Figo lomaili koko viikonlopun torstain viestitreenien jälkeen. Syy tosin taisi olla isännän laiskuutta! ;-) Figolla oli kiva viikonloppu, kun mökillä oli porukkaa ja lenkkeilyttäjiä riitti. Figo kävi Pasin mukana pari kertaa mökkinaapureilla vierailemassa (ja sai rapsuja vaikka kuinka). Pojat meni kilpaa naapuriin -Pasi pyörällä ja Figo juosten. Figo kuulema voitti! :)

Skippyn kanssa olin perjantaina agilityn alkeiskurssilla. Taas oli yksittäisten esteiden opettelua. Mentiin rengasta (nyt penne tajusi, että sen läpi tulee hypätä vauhdilla), puomia, A-estettä, pussia ja putkea. Hyvin meni! Jopa A-este, mitä Skippy meni elämänsä ekaa kertaa. Vauhdilla yli heti ekalla kerralla! :) Tosin meillä tulee olemaan tekemistä kontaktien kanssa, likka on sen verran vauhdikas tapaus...Nyt meni pussikin hyvin, ite tulee jo läpi ilman kankaan nosto-apua. Kaikkinensa hyvin meni, Kippe on melko nopea oppimaan...

Lauantain Skippy piti totaalista treenilomaa ja tuijotteli vaan Wiltsu-kissaa mökillä.

Äitienpäivän aamuna hakutreeneihin. Nyt oli ihan uusi hakuporukka uusine maastoineen. Vähän arvelutti, kun Skippyllä on ollut tuo aika voimakas mörkökausi uusia, vieraita ihmisiä kohtaan. Otin sen aluksi mukaan aluetta tallaamaan, niin näin miten suhtautuu ihmisiin. Reippaasti juoksenteli pitkin aluetta ihmisten luona. Joidenkin ihmisten kutsuessa ja kyykistyessä meni luokse vähän varautuneesti, joitakin tervehti rohkeastikin. Mutta ei yhtään pöhinää tai puhinoita, eli melko rohkeasti. Joten päätin tehä treenit.

Skippy teki kaksi hajumielikuvaharkkaa. Jätin kahteen, kun meni niin hyvin. Maalimiehet oli alueen etukulmissa, joten ihan reippaat lähetysmatkat. Nyt oli pressut käytössä, joten pystyin hakemaan hajutkin ihan reilusti tarvisematta pelätä, että koira näkee ukot. Ekalle hajunhakureissulle tuli koko hakuryhmä perässä mukaan, kun halusivat nähdä kuinka homma toimii. Kippe on ihanteellinen mallikoira, kun siitä näkee vieraskin niin selvästi milloin saa hajun. En viitsinyt nyt tällä kertaa kokeilla ilman hajunhakua lähetyksiä samoille piiloille. Ajattelin, että oli ihan tarpeeksi uutta vieraissa maalimiehissä ja uudessa maastossa.

Maalimiehiä Skippy ei arastele pätkääkään! Syö palkat reippaasti ja leikkii ihan vapautuneesti maalimiehien kanssa. Oman treenin jälkeen, kun juteltiin keskilinjalla, kävi Kippe jo normaalisti pusuttelemassa kaikkia ryhmäläisiä, eli kaikki on nyt sitten ilmeisesti hyväksytty kavereiksi! :) Ryhmä kaikkinensa vaikutti tosi mukavalta, ja mukana oli sekä paljon lajia tuntevia ihmisiä että ihan eka kertalaisia. Koiria oli tällä kertaa viisi, joten ehti rauhassa treenaamaan jokaisen!