut ja avannut nenänsä. Lähetti sitten ihan normaalisti "ukko"-käskyllä pistolle. Nyt oli Figolla nenä auki! Kaarsi heti taimien taakse ja kiersi sieltä mun luo! Eli ilmeisesti jotakin oppi ensimmäisestä, sinänsä myttyyn menneestä harkasta! Kannatti pitää nenä auki heti alussa! :)

Kolmas vielä samalla idealla (Kippe otettiin aina välissä, eli Figo kävi autossa aina näitten kertojen väleillä). Olin ison kiven takana/kiven kolossa piilossa. Taas Pasi tuli koiran kanssa melko lähelle ja lähetti suht´heti pistolle. Tämä oli paras suoritus. Figon lähtövauhti oli hidas laukka ja heti ohitettuaan kiven muutaman metrin päästä nosti nokkaa ja kieppasi kohti kiveä ja sen taakse missä olin! Vau, nyt oli nenä ainakin käytössä!! Tällä kertaa jäi hyvä mieli, kun Figo keskitty tekemisiinsä ja käytti nokkansa. Jospa se näillä oppisi, että heti lähetyksestä asti nenä pitää ja kannattaa pitää auki.

Skippylle kaksi ukkoa, välissä oli autossa kun Figolle tehtiin. Eka hajumielikuvaharkka oli täydellinen. Haettiin haju eripuolelta kun mistä Pasi oli mennyt piiloon (myös pikku kuusten alle). Haettiin kaarella haju ja palattiin suoralle lähetyslinjalle. Matka ukolle oli melko lyhyt, n.20m. Eteni ihan suoraan piilolle, hienoa! :) Näin sen kuuluisikin mennä.

Toinen oli sitten huonompi. Ihan oma moka, kun lähetys ja etenismaasto oli liian hankala. No haettiin haju jonka Skippy selvästi sai. Sitten taas ahnehdin ja läheti liian kaukaa. Skippy kieppasi sivulle tarkistamaan Figolla käytössä olleen piilon...Kutsuin pois kun lähti sieltä juoksentelemaan. Käveltiin suoraan lähemmäs kohti piiloa ja uusi lähetys. Nyt juoksi vähän piilon yläpuolelle (eripuolelle kun mistä haettiin haju). Pyöri siinä muutaman kiepin ennen kun paikallisti Pasin taimien seasta.

Pitää nyt ite muistaa malttaa tehdä lähetykset tarpeeksi helpoiksi ja vielä lyhyiksi, ettei pääse omilleen juoksentelemaan. Hajun haut on nyt ollu hyviä, on selvästi saanut maalimiehen hajun eikä oli päässyt omia jälkiä pitkin löytämämään maalimiestä.

TOKOA: Figo aloitti ja teki luoksetulon eka, oli niin hyvä että sai jäädä siihen. Sitten muutama liikkeestä seisominen ja maahan meno, hyvin. Sitten taas "valmis"-sanan treenausta. Nyt ottaa kontaktia "valmis"-sanalla eikä hauku, vaikka välillä näkee että mieli tekee! ;-)

Figo tuli uudelleen tekemään paikallaoloa kun treenasin Skipen kanssa. Sivulta maahan menoa pitää selvästi nyt treenata Figon kanssa! Myös pitkiä paikallaoloja, niin että touhuan Skippyn kanssa siinä vieressä.

Skippy aloitti leikillä, mikä oli nyt oikein innokasta ja tarmokasta. Leikki menee jo hyvin vaikka Pasi tekee häiriötä (ääniä, liikettä tms.) ja vaikka Figo tulee myös puuhastelemaan, ei välitä niistä vaan keskittyy mun kanssa leikkimiseen, tämä tosi hyvä! Mutta...sitten kun alan tekemään jotakin liikkeitä, niin ei kestä häiriötä vaan alkaa vilkuilemaan enempi ympärille. Tämä johtuu täysin minusta. Pasi sano, että kun aloitan "treenit" niin muutun ite aivan erilaiseksi kun leikkiessä. Eli jäykistyn ja menen totiseksi, miten kivaa tokoa koiralle! ;-) Eli pitää muistaa ite pysyä rentona ja yhtä ilosena kuin leikkiessäkin, joka meiltä sujuu niin hyvin.

Tehtii joitakin seuraamispätkiä ja luoksetuloja Pasin avustuksella. Mietittiin, että seuraamisessakin pitää muistaa olla rento ja pitää olkapäät ja kädet normaalisti! Otan vaikka naksun millä merkkaan oikeat kohdat, niin ei tartte pitää niitä nameja/leluja kädessä valmiina...Eli ite nyt treeniin tokoa varten!! :)