Tiistaina kävin piiitkästä aikaa juoksemassa koirien kanssa: Figo toimi vetäjänä ja Skippy kiritti vapaana juosten.Sitten illalla tottistelemaan kentälle (jaksaa taas edes himpun tsempata, kun BH:een on ilmo lähetettynä ;-) ).

Skippylle seuraamista + henkilöryhmää, jääviä (maahanmeno oli unohtunut tilapäisesti...), hyppynoutoja sekä BH-paikallaolo (ei ole tainnut paikkamakuusta nousta ainakaan puoleen vuoteen, jokohan alkas uskomaa että kyllä se pysyy kohtuu varmasti...?!). Ihan ok.
Figo höntsäsi seuraamista ja hyppynoutoa :)

Keskiviikkona eli eilen hakuiltiin Karhulammella ampumaradan kupeessa (koirat ei onneksi reagoi). Hyvä kun saatiin nyt sovittua keskiviikko vakkari hakuillaksi, niin tulee edes kerran viikkoon hakuiltua. Skippylle kun olen nyt tehnyt tyhjiä ja aika kokeenomaisia treenejä, niin nyt ajattelin tehä vähän motivoivemman ja varmuutta tuovan treenin.

Skippylle etukulmat haamuina...!! Ihka eka kerta, kun käytettiin mitään muita apuja kun hajunhakua. Vaihtelun vuoksi ja ajattellin tuovan vähän uutta intoa ja varmuutta lähtöön, tyhjien treenauksen jälkeen. Maalimiehet oli 50 metrissä haamuina ja siitä sitten jatkoivat vielä 10-20m piiloille, saatiin samalla pitkälle etenemistä varmistettua. Näytin molemmat haamut kerralla ja sitten lähetin yksitellen. 

Ekalla lähti hyvin ja minä aloin kävellä keskilinjalla eteenpäin. Huikkasin että "hyvä" edetessäni ja naps -> juoksi takas mun luo... Uusi lähetys ja kehuin vasta kun oli jo melkein piilolla, nyt hyvin. Sama toiseen etukulmaan, vielä kaksi kertaa. Eli tuli aina mun kehuessa takasin... =/ Kolmas lähetys ok, kun kehuin vasta kun haju oli jo selkeästi nenässä. Eli on tosi (liiankin) hekkä mun huhuiluille ja kehuille...oma vika kun en ole pennusta asti tajunnut opettaa että huhuilen liikkuessani, aloitin vasta kun tyhjät tuli kuvioihin. Mutta nyt siis jatketaan tätä, että huhuilen liikkuessani. Etenkin kun on haju jo nenässä, että oppii, että aina ei tartte kuunnella ja totella, vaan ykkösenä on maalimies. Ja ettei vallan yhdistä (tai on jo yhdistänyt) että huutelen aina vain tyhjillä... Alueen vaihtuminen metsästä hakkuualueeseen ei tuottanut ongelmia.

Kolmas pisto oli suora ilman apuja. Tuuli toi hajun varmasti keskilinjalle, kun juoksi ihan ammuksena suoraan 50m piilolle!! Mentiin kaikki vikalle piilolle yhdessä leikkimään ja syömää nameja.

Nyt myös joka maalimiehellä oli namit + lelu palkkana -> eli sai leikkiä joka piilolla.

Lukuunottamatta tota herkkyyttä mun kehuille/huhuiluille, olin tyytyväinen tän päivän treeniin. Likka oli ihan innoissaan ja selkeästi tyytyväinen treenin jälkeen. Toivotavasti oli kivaa. Sitä varmuutta ja itseluottamusta ei niin tainnut tulla, kun niin mun kehuista palas takas. Mutta JOS olisi jäänyt ajatus itämään, että kyllä siellä voi olla ukko piilossa, vaikka mamma kehuukin etenemisestä...(?).

Lopuksi vielä keskilinjalla likat leikitti Kippeä, ja minä huutelin Kipelle kesken leikkien "Skippy, täääällä, tuleee". Eli vähän sitä, että ihan aina ei tartte kuunnella, vaan ne maalimiehet on ihan parhaita siellä metässä. Ja ei tässä kyllä enää reagoinutkaan minuu, leikki ihan innoissaan vähän matkan päässä Hennan&Tanjan kanssa!!

Figo etti kolme valmista. Kakkospiilo oli hankala, kun alue muuttui tosissaan metsästä hakkuuaukeksi noin 50 metrin kohilla ja ukko oli aukella noin 70 metrissä. Kaksi kertaa Figo kaarto aluetta eteenpäin mettäreunan mukana ja vasta kolmannella uskon, että kyllä siellä on ukko kuhan vaan jatkaa suoraa... Eka ja kolmas nou probleemos. Pieni hullu hakuilija oli taas vauhdissa Kieli ulkona

Eilen treenattiin kolmistaa Hennan & Tanjan kanssa. Mietittiin, että hauska kun kaikilla on lähes saman ikäset (toiset) koirat. Eli Skippy, Ruuti ja Kaino on kaikki nyt noin 2 vuotiaita. Ollaan nyt reilu vuosi treenattu hakua(kin) yhdessä, ja tosi kiva nähdä kuinka kaikki on edenneet. Muistan kun reilu vuosi sitten muutettiin Lahteen ja menin tohon treeniporukkaan, teki kaikkien koirat aikalailla "pentutreeniä". Nyt Henna jo suunnilleen miettii Ruutille kisoja...! Hymy Kaikki ollaan treenattu osin samoilla metodeilla, osin erilaisilla. Belggari-likat ja Kippe on edelleen aika samalla tasolla ettinnässä, samaan lopputulokseen eri keinoin! Hymy Skippy on tehnyt koko kaksivuotisen elämänsä vaan tuuli-ilmasuin ja hajunhaun, belgit vähän muillakin keinoin. Kiva nähdä päästäänkö kaikki tulevaisuudessa kisaamaanki yhdessä!!

Ai niin, se tärkein:

SKIPPY TÄYTTI EILEN (15.7.09) 2 VUOTTA!!!

1247742197_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Huikeaa että mun pikkulikka on nyt pari vuotias. Meijän penneli edelleen. Suuri ja vähän omituinenki persoona -mutta parempaa koiraa en itelleni osaisi kuvitellakaan! Kiitokset siis Päiville taas kerran hauskasta pikku pakkauksesta!!