Aamulla lähdin Skippyn kanssa Maaningalle hakuharkkoihin, poikien jäädessä sohvalle löhöilemään...Nyt oli sentään Päivin ohjeistukset matkassa. Ilmotin heti alussa, että Skippy ei sitten uusien käyttöohjeiden mukaan saa tehdä yhtään näköapua, tai kasvattaja hakee sen pois! ;-) No en ite osannu niin kattavasti varmaan selittää miksi näin haluan harjoitella, mutta eihän kukaan kieltäkään voinut! :)

Eli Skippylle kaksi ukkoa hajumielikuvan hakemisen avulla. Oletin, että Skippystä olisi selkeämmin nähnyt kun saa hajun. Kyllä sen sitten hyvin huomasi, mutta käveli lähes koko ajan remmissä nenä käyden, niin ekaksi ajattelin, että mistä sitten tiedän kun oikeasti löytää hajun... Huomasi sen sitte, tuli ihan erilailla intoa.

Eka maalimies oli kantojen ja pikku nyppylöiden takana/välissä piilossa. Tehtiin iso lenkki ja haju haettiin hieman maalimiehen takaa, joten sitten palattiin ison lenkin kautta ja lähetin piiloa kohti. Matkaa oli tässä ehkä 30 metriä (olen huono arvioimaan...). Lähti hyvin suoraan piilon lähelle asti, mutta piilon lähellä pyöri jonkun aikaa selvästi haju nenässä, mutta paikallistaminen tai tarkentaminen kesti jonkun aikaa. Voisiko johtua siitä, tuuli taisi olla aika pyörivä, ei selkeästi tuullut koko aikaa yhdestä suunnasta...? No maalimies löytyi pienen pyörimisen jälkeen, hyvä niin. Jauhelihaa palkaksi ja nakkien/lihapullien avulla etukautta kuljettaen mun luokse. Eli tämä meni mielestäni ihan niinkuin oli tarkoituskin.

Toinen ukko oli hieman kauempana. Nyt itse taisin hieman mokata...haettiin haju ehkä liian pienen mutkan kautta ja lisäksi kun palasimme hajun otolta takaisin keskilinjalle, käveli joku siellä just pitkin keskilinjaa, joka ehkä vähän rikkoi Skippyn keskittymistä kun sitä meinasi tuijotella. Joka tapauksessa lähetys oli mielestäni hyvä ja lähti suoraan, mutta sitten ehkä kolmenkymmenen metrin jälkeen kaarto vähän taaksepäin, ja ukolle löysi omaa hajutunnelia pitkin... ..Ukko löytyi nopeammin kun eka, mutta ei tietty yhtään hyvä kun eteni omia hajujälkiä pitkin...käytiin kuitenkin melko lähellä maalimiestä hajua hakiessa, joten omat hajut siellä varmasti oli.

Nyt ensi viikolla ei sunnuntaina päästä hakuporukan treeneihin, kun pitää välillä mennä Figon kanssa ottamaan porukalla viestireeni. Kun mulla sattui niin moneen lauantai aamuun töitä, niin ei sitten ole noita kimppatreenejä valosan aikaan oikein mahiksia ottaa kun sunnuntaina...Ajattelin että Pasi saisi viikolla olla maalimiehen hommissa, niin saisi tehtyä muutaman samanlaisen hakuharkan, jos vaikka saisi Skippyn aivoihin hieman hautumaan, että mistä tässä on kyse! :)  Loppu päivä olikin pennellä vapaata, kun olin illan töissä.