Useammatkin ovat taasen kirjailleet blogeihinsa tavoitteet alkaneelle vuodelle. Itsekin 2013 lopulla olin laittanut ylös mennyttä&tulevaa, joten tehdään nytkin jotain sen suuntaista.

Figo tosissaan jäi suunnitellusti pois arvokisoista –edes SM-joukkuekisaan ei päässyt kun HPSK ei saanut joukkuetta kasaan. Kyläkisoissakin Figolle vain 3 starttia –se viimeinen hyppySERT jäi yhden riman päähän ;) Tokossa käytiin kannatusmielessä oman seuran kisoissa aina yhtä aurinkoisen kaiman tuomaroitavana, tuloksena AVO1 luokkavoiton kera. Eli aika hiljaista oli senioriherran osalta kisarintamalla.

AVO_F.jpg
AVOimen voittaja :)

Alkutalvella loukkaantunut ranne vaivasi pitkälle kevääseen, eikä oikein vielä syksymmälläkään tahtonut kunnolla kestää agilityä. Siksipä tuo vähäinen starttimäärä sillä saralla. Muutoin onneksi miäs on pysynyt hyvässä kunnossa ja terveenä! Mitä nyt isoimmat poskihampaat molemmilta puolilta ylhäältä pitäisi poistaa (niin pahasti lohjenneet)…

kurssilla.jpg
...käytiinhän me Figon kanssa keväällä sienikoirakurssikin!

Koposen kanssa päästiin terveyden puolesta tekemään ehjä vuosi, mikä on aina yhtä iloinen asia!! Selkä ehkä hieman aiempaa enemmän kenkkuilee etenkin hankijuoksujen jälkeen, mutta ei anneta sen hidastaa menoa! Tokoa kisattiin keväällä yksi kelpo EVL1 -tulos ja syksyllä piirimestiksissä huonolla suorituksella 2-tulos. Eipä oltu tokoa kevään jälkeen treenattukaan ja kylläpä se vaan kisakehässä näkyi! PK-kausi ei tuloksellisesti mennyt yhtään hyvin, ainoastaan EK2 ja JK2.

20141012_113522.jpg
Maastosta täydet 200p.!

Haku alkoi tökkimään todellakin pahemman kerran ja lopulta oltiin siinä pisteessä, että edes treeneissä ei ollut kivaa lähteä pistoille… .. näin ollen edelleen jäi se HK3 saavuttamatta, vaikka molemmissa kokeissa tavallaan kaikki ukot löytyikin ;) Yksi voittajan etsintäkoe käytiin ja sekin meni myttyyn haun osalta, eli ei koularia sieltäkään.

20140517_093428.jpg
Hakusuorituksista kokeissa jäi vaan luu käteen... ;)

Nyt sitten ensi kausi kisaillaan kaikkia kolmea lajia voittajaluokassa ja katsotaan saadaanko yhtään tulosta aikaiseksi. Taidanpa panostaa eniten jälkeen…? Tuntuu tällä hetkellä olevan meille se parhaiten kulkeva laji. Kyllä minä nyt vaan yritän muistaa nauttia kaikista treeneistä & kokeista, mitä tuon 7,5v. selkävammaisen otuksen kanssa vaan päästään tekemään! <3 …sellainen helpotus me yhdessä sovittiin, että metristä ei enää tarvitse hypätä kapulan kanssa. Tokokentät me jätetään taitavimmille, kun turha sinne on kunnolla treenaamatta mennä.

Ihan kaikista eniten toivon, että Skippy (edelleen) pysyy tuossa kunnossa, että se pystyy tehdä rakastamiaan ”töitä” ja tehtäviä!

Wiullahan pääpaino on tietenkin ja edelleen agilityssä. 2014 vuosi oli hieno ja siitä jäi paljon kivoja muistoja & kokemuksia. Talvitauon jälkeen keväällä hieman aktiivisempaa kisailua. SM-kulta oli kauden kohokohta, samoin EO-kisareissu Unkariin. Vaikkei EO:sta menestystä tullutkaan (paitsi joukkuekarsintaradoilta tuplanollalla 2. paras maxi-koira!), niin sitäkin enemmän hienoja kokemuksia. Myös karsinnoissa jäi se ihan viimeinen silaus puuttumaan ja kahdella nollalla ylsi sijalle 12. Wiu oli myös keskiarvotilaston nopein maxikoira 2014!

IMG_3725.jpg
Mestarit

2015 olisi EO-kisat Saksan Riedenissä. Ja varmasti Pasilla on tavoitteet päästä myös maajoukkueeseen ja sitä myötä Italian MM-kisoihin. Vaikkei se kyllä mikään helppo rasti olekaan –mutta voiko toisaalta vähempään tyytyä…? ;)

20140726_4MG_4874_small.jpg
Unkarin helteessä kisaamassa

Tokoa ehdittiin kisaamaan keväällä kaksi kisaa ennen agilitykauden kiireitä –tuloksina ALO1 ja AVO1. Elokuun jälkeen koko loppuvuosi menikin Wiun osalta jalkavammojen paranteluun –ensin 3kk saikkua vasemman takasen revähdyksen takia, minkä jälkeen alkoi oikea takanen temppuilemaan. Joten siinäpä ei paljon kisattu saati treenattu –ei tokoa eikä varsinkaan agilityä.

wiu5.jpg
Avoimenluokan kisassa

Haussa Wiulla olisi etsintä nyt oikein kivalla mallilla (hienoa työskentelyä ja tyhjätkin sujuu hyvin)!! Kun vaan ne ilmasut opettaisi… Tokossa yritetään selvittää voittaja-luokka ennen elokuun sääntömuutoksia. Päästäisiin sitten uusilla säännöillä suoraan EVL:aan. BH pitäisi käydä, ennen kuin voisi edes haaveilla loppusyksyllä hakukokeista. Touko-heinäkuu nyt ainakin on pelkkää agilityä, ehkä pidemmällekin syksyyn (lokakuun loppuun) mikäli maajoukkuepaikka aukenee…

PC266968.jpg
Meijän komea ja rakas lauma joulukuussa -14 <3

Sitten lisäksi kaikkien koirien kohdalla ensi vuonna tulee mun omat rajoitteet. Maha alkaa keväällä varmasti olemaan jo niin iso, että saa nähä mitä pystyn tuolla metsässä rymyämään… ja tietty kun sen mahan saa pienemmäksi, on yksi laumanjäsen enemmän huollettava. Lisäksi Koposella on keväällä juoksut, joten voipi olla että PK-koekausi meidän osalta pääsee käyntiin vasta loppukesästä! Eipä oteta siitä(kään) stressiä, tehdään mitä pystytään ja mikä parhaalta tuntuu :)