Viikonloppu meni jälleen mökkeillessä! Hymy Siellä vaan rentoutuu&nukkuu niin hyvin. Pasi ja koiratkin kotiutuivat eilen ihan kaupunkioloihin Pasin aloittaessa tänään gradun teon. Täytyy myöntää, että ehdin jo hieman tottua yksinolon vapauteen -siis siihen että aamulla oli aikaa lukea lehtiä ja istuskella koirien lenkittämisen&touhuttamisen sijaan! Silmänisku No jospa sitä taas pääsisi kiinni arkeen. Sitten viikonlopun treenailuihin.

LAUANTAINA oli AGILITYvuoro Asikkalan heppamaneesissa. Koitan kirjoitella, mitä muistan.

FIGO teki kaksi kierrosta: ensin itekseen sivulla A:n sekä keinun kontakteja renkaalla&putkella höystettynä. Kontaktit alkaa Figolla olemaan tosi hienot -keinu etenkin on nätti. Sitten varsinaiseen harkkaan -hypyillä kieputtelua, mukana yksi putki. Figo oli oikein hieno poika!! Pelastelee hienosti Pasin mokiakin ja poikien yhteistyö on mukavaa katsottavaa. Alussa namipalkalla, vikat kerrat lelulla, joka toikin selkeästi vauhtia lisää.

Toisella kerralla keppitreeniä. Muutaman hypyn kautta kepeille aika vaikeasta avokulmasta. Nyt Figo on jo alkanut ite hakemaan hyvin aloitusväliä. Kerran meni väärin, kun Pasi oli edessä. Figo selkeästi vieläkin vähän varoo tollasia kovia puisia keppejä mitä maseesilla on -kotona puikkaa heiluvat muovkepit paljon paremmin "sukkana". Puisia puikkaa niin että yrittää olla osumatta niihin! Päättämätön Mutta kaikkinensa Figo oli touhukkaalla päällä ja teki hienoja suorituksia. Sitten taas 2009 vuoden kisakalenteria penkomaan.

SKIPPY
kävi myös pari kierrosta. Aloitettiin A:n kontaktilla. Meinaa olla vaikea, kun pylly aina tippuu alastulokontaktilla maahan....no saatiin tätä huomattavasti parannettua, kun auttoi stoppaamaan takapään oikein ja naksulla. Varsinaisen hyppyharkkarata oli Skippyn tasoon nähden aika haastava. Rimat oli ihan alhaalla, kun keskityttiin vaan ohjaustreeniin eikä hyppytreeniin (Skippyn hyppytekniikka on vielä vähän huono, joten helposti tiputtelee paljon kun ei ehdi keskittyä itse hyppyyn). Tätä vaihtelevalla menestyksellä -välissä oli tosi hienoja pätkiä takaakiertoineen ja valssauksineen. Tietty Kipen&Pasin yhteistyö&meno ei ole vielä ollenkaan samalla tasolla kun Figon kanssa -molemmat opettelee toisiaan! Hymy Skippy kun ei anna mitään anteeksi, joten sen kanssa saa olla tosi tarkkana. Lisäksi kuumenee helposti (namipalkallakin), joten ite pitäisi olla rauhallinen eikä niin "agressiivinen" ohjatessa kuin Figon kanssa. Meinaa likalla olla toisinaan vauhtia enemmän kuin mihin ajatus riittää. Kivaa on ainakin!

Kippe jätti keppitreeni radan väliin. Pasi teki itekseen sen kanssa 4 hypyllä pyörityksiä ja jatkettiin A:n kanssa. Loppukivana tein Skippyn kanssa putkeen menoja vaikeista umpikulmista -upeesti haki aina putken ihan mistä vaan! Cool

SUNNUNTAI
aamu otin itteäni niskasta kiinni ja ajelin Vuolenkoskelta Heinolaan TOKOtreeneihin. Pasi&Figo jäi vielä mökille tavaroita kasailemaa ym. Skippyä ehkä aavistuksen paino eilen parin tunnin agilitypaukutus. Siis teki hyvin ja innolla -mutta se sellanen "raivo" puuttui. Nämä olikin tehokkaat treenit ja ohjaajalle tosi tosi hyödylliset. Treenattiin sivummalla kahdestaan Vuokon kanssa. Vuokolla on itellään TVA bortsu Sigma ja muutenkin paljon kokemusta tokosta, joten sain hyvän mahdollisuuden vinkkeihin ja neuvoihin!


