Viikko taas hurahti!!

Arki-iltojen pimeydessä tosissaan ei ole mitään porukkatreenejä, joten jää koiratouhut omien puuhastelujen varaan. Lenkkiä otsalamppujen kanssa ja tottista. On tullut myös naksuseltua pitkästä aikaa kaikkia tyhmiä temppuja, että saisi lähinnä Skippyltä vähän virtaa pois.

Viikonloppuna näkee sitten tehä vähän muutakin. Lauantai aamupäivällä oltiin Pasin ja omien koirien kanssa agilityä tahkoamassa. Kahestaan rakennettiin ihan kunnon kakkosluokan rata (olikin hommaa!). Figo meni rataa pätkissä ja kokonaisuudessaan sekä sitten lopuksi hyppysuoraa. Mäkin tein radan kertalleen Figon kanssa, on sitä kyllä kiva viedä!! Figo on senverran kehinnyt tässä kesän aikana, että minäkin pystyn ohjaamaan sitä tosi hyvin. Hakee itse esteitä, kunhan vaan huiskii vähän sinne päin.

Skipylle tehtiin pieniä radan pätkiä hypyillä ja sitten kontakteja erikseen. Skippy on nii-in hassun näköinen tehdessään rataa! :) Yritystä on ihan hirmusti ja vauhtia myös...mutta tässä kaikessa takapää ei oikein vielä meinaa pysyä kyydissä, joten on aika honkkelin näköistä menoa! :D Kippe myös tiputtelee jonkun verran rimoja (juuri niillä takajaloilla), joten loppuun tehtiin "jumppasarjaa", eli 4 eri korkuista estettä peräkkäin (ihan reiluilla väleillä vielä). Tätä sitten eestaas niin, että minä olin toisessa päässä ja Pasi toisessa palkkaamassa/lähettämässä. Tämä oli pennen mielestä hubaa, ja 3 vikaa sarjaa meni ilman pudotuksia jo!

Skippy tarttee vaan keskittymisrauhan hypätessä, niin sitten ei tipu niin herkästi. Jos kesken hypyn sanoo jotakin/liikkuu itse eri suuntaan, tiputtaa helposti. Kontakteissa on vielä työtä, että alkaa niitä itse tarjoamaan ja että ohjaaja pystyy olemaan kaukana/etenemään. Mutta tämä on ihan luonnollista, kun agilityä on niin vähän Skippyn kanssa tehty!

Sunnuntaina olisin kovasti halunnut pitkästä aikaa hakua, mutta en saanut treenikavereita (kaikki kisoissa tms.) / maalimiehiä. Joten mentiin metsälenkille, jonka ohessa tehtiin viestipätkiä. Onkohan Kipelle jäänyt jotakin pentuajan viestitreeneistä takaraivoon, kun tosi hyvin juoksi?! Suunnitelmissa on ollut, että alotetaan viestiharrastus sitten, kunhan haku on kisakunnossa. Mutta koska nyt ei kertakaikkiaan päästy hakuilemaan, puretiin tekemisen intoa sitten viestiin.

Tehtiin myös esineruutu, n. 30X70 m, eli kapea ja syvä. Molemmat koirat haki esineet ihan mielettömän hyvin!!! Skippy eka 2, Figo välissä 2. Sitten uudet esineet alueelle ja Skippy vielä 2 esinettä ja lopuksi vein Figolle vielä yhden alueen etuosaan. Figo bongasi jopa tuon etuosassa olevan esineen, kun helposti juoksee ohi, kun lähtee niin vauhdilla. Tähän oltiin tosi tosi tyytyväisiä! :)

Olin ilmottanut Skippyn lauantaille Asikkalaan tokokisoihin ALO-luokkaan, mutta peruin tämän. Olen nyt saanut seuraamista tosi paljon paranemaan ja se alkaa olemaan pääosin jo sellaista, mitä haluan. En siis halunnut nyt mennä kisoihin sitä mahdollisesti taas pilaamaan... päätin että treenataan nyt vaan AVO liikkeet & kestävyys kuntoon ja sitten joskus kevättalvella AVOon, ei enää ALO startteja.