Nyt voisi melkein jo hymyillä! Eilen oltii Salpausselän kennelpiirin toko cup:n II-osassa. Eka kerta, kun Kippe oli noinkin rentona kisatilanteessa, pystyi jopa reagoimaan käskyihin ja tekemään suunnilleen niinkuin piti.

Pasi oli mukana kuvaamassa, kun halusin itse nähdä, miltä se näyttää Kipen ollessa "lapanen". No nyt se ei ollutkaan ihan lapanen (video täällä, alku heiluu kun Pasilla tuli kiire kuvausasemiin). Toki tekemisestä puuttuu se draivi, mikä on treenatessa. Tämä hitaus näkyy etenkin luoksetulossa ja noudossa...

Paikkamakuu oli hieno, vaikka vieressä oleva koira lähti paikaltaan. Se käytiin palauttamassa, lähti uudelleen ja sitten se ohjaaja haki sen kokonaan pois. Kipellä vähän pää kääntyili tuomarin huudellessa ohjeita ohjaajalle, mutta oli tosi lunkisti. Nyt alan jo vähän luottamaan siihen paikallaoloissa.

Seuraaminen ok. Pahiten hajoaa tuo juoksuosuus (sitä treenattu ihan liian vähän ja harvoin).

Liikkeestä maahanmeno hyvä.

Tämän jälkeen tuomari piti mulle puheen nameilla liikkeen jälken palkkaamisesta ja että lopettaa meidän suorituksen, jos palkkaus ei lopu. Kuulema koira ei opi kisatilannetta jos palkkaan sitä joka liikkeen jälkeen... no kun se ongelma ei ole se vietin kesto (sittenkään) vaan se, että koira pitää saada rentoutumaan ja kisatilanteen painostavuus (minkä olen onnistunut luomaan) purkaa. En siis alkanu tätä selittämään, vaan kiltisti lopetin namipalkkauksen...

Luoksetulon alku hyvä, pysähdys taas vähän löysä ja loppu hidas. Loppua ei ollakaan juuri koskaan treenattu, kun palkkaan yleensä stopeista -> tämä nyt työnalle myös.

Liikkeestä seisomisessa liikkuu sivusuunnassa, ei eteenpäin, pysähdyttäessä. Tästäkin juteltiin tuomarin kanssa.

Nouto oli kapulalle asti hyvä, palautus hidas ja jäi vajaaksi, jonka korjasin (tästäkin tuomari huomautti, että "älä sitten koskaan kisoissa tee noin". No en teekään, halusin nyt vaan korjata loppuun asti).

Kaukoissa taas jumitti (filmi loppuu juuri ennen tätä) ekan istumaan nousun ja nousi vasta kolmannella. Loput vaihdot nopeita. Hassua että jumitti, vaikka otin siinä just ennen liikettä yhden maahan-istu vaihdon ja tarjosi peruuttamistakin, mikä liittyy kaukoihin...

Hyppy olikin omituinen siksi, että Kippe ihan reteesti mennen-tullen ponkasi vauhtia hypystä?! ...ja meni maahan esteen taakse, mitä odotinkin. Pitääkö liikkeet opettaakin koiralle ennen kehään menoa?!? *ei olla treenattu AVO hyppyä*

Kokonaisvaikutuksessa Skippyä taas kehuttiin.

1240379113_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mutta kaikkinensa olin niin tyytyväinen siihen, että pieni "hermoheikko" koissu pystyi tekemään sen mitä pyysin. Siis eihän tuo mitenkään hienoa menoa ollut kokonaisuutena, mutta mulle pääasia että toimi noinkin hyvin!! Olin oikeasti iloinen! Hymy Ehkä on vielä toivoa saada tokossa kelpo kisasuorituksia. Tai tärkeintä olisi se pk-tottis tulevaisuudessa, tokopuolella kisataan vain sitä varten! ;-)

Figo oli seurapoikana mukana. Pasi ei antanu mun mennä kehää sen kanssa, kun kuulema pitää lepuutella, kun on nyt kolme kisaviikonloppua putkeen... ;-)