...samat vanhat kujeet.

Maanantaina taas kaiman takapihalla tokoilemassa. Kipen kanssa EVL ”kisamaisesti” läpi kahdessa osassa.
Itelle muistilistaa tulevia reenejä varten:
- seuraaminen; jatketaa samaa; koira enempi töihin&keskittymää
- idari; muista palkata joskus seuraamisiin lähdöistäkin!
- luoksetulo; suoralla läpijuoksuja, stoppeja kiertojen avulla. Tämä oli hyvä eilen!!
- ohjattu; edelleen aina palkka merkin takana. Ei auta muuta kun tehdä toistoja ja sitä kautta rutiinia&varmuutta… ei osaa vielä jos esim. ruutu haettavan kapulan takana.
(tässä lelupalkka & tauko)
- ruutu; vahvista merkkiä&ruudun paikkaa, tässä ei suurempia ongelmia.
- metskuhyppy; EI saa reagoida liikkurin käskytykseen, tai ainakaa varastaa….
- tunnari; tässä liikkeessä epäonnistuu alkuvirittely usein huonosti? Jolloin on ihan kuutamolla liikkeen alussa… Mitäs tähän keksis?! Kun sitten löytää tiensä kapuloille (eilen mm. parin merkin kautta…) suoriutuu haistelusta&oman palautuksesta ok.
- kaukot; vaan ekaa nostoa pitkällä matkalla. Muuten tekniikkaa edelleen läheltä peruutellen&leikkien.

Yleisesti suoraan eteentuloa ja täysiä sivulle siirtymisiä. Tänne-sivu-tänne –jumppaa siis.

Ei meinaa kokonaisuudet vielä onnistua, tuli aikas paljon pikkumokia… Vaikka liikkeet sinällään onnistu, niin aina pikkuosat kusee. Vajaa sivulle siirtyminen, vinosti eteen, väärälle merkille jne. Kippe jäi eilen aika paljon kiinni vääriin merkkeihin yms., eli huomaa että ei olla tehty häiriö-/kuuntelureenejä yhtää aikoihin….pitäisi tehä!


Kuva Kiira Lehto

Tiistaina hakumettällä Marjokankaalla ”vaan” Skippyn kanssa, Wiu&pojat oli aksaamassa.
Skippylle tyhjä-tyhjä-tyhjä-löytö ilmasulla-tyhjä-löytö suorapalkalla. Viimesen tyhjän korjasin, kun teki liian matalan piston, muuten meni oikein kivasti. Neljännen piston kaarto takaviistoon, mutta teki tarpeeksi laatikkoa että päätyi piilolle asti (mikä oli hankalasti hiekkatien takana). Kivasti meni.
Esineruudusta sen sijaan ei jääny jälkipolville liikaa kerrottavaa. Nosti lähiesineen. Hyvin kävi aluetta läpi, vaikka maasto oli vähän haastava (sellanen syvä kraateri alueen etuosassa). Mutta ei vaan noussu takaesineet… Käytii yhessä nostamassa toinen, tai vein koiraa lähemmäs, että vihdoin onnistu. Esineruutu on nyt Kipella huono. Pitäiskö asialle ehkä tehdä jotain?!

Oh tuota Wiuta...meidän aamulenkki kulkee asumattoman maatilan pihan läpi. Pysähdyn melkein aina siihen syömään metsämansikoita, viinimarjoja tai omenoita. Tänä aamuna kökin siellä puskassa ja sivusilmällä kattelin, että Wiu metsästää jotain heinikossa. Ajattelin, että loikkii hiirien perässä, niin kuin usein tekee. Sitten tajusin, että ei saakeli, sillä on lintu siellä!! Joku harmaa pulun tapainen... Äkkiä käskin Wiun pois. Vähän siihen jäi untuvaa (ei mitää isoja sulkia, verta tms.) ja lintu paniikissa pomppi heinikossa. Jonkun aikaa kattelin, mutta sitten ajattelin, että paree lähteä pois, että se saa rauhoittua. Tiiä sitten oliko valmiiksi vanha tai haavoittunut lintunen, kun Wiu onnistu saalistamaa sen sieltä puskista...?

Onhan se nopia... Kuva Kiira Lehto

Keskiviikkona hakumettälle Hlan porukan kanssa. Ai että oli kiva elokuinen kesäilta (vettä sato ku saavista kaatamalla. Ei onneksi koko aikaa.). Ruinasin reenit kasaa, että Wiukin pääsisi kun viime vkolla jäi kokonaa välii. Noh, Wilma olikin edellisen yön ja vielä päivänkin ripulissa...joten sille tuli vaan pikkutreeni. Etukulmat haamuilla, näytin molemmat haamut kerralla. Hyvin selvisi tien ylityksestäkin, vaikka haamu näyttäytyi n. 30 metrissä ja eteni siitä piilolle asti tien toiselle puolelle. Hyvä Wiu!
Kipelle 3 ilmasua (ei ehkä ihan 50metrissä). Ideana rullan palautus eteenpäin. Onnistu yhdellä hyvin... Neljäs suorapalkalla. Noh, pistot& etsintätyö näyttää nyt kivalta ja nenä toimii.
Figo oli mukana vaan seurakoirana, lenkillä&tallaajana, niin Pasi sai ihan löhöillan smiley

Torstaina Pasi oli vuorostaan koko lauman kanssa kentällä, mun risteillessä Päijänteellä. Perjantai löhöiltii ja lauantaina Figo kisasi tossa naapurissa Pennalan hallilla. Nämä oli sellaiset "nöyrtymiskisat", aina ei voi mennä nappiin... Ja oli Figo vähän tuhmakin vikalla radalla, teki ihan omiaan. Tulossaldona siis 5-HYL-HYL.


MM-karsinnoista. Kuva Jukka Pätynen
 
Mun oli tarkoitus jäädä kotiin ja ajaa kattomaan tyyliin vika startti, mutta koska meillä oli kotona vedet poikki yöllisen kolarin jäljiltä, niin ajattelin että sama vaikka lähden mukaan. Lenkkeiltii tyttöjen kanssa Pennalan maisemissa ja Kipa sai tokot.

Sunnuntaina Rannikon Timo tuli kouluttamaa Hlan porukkaa, Pasi osallistu vaan Wiulla. Kattelin Wiun osuuden, kun oli heti ekassa parissa. Tykkäsin Rannikosta kouluttajana, vaikken mikää agilitaaja olekaan. Tuli hyviä pointteja järkevillä perusteluilla. Luulen, että Pasille jäi taas pari hyvää asiaa treenattavat-listalle!


Kuva Kiira Lehto

Mä&Skippy tokoiltiin Heidin liikkuroimana. Lähinnä keskityttiin taas siihen ohjattuun, tunnariin&hyppynoutoon. Tossa hypyssä lähinnä varastamiseen, muuten siinä ei ongelmia. Lopuksi lenkkeiltii isojen kanssa porukoille iskän synttärikaffeille.