Wiuskan eka tokokisa takana –selvittiin hengissä! :D Kisa käytiin tossa melkein naapurissa, eli Renksun (betonipohjaisella) hallilla. Ei helppo kisapaikka; pieni ahdas halli tosi liukkaalla pohjalla. Lisäksi taisi olla hyvin hajustettu, koska tosi moni koira eksyi seuraamisessa ihan omille teilleen haistelemaan.

On se jännä homma, että vaikka itselle on jo hiukan kertynyt kisakokemusta Koposen kanssa, oli olo kuin olisi ekaa kertaa kisoissa. Jännitti aivan h-i-r-v-e-ä-s-t-i, ainakin paikkamakuu. Ja olin itse kyllä aika huono yksilöliikkeissäkin, mutta etenkin paikkiksessa. Mitä tekee ohjaa, kun vaadittaisiin itseluottamusta, luottamusta koiraan ja rentoutta?! On aivan päinvastainen.

Saatiin kuitenkin kisa rämmittyä läpi, osittain tuomarin (Marita Packalen) avustuksella... :D

Luoksepäästävyys 8; tästä kohdasta kiittäminen tuomaria, kun oikeastihan me oltaisiin tästä jo lennetty ulos koko kisasta. Wiu irvisti tuomarille, mutta Marita vaan totesi, että ”ei noin saa tehdä, siitä menee pisteitä”…

Paikkamakuu 10; toivoin rauhallisia vierustovereita, mutta saatiin aika levoton aussie ja piippaava sakemanni. Oli kyllä Wiukin levoton, välillä pää pyöri ja välillä laski kuonon maahan. Ohjaajakin oli levoton. Ennen seuraavaa kisaa opeta paikkamakuu kuono maassa!!

Seuraaminen taluttimessa 9; aika haahuileva oli, seilasi vähän joka suuntaan.

Seuraaminen vapaana 9; ks. yllä

Liik. maahan 8; mulla tuli vanhastaan joku superiso käsiapu, vaikkei sitä ole tarvittu aikoihin… nousi tokalla vasta sivulle (en ole treeneissä ikinä nostanut, kun meinaa ennakoida)

Liik. seiso 10; ok

Luoksari 10; hyvä!

Hyppy 10; ok

Yhteensä 187 pistettä, eli ALO1 ja KP

tokowiu-normal.jpg
Mie sain mitalin kun olin tottelevainen!

Pasin kuvaama videokin olisi, kunhan vaan jaksaisi ladata sen youtubeen.

…koska me nyt kiltin tuomarin avustuksella selvitettiin tämä ALO-luokka, niin seuraavaksi kyllä mennään AVOimeen :D Paljon pitää treenata, sekä ohjaajan että koiran. Mutta joskus se vaan on kisaaminenkin aloitettava, kun ei sitä näemmä opi kuin kisaamalla. Ja aina uuden koiran kanssa aloitettava alusta.