PK-kausikin alkaa pikku hiljaa pyörimään jo ihan kesätahtiin, kun metsät alkaa olemaan sulana ja illat valoisia!

20150413_182220.jpg
Nurmikkokin alkaa jo kasvamaan uutta vihreää

20150413_182338.jpg

Koposen kanssa ollaan saatu pudotetunnouto taas kaiveltua talvinaftaliinista ja saatiin jo kokonaisuutena onnistuminenkin piiiiiitkältä matkalta tuolla takapellolla. Tarkkuutta tehty lähinnä aktivoinnin kannalta ja näissä tätieläin on kyllä poikkeuksetta ollut aikas näppärä! Wiullekin on tarkkudessa esitelty kulmakepit ja muutaman tuontiyrityksen (kun ei aluksi löytänyt varsinaista esinettä millään) jälkeen ne saaneet olla rauhassa. Onpa tullut tehtyä näitä EK:n juttujakin (kun niitä on aika nopea tehdä yksikseenkin ihan melkein takapihalla), vaikkei kyllä ole aavistustakaan milloin oltaisiin kokeisiin pääsemässä. Piirimestiksiin (varma koepaikka)? ...milloin ne on & missä...?!

20150415_165413.jpg
Kalliolla kukkulalla

Taija kävi sunnuntaina meillä pihassa kokeilemassa vähän tottistakin Koposen kanssa. Kyllähän se meni, vaikka mun silmään kyllä oli hieman hämillään ja välillä vilkuili mua tyyliin "mitä tämä nyt on?!". PikkuVIDEO siitä. Käytiin myös lähipelloille tekemässä esineruutu, niin saivat siihenkin käyttöohjeet. Oli hirmu tuulinen päivä joten Skippy joutui oikeasti tekemään töitä löytääkseen kaikki kolme esinettä. Noh, olisi ehkä voinut vähän vähemmän juoksennella, niin olisi löytynyt nopeammin..!

On se kyllä niin hauska seurata omaa koiraansa toisen ohjauksessa. Tavallaan aika opettavaistakin, koska siinä jotenkin tajuaa myös omia virheitään... tosissaan aika vähän olen pyrkinyt Taijaa ohjeistamaan, jospa tuo kaksikko löytäisi vaikka toimivammat tavat kuin mitä minä olen joissain jutuissa Koposen kanssa löytänyt. Katsotaan onnistutaanko samaan koepaikkaa Taijalle&pilkkunenälle!

Jälkikausikin on vihdoista viimein polkaistu käyntiin; molemmille likoille pikku jäljet. Wiun ehti vanheta vaan noin 30min., pituus vajaa 500m, muutama Frolic jäljellä ja 4 keppiä (=tunnarikapulaa kun eihän mulla ollut yhtään jälkikeppiä...). Ekan kepin kyllä merkkasi, mutta jatkoi matkaa. Pyysin tuomaan. 2. ja 4. keppi hyvin ite, 3. porhallettiin ohi. Kolmonen jäi vaikealle pätkälle, missä oli paikoitellen lunta, hakkuuryteikköä sekä ojan ylityskin. Kaikki ne Wiu kyllä selvitti oikein mallikkaasta. Ja muutoinkin jäljestys oli tarkkaa ja keskittynyttä, hienosti jatkoi siitä mihin syksyllä jäätiin! Nyt pitää vaan keppejä vahvistella ja alkaa rakentamaan janaakin.

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202015-04-16%20ko
Wiupan kesän eka jälki!

IMG_20150415_185129.jpg

Koposelle noin 1h vanha jälki 4 kepillä (=tunnarikapulalla), n. 700m (muistin laittaa Endomondon päälle vasta ekan kepin jälkeen) & lyhyt 20m jana (oikealle, hyvin nosti!). Koposella vauhtia aika paljon, mutta kivasti meni! Eka keppi olisi jäänyt risukasaan, pysäytin kuitenkin ja pyysin tarkistamaan. Loput kolme nousi hyvin. Ihan lopussa ollut hiekkatien ylitys myös hyvin (tosin ei siitä ollut tallauksen jälkeen mennytkään muuta kuin auto & fillari, tuskin yhtään kävelijää).

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202015-04-16%20ko
Koposen eka jälki, joka oikeasti ei alkanut keskeltä mettää, mutta siellä vasta muistin laittaa masiinan päälle ;)

20150415_173207.jpg
Liksa ansaittu kun selvitti koko jäljen!