FIGO oli Pasin kanssa agilitaamassa. Oikeastaan en edes hirveän tarkkaan tiedä treeneistä -oltiin eri autoilla liikenteessä ja ei sitten illalla myöhää tullu niin tarkkaa selostettua treenien kulkua...Mutta pitkää rataa olivat taas menneet. Alkuradassa oli ollut molemmille pojille vaikea kieputtelukohta, mutta oli menny ok! Figolle tarttis nyt kontakteja vahvistaa sekä keppejä, niin sitten kyllä voisi mennä kisoihin. Eli sitten alku syksystä (syyskuu?) leirien jälkeen voisi korkata agilityuran! :)

SKIPPY oli mun kanssa haussa. Kentälle kun ei nyt juoksussa ole asiaa, mutta onneksi metsää voi mennä. Olitiin viimesiä ketä treenasi niin ei jätetty muille hajuja. Tällä kertaa 4 maalimiestä.

1. etukulma oli melkoisen jyrkän kallion päällä. Lähetyksestä 10 metriä tasaista, sitten jyrkkä seimänä mitä ylös. Otin vähän helpotusta ja käytiin kallion päällä haistelemassa, ei kylläkään ihan piilolla, eli ei tiennyt tarkkaa sijaintia, vaan sen että ukko siellä jossain on. Palattiin lähetyspaikalle ja hienosti meni lähetyksestä suoraan ylös ja löysi sieltä piilon. Palkkana nakin paloja.

2. etukulma tasaisemmalle puolelle ilman apuja. Piilo oli noin 40 metrissä -tämä oli hieno, eteni suoraan piilolle! Palkkana jauski-koiranruokamössöä vähän ja tennispallottelua! :)

3. piilo oli ihan alueen takakulmassa, loivaan ylämäkeen (aloitin siis keskeltä rataa, kun otin vaan 4 pistoa) ison kiven takana. Kävelin Kipen kanssa noin 10 metriä keskilinjalta alueelle, joten etenemismatkaksi jäi n. 40m. Takarajalla oli pienen mutkan kautta löytänyt suoraan piilolle. Eli hyvin tämäkin! Palkkana samaa jauskimössöä.

4. maalimies oli sitten toisessa takakulmassa tiheässä kuusikossa. Kävelin mutkan kautta vähän matkaa hajua hakemaan, mutta koska pennen nenä kävi niin hienosti palasin takaisin keskilinjalle käymättä kuusikossa ja mentiin lähetyspaikkaan. Tästä hienosti suoraan kuusikkoon mistä löysi ukon. Palkkana kunnon koiranruokasatsit ja narupallo.

Kippe toimi nyt mielestäni oikein tosi hyvin. Huomaa toki ilman apuja lähetyksessä vielä epävarmuuden. Tämä näkyy lähinnä vauhdissa. Etenee kyllä tasaisesti aina aluetta kunnes saa hajun, mutta eteneminen on selvästi vielä vähän epävarmaa. Mutta tämä nyt on vaan kokemuksen puutteen tuomaa epävarmuutta, kun vasta ollaan otettu muutamissa treeneissä lähetyksiä ilman hajunhakuja. Eli tähän nähden menee hyvin ja etenee suoraa.

Mulle tuli vähän rakentavaa palautetta kahdesta asiasta:
Nämä oli nyt toiset treenit  kun kuljetin Skippyä vapaana siirtymät. Ihan hyvä pointti oli, että tartteeko sitä pitää nii-in tiukasti hallinnassa -> voisiko hallinta jopa lisätä ilman apuja lähetyksien epävarmuutta...? Eli voisin antaa sen vapaammin pyöriä siinä lähellä, kun ei kuitenkaan karkaa siitä mihinkään. En nytkään kuljeta millään seuraa käskyllä, vaan "lähellä" joka tarkottaa että pitää kulkea siinä sivustalla/takana.
Lähetyksessä pitää muistaa etten "roiku" perässä. Jäänyt mulle vanhastaan tapa, että otan Kipen kanssa askelia lähetyssuuntaan pannasta kiinni pitäen. Nyt kun tietää mitä on homman nimi, niin se lähinnä näyttää että roikun siellä mukana...eli kun rintamasuunta on oikea, niin siitä paikaltaan vaan päästän nätisti lähtemään.

Nämä molemmat hyviä kommentteja, joita itse ei huomaa tekevänsä! Kiitokset muutenkin jälleen mukavalle treeniseuralle ja hyville maalimiehille!!