Perjantaina suunnattiin mökkeilemään. Olipa ihanan lumista ja lisää sateli koko viikonlopun ajan!

Launtaina pojat kävi Asikkalan maneesilla agilityssä. Olivat treenanneet kahta eri rataa (tarkemmin en osaa selostaa, kun en itse ollu kattomassa. Kepit oli kuulema menneet hyvin (nyt tämän on jo PAKKO siirtyä kisakentillekin Kieli ulkona). A:n alastulo kontaktia olivat vahvistelleet -> menee hyvin jos antaa fyysisen avun eli pysähtyy itse, mutta jos vaan ite jatkaa juoksua ei meinaa malttaa ottaa kontaktia kunnolla. Eli tätä Pasi vahvisti. Rimat oli pysyny ylhäällä kiitettävästi myös.

Minä jäin "tassutoipilas" Skippyn seuraksi mökille. Oli pakko tehdä pikku tottikset, että sai energiaa vähän hallitummin purettua. Muuten meinaa kokoajan revitellä niin että tassusiteet lentää pitkin metsiä... Koiria ei voinut oikeen päästää nyt valvomatta yhdessä ulos, kun heti pistivät painit ja rallit pystyyn, mitä tuo tassun side ei tosissaan kestä. Tokosta mainittakoon tosi hieno tunnari -> 6 vierasta + oma rivissä. Nätisti haki oman.

Sunnuntaina suunnattiin Tanjan&Kaino-belgin kanssa Mikkeliin taas tokovalmennukseen. Pasi&Figo jäi päiväksi mökille lenkkeilemään, lumi- ja halkohommiin. Tokossa taas kaksi kierrosta á 20 min.

Ekalla tunnari (katsaus miten edetty viime kerrasta, josta on noin kuukausi). Tehtiin ihan koemaisesti ensimmäistä kertaa. Mun vähän jännitti, kun tajusin että olen kehunut Kippeä aina heti kun löytää oman, ja nyt siis piti olla hiljaa... Lähti hyvin kapuloille ja rauhassa haisteli ja kun osui oman kohdalle, poimi sen suuhunsa ja lähti palauttamaaan -> ei siis odottanut minulta vahvistusta=kehuja, vaan varmana lähti palauttamaan Hymy Hieno tunnari!! Nyt etsiminen sujuu, mutta työstön alle palautus, jossa mälvää tunnarikapulaa. Tästä on päästy eroon kunnon noutokapulalla, nyt vaan samat jipot tunnaripalikan suhteen.

Uutena liikkeenä (sekä minulle että koiralle) ohjattunouto. Vasen ja keskimmäinen omilla paikoillaa 10  metrissä. Asetin Kipen merkin taakse (merkille menoahan ei vielä olla otettu) ja vein itse oikeanpuoleisen kapulan merkin&koiran tasolle noin 5 metrin päähän sivuttaissuunnassa. Palasin muutamien metrien päähän merkistä. Ja lähetys käsimerkillä + "oikeatuo"-käskyllä.

Tätä jatketaan näin:

- oikeanpuoleista kapulaa viedään syvyyssuunnassa lähemmäs kahta  muuta. Niin että lopulta on samassa rivissä 10 metrissä.
- itse peruutetaan vähitellen kauemmas merkistä eli sinne viralliseen lähetys paikkaan 10 metriin.
- kun oikeaa puolta on tehty niin, että kaikki kapulat on samassa rivissä, työstetään samallalailla vasen puoli.

Tokalla kiesillä ruutua.

- jatketaan kosketuslätkän kanssa. Saa olla kauan mukana.
- ruutua eri puolilta, esim. ruutu keskelle kenttää ja lähetyksiä joka suunnista. Myös niin, että koira jätetään ruudun sivuun, itse palataan johonkin lähetyskohtaan ja sanallisella käskyllä koira ruutuun -> oppii hakemaan ruutua muualtakin kuin suoralta lähetykseltä -> hyötyä jos joskus kokeessa tarvitsee korjata ruutuun (jos on mennyt yli, ohi tms.).

Skippy oli hauska, kun tehtiin tuota että jätin koiran seisomaan noin 5 metrin päähän ruudusta ja itse palasin lähetyskohtaan (eli ruutu oli suoraan edessäni ja koira seisoi ruudun vasemmalla puolella). Itse seisoin kuin tikku ja käsky "ruutu". Kippe tuli aluksi vähän mun kohti. Ei kehuja, joten pysähtyi. Sitten tarjosi vähän kakeja, peruutti ja meni maahan. Nousi istumaan. Uusi käsky "ruutu", jolloin meni ruutuun lätkälle Silmänisku Näitä tehtiin muutamia. Välillä tarjosi omiaan, loppua kohti parani ja vika oli jo tosi hieno. Oikein tohkeissaan tassulla läppäsi lätkää "jesh, tässä mun pitää olla" Hymy

Muuta ei sitten ehdittykään, kun aikaa kului aina puhumiseen, kun Riikka selosti minulle mitä tehdä ja miten edetä.

Itekseen tein sitten vähän kakeja ja seuraamispätkiä.

Skippyn tassu on tosi siistin ja puhtaan näköinen. Huomen aamulla tikkien poistoon, jolloin päästään eroon siteistä ja tossuistakin, onneksi!!!!