Maanantain tottisvuorolla Wiulle, ylläri ylläri, voittajan juttuja. Kaukoissa kokeilin sivulla olevaa palkkaa, en kyllä tiedä onko mitään hyötyä…? Pitää vaan sitä tekniikkaa jankata paremmaksi ihan läheltä. Sinänsä kiva, että asenteen puolesta kestää jo 15m matkan. Ruutua ollaan nyt vahvisteltu ihan kosketusalustan kanssa sekä sieltä sivulletuloja (mitkä nyt kivoja!). Seuraamisessa oon jo uskaltanu alkaa vähän vaatimaankin Wiulta ja on sen asenne parantunutkin (vastahan se on 3,5v. :D )! Liikkeestä istu on nyt ollut varma, mutta eipä vaan kyennyt kunnolla keskittymään kun Lara mesosi jotain siinä lähistöllä… Wiulle on kyllä noi toiset koirat vaikea häiriö, koska ne on nii-in epäilyttäviä, että pitäisi koko ajan nähdä ettei vaan kukaan hyökkää sieltä niskaan...

Väliin paikkis Laran&Riemun kanssa sekä Koposen treeni. Toisessa setissä Wiulle noutojuttuja. Tasamaa- & hyppynoudossa nyt vähän keskusteltiin siitä, saako sitä toista etujalkaa liikuttaa kun heitän kapulan… lopulta mulle erävoitto ;) Pitää muistaa aina ennen liikkeen virallista aloitusta vaatia nenäkosketus käteen, koska se selkeästi auttoi sitten pitämäänkin ryhdin ja jalat paikoillaan. Metskukin toimii kivasti, ei siis sellaisia ongelmia kuin Skippyn kanssa joskus aikoinaan… Tunnarikin sujui ok, muistutin ennen koko liikettä pelkän palautuksen.

Onpa nyt kiva treenata Wiun kanssa tokoa, kun on selkeä tavoite ja tuntuu edistyvän mukavasti! Ilmottauduin Oilin helmikuussa vetämälle kisatoko-kurssillekin, kun ajattelin, että josko saisi vähän kisamaisempia suorituksia alle ennen varsinaisia kisoja. Ja niitä paikkiksia ihan vieraassa seurassa (kunhan on vaan luotettavaa seuraa, koska näissä ei ole ikinä päässyt mitään Wiulle käymään ja vihdoin se kykenee näissä rentoutumaankin edes vähän).

Ja koska olen ilmeisen putkiaivoinen, en kykene kunnolla treenaamaan kuin yhden koiran kerralla… niinpä Koposen tottistelut oli taas vähän enempi höntsäystä kuin oikeaa tekemistä. No tehtiin jonkunlaisesti PK-kaavio läpi, kun kokeilin, lähteekö eteenmenoon ilman että olen siihen viritellyt siellä luoksarin lopussa. No lähtee kyllä (eli voisiko jo unohtaa kokeissakin sen virittelyn, ettei mene sen takia loppuliikkeet reisille?!)! Jossain vaiheessa pitää alkaa taas vaatimaan siltäkin tarkempaa suorittamista ja pistää tuota intoa hieman pakettiin :) Tehtiin kaavion jälkeen vielä noudonnosto, nopeampi maahanmeno, pari luoksaria läpi yms. korjaavia juttuja.

20150121_214152.jpg
Levossa se kunto vasta kehittyy ja uudet opit hautuu ;)

Tiistaina käytii senioreiden kanssa kicksparkilla huristelemassa –ja vetästiin ekat kunnon lipatkin :D Harmillisesti vaan olivat päivän aikana hiekoitelleet Miekkiönkin teitä… onneksi löytyi hiekkoittamatontakin pätkää, vaikka vaatikin pienen metsässä rämpimisen (kelkka olalla).

