Wiun elämä on nyt yhtä agilityä. Kisoja joka vkonloppu ja vkolla tiistaisin treenit. Haku on siis kaikkinensa talvitauolla. Aloitellaan ilmasuja sitten alkuvuodesta (tokon ohessa), kun kisat menee taas tauolle. Eipä siinä oikein muuta kalenteriin mahdu, kun ehkä jotkut pihatokohöntsäilyt jollekin arki-illalle. Monethan kyllä treenaa koiriansa määrällisesti paljon paljon enemmän, mutta ollaan katsottu, että Wiun on sen tyylinen koira, että tarvitsee useampia palauttelupäiviä. Ei niinkään fyysisesti vaan henkisesti. Fyysistä puolta se pääsee päivittäin kuitenkin harjottamaa (PT Koposen toimesta) pitkin peltoja ja metsiä. Se on vaan niin sata lasissa painava tyyppi, että pakko aina väleissä rauhoittaa pääkoppaa. Sen kanssa kun ei voi tehdä "pieniä treenejä" pihassa, kun nekin tekee 110%:n tehoilla :) Ei sillä etteikö se tekisi vaikka joka päivä, mutta olisiko sekään kiva olotila koiralle, että koko ajan kierrokset tapissaan...? Siksi tulee aina hiukan jaksotettua näitä eri lajien treenaamisia ja huolehdittua kunnon treenittömistä päivistä.

Toissa lauantaina (15.11.) Pasi&Wiu kävi Ojangossa kisaamassa. EO-pisteitä olisi ollut kivasti tarjolla, mutta ei ihan natsannut. Ekalla radalla olikin putkesta tullessaan niin kiltti, että tarttui käteen ja otti hypyn väärältä puolelta. Pasi kun oletti, että tulee miljoonaa taas putkesta ja menee pitkäksi. Mutta ei, putkitreenit on tuottaneet tulosta ;) eli HYL.

Toisella radalla Pasi löysi itsensä ihan väärästä paikasta koiran linjalta ja Wiu nappasi ainoan loogisen, näkyvän esteen, eli HYL tästäkin. Treeni- ja kisatauko näkyy ohjaajalla juurikin näissä ajoituksissa ja rytmityksissä, eli kun kaikki on sadasosista kiinni, niin jos ne ei tule selkärangasta, niin on aika suuret tsäänssit että tulee pieniä mokia jotka heti kostautuu :)

Vika rata oli oikein hyvää ja nopiaa menoa, mutta toka vika rima alas eli 5.

Eilen sunnuntaina (23.11.) Purinalla sitten kaikki natsasi ja tuloksena NELOISVOITTO!!! Tarjolla oli siis 4 rataa; hypäri, agi-agi-hypäri. Samalla vihdoin osui kohdalle se viimeinen hyppySERT, eli Wiusta tuli myös Fi AVA-H! Harvoinhan sitä oikeasti kaikki näin natsaa kohdilleen, kun edelleen on kyse lajista jossa kaikki on niin pienestä kiinni! Kyllä siitä sitten pitää osata nauttiakin, kun näin käy :)

Kuvankaappaus%202014-11-26%20kello%209.1
Neloisvoitto sai kommentointia FB:ssakin :D

woittoisaWiu.jpg

Kuvankaappaus%202014-11-27%20kello%209.1
EO-tilannekin alkaa näyttämään paremmalta marraskuun voittojen jälkeen!
EO-kisoihinhan on ainakin aiempina vuosina päässyt vähintään 10 maxi-koirakkoa.

-----------------------------------------------------------------

Koponen on päässyt vkonloppuisin hakuilemaan. Toissa la (15.11.) ei sitten taas mennyt niin hyvin kuin edellisellä kerralla Vuolenkoskella. Oltiin Haramaantiellä pikkuporukalla, kivat joutusat treenit :) ...miten oikeastaan kuvittelinkaan, että ongelmat olisi poissa yhden hyvän&onnistuneen treenin jälkeen...?

Etukulmaan lähti ensin etuviistoon vinoon. Annoin tehdä piston ja lähetin uudelleen. Lähti ihan suoraan ja meni piilosta ohi muutaman metrin päästä. Ei vaan saanut hajua(?) kanervikossa pötköttelevästi Riikasta. Teki tosi hienon ja laajan tyhjän. Päätin jatkaa rataa. Toinen etukulma hyvin suoraan ja hyvä ilmasu. Riikka oli siirtynyt kolmoselle. Eipä meinannutkaan taas lähteä. Lähti vasta tokalla lähetyksellä ja hyvin sitten löysi (onneksi!) isojen kiven lohkareiden välistä. Sama neloselle, lähti vasta tokalla (vai kolmannella, en muista) lähetyksellä... .. löysi kyllä taas hyvin.

Nooh, katsellaan saadaanko ongelmaan ikinä fiksattua, että onko asiaa edes EK-hakuun...

Eilen sunnuntaina (23.11.) oltiin Hlan poruan kanssa Reuman takana hakuilemassa. Koposelle 5 löytöä, 2 ilmaisulla ja 3 suorapalkalla. Umppari (2.piilo) oli palkaton koemainen. Tämä ei vaikuttanut mitenkään. Ainoastaan ekalle piilolle teki nyt taas sen, että meni pari metriä ja pysähtyi. Pyysin luokse ja lähetin uudelleen. Lähti. Muut pistot meni ekalla lähetyksellä. Pistot ei nyt välttämättä ole aina ihan suoria, mutta en ole alkanut korjailemaan. Kokeillaan nyt tällaista hieman vallattomampaa tyyliä :D Lähetyksetkin olen nyt tehnyt niin, että otan vaan muutaman askeleen ja päästä koiran vauhdista menemään. Yrittänyt siis välttää kaikkea turhaa hieromista siinä keskilinjalla.