Lauantaina Riihimäellä kolme rataa, joista kaksi hyppy- ja yksi agilityrata. Jokaisella radalla kävi joku pieni mämmi. joista hylky. Muuten tosi hyviä ratoja, joten ei sinänsä jäänyt paha mieli. Toki nollat ois kivempia.

Eka rata tuomarina Anne Savioja. 2 hypylle jarru vähän valahti, muttei pahasti. Meinasin jopa sylivekkiä, kun tuommaisissa paikoissa en ole yleensä saanut koiralle jarrua. Kepeille otin lähes putken suulta asti, jonka jälkeen  takaaleikkasin. Vitosella tuli hylky. Jäin kepeillä Figon viereen ja yritin prässäämällä saada hieman lisää vauhtia. En ole varma jätinkö koiran katsekontaktista hetkeksi, mutta kun lähdin törkkäämään takaakiertoon, niin ihmettelin missä koira. Se olikin härskisti puskenut selän taakse. Nopeasti en osannut reagoida, niin se nappasi kutosen. Ainakin Toivolan Janne sanoi, että ohjaus oli looginen joten koira vain törttöili...Olisin tietty voinut hieman irrota ja tehdä hallitun takaakierrätyksen.

Tein radan kisanomaisesti loppuun ja omasta mielestä se kulki ihan hyvin. 7:n taakse valssasin jonka jälkeen putkiin viennit. Kympin otin niistolla, josta irtosin valssaamaan 11:sta ja pussin väliin. Pussijarrutus ei oikein onnistunut vaikka jotain siinä karjuin pussin suulla. 13:sta jouduin aika lailla vääntämään linjaa. 15:sta valssi onnistui ihan kivasti, ei pahoja valumia. 16-18 ohjasin siten, että heitin Figon muurin yli ja vasemmalla kädellä haltuun 17-18 välissä jonka jälkeen 18:sta jaakotus. Se tuntui toimivalta vaikka juuri kukaan muu ei tainnut semmoista tehdä.

Toka rata tuomarina Anne Savioja. Sivusta katsottuna näytti, että putki olisi pahastikin houkuttimena alussa.Todellisuudessa se ei ollut, kun laittoi koiran lähdössä oikeaan paikkaan. Se ei edes nähnyt putkea. Kolmosen otin niistolla ja tuntui, että se oli hyvä. Juoksin putken sisempää reunaa ja ehdin koiran alta pois. Vitosen otin omalla "lakaisutyylillä" oisko se nyt joku jenkki, mut näppärästi kääntyi kuitenkin. Hieman mamoilin ja juoksin putkien välissä, kun ajattelin, että Figoa houkuttaa 3 hyppy putkesta ulos tultaessa. Ei se kuitenkaan tainnut edes vilkaista koko hyppyä. Seiskan jälkeen meille tuli sitten hylky. Olin päättänyt tehdä jaakotuksen siihen seiskalle ja siitä kepeille, vaikka tiesin, että se on riski veto. Valssi olisi ollut varmempi. A:n se bongasi, kun en riittävästi laittanut jarrua ennen hyppyä. Sain vielä karjastua sen pois A:lta ja meni vielä ekaan pujottelu väliinkin ja oli lähdössä puikkaamaan, mutta olin varmaan niin jäissä, että se pomppasi pois parin välin jälkeen.

Kepit uudelleen ja kisanomaisesti loppuun. A:n juoksin oikealta puolelta ja 12:sta tein sylivekin. Aivan sairaan hieno käännös! Putkesta nappasin melkein nenästä kiinni ja lähetin keinulle. Keinulta lähetin saman tien ja oikeastaan annoin Figon itse hakea esteet 15 ja 16. 18:sta pakkovalssia ja sitten oltiinkin melkein maalissa.

Kolmas rata tuomarina Anne Viitanen. Menin keppien ekaan väliin vastaanottamaan, josta sivuirtosin ja pakkovalssasin putkeen. 4 este oli tosin lähellä putkea. Tein siihen taas sen mun lakasun ja tosi hieno käännös. Jäin oikein itsekin hieman hämmästelemään, että kääntyykö se noin hyvin. 5-6 väliin ehdin hämmästelystä huolimatta tekemään valssin. Pussista tiukka haltuunotto. Putki oli todellisuudessa aika hyvin syötillä heti pussin jälkeen. Ei kuitenkaan ongelmia. 7:lta kilpajuoksua muurille. Käänsin Figon linjaa 8-9 välissä, jotta reitti 10:lle olisi optimaalinen. Onnistui tosi hyvin. Uskalsin myös leijeröidä 5 hypyn, eikä Figo edes kattellut muita esteitä, kun askeleet ja rytmitys osui valssissa niin hyvin kohdalleen.

Sen jälkeen menin suunnilleen 11-12 välin vastaanottamaan, josta heitto 12:sta yli putkeen. 13:sta pieni pakkovalssi, josta piti lähteä urku auki kohti maalia. Muurin ja 5 hypyn väli oli oikeasti tosi kapea, siitä juuri mahtui juoksemaan. 13:sta jälkeen en tainnut juuri jäädä katsomaan tuleeko koira, kun kyllä Figo yleensä hypyt napsii. Ihmeekseni sainkin todeta, että se tuli mun perässä muurin ja hypyn välistä. En tosiaan tiedä mitä siinä tapahtui, miksi se teki siihen kiellon. Viimenen rata harmitti ehkä eniten, kun se oli siihen asti kyllä niin hyvää menoa.

Kokonaisuutena meno oli hyvää, vaikka kämmeistä ja koiran oikuista johtuen tuloksena olikin 3 hyllyä. Mun mielestä silti meltiin taas napsu eteenpäin.