Pasi on käynyt aksaamassa tiistaina omalla hallilla ja perjantaina Juhalla valkkuporukan kanssa. Tiistaina oli tositosi tyytyväinen Wiun menoo –menee kuulemma lujaa mutta tarkasti! Juoksu-A:kin oli sujunut kerran osana rataa ilman pumppereita! Wau! Tuota yhtä testiä lukuun ottamatta oli toki pumpperit vielä. Perjantainakin oli rata kulkenut oikein näpsäkästi, sensijaan kontakteja (puomia&A:ta) oli pitänyt itekseen sivussa vähän petrata.

Keskiviikkona kampesin itteni testaamaan Lahden uutta salia GoGo Expressiä. Ei oikein tuntunut omalta paikalta ja tuli muutoinkin vaan huono fiilis kun ne pienetkin lihakset on hävinneet syksyn/ talven laiskottelun aikana… Torstaina olikin Helsingissä kuvauspäivä, eli yli 12h töissä joten eipä siinä paljon muuta. Kuvauksissakin oli ihan sotanorsu olo niiden sentin "paksuisten" mallien seassa :D

Perjantaina Pasin&Wiun ollessa Helsingissä käytiin senioriosaston kanssa potkuttelemassa noin 5km lenkki niin, että koirat olivat koko ajan vedossa. Olikin sellainen lumipyry, että eteensä näki ehkä metrin (siinä otsalampun vienossa loisteessa)! Aattelin vaan, että eiköhän ne koirat tiellä pysy. Takasintulomatkalla laitoin Endomondon päälle ja kattelin, että tasaisella Figon vetämä huippuvauhti oli 28km/h. Ja se oli siis ihan Figon vetoa, koska kun mennää kovaa en ehdi muuta kuin seisomaan jalaksilla. Vähän kun hiljentää, niin pystyn alkaa potkuttelemaankin. Se on ehkä ihan hyvä vauhti tollaiselle pikkuiselle töppöjalalle...? <3

IMG_20150123_211104.jpg
Vähän oltiin lumisia!

Lauantaina tuli munkin osalta korkattua hiihtokausi, kun sullottiin koirat, vaatekassit & sukset autoon ja hurautettiin Heinolaan jäälle hiihtämään. Olihan kivaa, vaikkakin rankkaa tällä koko syksyn laiskottelun seurauksena rapistuneella kunnolla... Isikin oli mukana ja koirat sai siis kirmata vapaana ilman vetovelvotteita.

Sunnuntaina ilmasutreenit Merjan pihametsikössä. Mukana vaan Wiu. Kyllä nyt varovasti alan uskomaan, että se voi oppia rullailmaisun, koska taas meni aika kivasti. Ekalla kyllä tiputti rullan sivulle, mutta paheksuin ja siirryin itse eteenpäin niin, että joutui korjaamaan. Loput sitten pysyikin ok:sti. Eka oli avomaalla, 2 seuraavaa umppareissa niin, että ovet oli rakosellaan (jokohan seuraavaksi uskaltaisi kokeilla ihan kiinninäistä umpaariakin?). Kolmas oli umpparin takana puun juurella piilossa. Hyvin tsekkasi umpparin ja etsi oikean piilon. Neljäs kompostisverkon sisällä.

Jotenkin on sellainen tunne, että Wiu tekee näitä paremmin, kun hieman mielenkiintoisempaa, kun ihan avoinaisella kentällä ukot näkyvissä...? Nyt joutuu vähän itekin ratkomaan juttuja... kun siis tuo kuvio on luovutusta lukuunottamatta sujunut jo aiemminkin.

Illalla vielä omalla hallilla tekemässä lyhyen tehokkaat juoksu-A -treenit. Tässä VIDEO todistetta. Nyt pitää vielä laskea tuota alasmenon pumpperia, että tulee entistä selkeämmin kontaktialueelle. Tulee siis nytkin, mutta olisi kiva että tulisi niin, ettei jää tuomareille mitään tulkinnanvaraa tai tarvetta arpoa!

20150125_193934.jpg
Wiu osaa jo näppärästi doboilla! :D