Jep, elikkä laitan tähän nyt lähinnä nuo Skippyn hakuryhmän kanssa touhutut kaksi treeni kertaa.

Eka kerta oli 16.12 sunnuntaina Maaningalla KPSH:n Haukkumajalla. Maastossa otettiin jokaiselle yksi ukko valmiiksi piiloon, ja tarkoitus oli tehdä tuuliharjoitus. No tuuli loppujen lopuksi oli mitä oli. Oliko ollenkaan, ja välillä tuuli mistä sattuu...eli idea meni hieman pieleen.

Koiran piti olla irti ja itse kävellä siksakkia kohti ukkoa. Skippy kyllä heti tiesi mistä on kysymys ja alkoi etsimään maalimiestä. Kun tuulesta ei sitten ollut apua, meni homma mielestäni liikaa juoksemiseksi ja sähläämiseksi. Skippy teki tosi laajoja juoksulenkkejä, tosi aina heti käskystä palasi takaisin, mutta silti juoksenteli liikaa. Loppujen lopuksi sai hajun ihan eri suunnasta, kun mistä alunperin oli oletus ja tarkoitus. Eli löysi kyllä nenällään, kunha heitti eka laajat kaaret piilon toiselle puolelle kuin mistä lähdettiin. Olen ehkä vähän turhankin vainoharhainen tuon juoksemisen suhteen, kun Figon kanssa ollaan menty niin metsään juuri ruon asian kanssa. Eli meinaa joskus vaan juosta ja unohtaa avata nenän..

Sen jälkeen kentällä yksitellen koiran kanssa leikkimistä. Mulle noottia tosissaan siitä, että itse liian aktiivisesti vedän vastaan enkä mene "räsynukkena" koiran perässä ja anna tarpeeksi usein voittaa.

Sitten pujotteluharjoitus niin että kaikki kentällä. Skippy hyvin. Näkee vain nakinpalat eikä kiinnostu muista. Enempiki on arka, kuin että olisi kaikkien luokse menossa. Siis koirien. Ihmisten kyllä! ;-)

Tämän jälkeen tehtiin Figolle ALO-tottis koemaisesti, minä liikeenohjaajana. Seuraaminen oli teknisesti aikasta kamalaa..edisti välillä niin hitosti. No intoa kyllä oli ja säilyi läpi kaikkien liikkeiden, vaikka varsinaista palkkausta ei tullutkaan. Eli se on Figolle tosi positiivinen juttu. Tekniikkaa on sitten helppo(??) hioa, kun koiralla on intoa. Maahanmeno hyvä, luoksetulo erinomainen. Seisomisesta meni maahan. Tosin Pasi aina kääntyi käskiessään kohti koiraa, ei paljon, mutta varmasti vaikutti.

Ollaan ihan itse onnistuttu latistamaan tokointoa Figolta, kun aikoinaan tehtiin ihan liian pitkiä ja ilmeisesti tylsiäkin treenejä. Onneksi asia on huisisti korjaantunut!