Hah, miten fiksun näköinen koirakko Silmänisku

Alotettiin ruudulla. Tämähän on Skippyllä ihan alkutekijöissään. Olen alkanut tekemään tätä lelulla -lelu on aina ruudussa oikealla paikalla ja koira vaan juoksee lelulle. Toki kun katsoin Sigman menoa kosketuslätkän kanssa, kävi mielessä, että olisi sillä helpompi vahvistaa oikeaa paikkaa? Jospa tämän ottaisi mukan sitten loppuhiontaan, kun itse ruudun merkitys on jo Kipellä tiedossa. Ruutuun Vuokko neuvoi muutamia eri versoita lelun kanssa, ettei kokoajan ole sitä samaa. Ja palkkaus ruudussa leikkien, ei niin että Skippy aina kuskaa lelun mun luo ruudun ulkopuolelle, vaan minä menen itse ruutuun! Pohdittiin, että onko tällä mitään merkitystä -no ei ainakaan haittakaan!

Sitten katsottiin vähän seuraamista. Olen saanut painamisen&poikittamisen nyt karsittua takaviistoon palkkaamisen avulla, mutta edelleen kuulema paikka on liian edessä (itse en ole tätä huomannu, kun itestä se näyttää oikeelta...). Tähän ihan namilla paikan vahvistamista. Kokemattomalle ohjaajalle (=minulle) tämä toko on tällaista jatkuvaa tasapainottelua. Nyt kun ollaan treenattu pitkiä kaavioita niin että vietikkyys säilyy, on tämä tekniikka taas kärsinyt. No saatiin plussaa sitten siitä iloisuudesta & kontaktista. Mutta väliin taas tekniikkaa. Etenkin käännöksissä!! Näissä mun pitää mennä hitaammin, mutta terävämmin. Ja sitten pysähdyksiä heti kulmien jälkeen, että Skippyn on pakko pitää oikea paikka (etenkin oikelle käännyttäessä tulee väljyyttä). Eli nyt pelkkiä kulmia oikeista suorituksista palkaten.

Noutoa vielä. Palautuksen on hienoja -mutta matkalla mällystää kapulaa. Eli pilkotaan noutoa vaan osiin ja tehdään sitä koira-kapula-minä asetelmalla matkaa pidentäen niin, että ei mällää (tässä ei kiihdykkään niin kuin kapulaa heitettäessä). Myös uuden kapulan hankintaa; isommalla maavaralla varustettu kapula. Nimittäin kun vaihdoin oman onnettoman pienen pötkylä kapulan Vuokon ohjatunnoudon laipalliseen kapulaan, parani kapulan suuhun otto heti. ELi Skippyn oli helpompi poimia kapula maasta suuhun, ja heti oikealla otteella oikeasta kohdasta.

Luoksetulon pysäytykset jätettiin liukkauden takia. 

Ainiin, ihan alussa ryhmässä paikallaolo. Siis tämä paikallaolo on ihan tyystin jäänyt...jotenkin yksinään ei tule tätä treenattua...*tyhmä minä* Mutta otettiinkin vain 2min. Menin piiloon. Kerran korjasin piilosta murahtaen, kun vähän käänteli päätä ja käänsi lonkkaasentoon. Korjasi heti ja loppu taas skarpisti.


Kuva: Kiira Lehto

Olisikohan siinä ollut pääkohdat suunnilleen...nyt ehkä pakko tehdä välillä töitäkin!! Viaton