Hurautettiin eilen Tanjan kanssa Mikkeliin Pullisen Riikan toko-oppeihin. Kylläpä oli tökkivää tokoilua...

Ajattelin, että tehdään Skippylle häiriöseuraamista liikkurin kera, kun halusin näyttää Riikalle minkalainen Skippy on kisatilanteessa. Mietin, että reagoiko samallatavalla ollenkaan, kun mua ei jännitä. Mutta eipä häiriötä tarvittu paljoakaa, että Kippe jäätyi. Ihan liikkuri riitti....

Koko koira menee jotenkin kipsiin ja seuraamisesta tulee hidasta ja epävarmaa. Kuuntelee liikkuria tosi herkästi&paljon ja jotenkin ahdistuu mukana kävelevistä ihmisistä. Tämä menee ihan sellaseksi, että meidän toisella vuorolla ei enää leikkinyt, juossut pallon perää tms. ja sijaiskäyttäytymiseksi haistelee maata. Eikä tähän tarvittu suurtakaan "painostamista", ihan vaan että "liikkuri ja tuomari" oli siinä lähellä.

En tiedä toiminko itekin jotenkin toisin kun liikkuri käskyttää...? Vaikkakin tehtii ihan sellasta, että kävelin suoraan välittämättä liikkurista ja palkkasin kun halusin. Siis olihan siellä parempiakin seuruupätkiä, mutta kokonais fiilikseksi jäi sellainen "häntä alhaalla meno".

Nyt me unohdetaan koko tyhmä tokoilu hetkeksi. Oon kylläkin ilmottanu Kipen 7.6 ja 14.6 toko kokeisiin, mutta jätän sitten menemättä jos vielä on sama tilanne. Ajattelin, että jos teen tokoa niin että on liikkuri, niin käyn vaan leikittämässä Kippeä, eli sellasta pentutreeniä! :)

Jos oikein on intoa, niin voidaan kahdestaan kyllä liikkeitä treenata, kun ei siinä ole ongelmaa. Eikä se ympäristö muuten edelleenkään haittaa, kun eilenkin vieressä meni jokin pentukurssi, autoja yms. hulinaa, niin ei se haitannu. Heti kun menin "koulutustilanteesta" pois itekseen tekemään, sain Kipen rentoutumaan ja pelittämään normisti.

Joten turhaan minä nyt paineistan koiraa (ja itteäni). Pidetään taukoa ja annetaa Skippyn aikuistua rauhassa! Hymy Tokoillaan kunnolla sitten vaikka vasta talvella, kesällä kun pääsee agiliitoa ja hakuakin niin paljon! Silmänisku