Lähimenneisyydestä ekana; Joululoma on nyt mun osalta takana. Olihan tarpeeseen tullut loma, joka meni ihan suunnitelluissa merkeissä; löhöilyä, loikoilua, lorvailua… pitkiä yöunia, Silta-sarjan II-tuotantokausi, päivänvalossa pitkiä ulkoiluja, syömistä, yhdessäoloa. Siinähän sitä oli tavoitteita, jotka toteutui kohtuullisesti ;)

Koirarintamalla eniten taisi kertyä tuota ulkoilua, mikä nyt olikin helppoa sen puoleen, ettei lunta ollut, joten metsässä pystyi kulkemaan miten tahtoi. Pasi treenasi aksaa ahkerasti joulu- ja tapaninpäivinäkin. Mä kävin kerran Korkeavireellä kimppatokoissa toisen hakuporukan kanssa. Skippy suoritti piparihaasteen :P

piparihaaste-normal.jpg
(pahoittelut kuvan laadusta...)

...ja vikan lomapäivän kunniaksi tehtiin EK-juttuja Figon&Kipan kanssa; esineosiot ja jälki (500m, 4 keppiä). Tosi kivalla meiningillä; eniten huomautettavaa tarkkuudessa, missä jumittui yhteen kulmaan, missä olin myllännyt sammalta. Vähän kehotin jatkamaan, niin sitten hyvin. En vaan yhtää tykkäisi puuttua tossa työskentelyyn... Janalla tarkisti takajäljen ja oli vähän epävarman oloinen. Itse jälki ja kepit superisti! Oli kunnon kalliokiipeilyä.

kalliolla-normal.jpg
Tämä on loppulenkiltä, missä jatkettii kalliokiipeily-teemaa :)

Figo on kyllä nii-in suloinen, aivan tohkeissaan kun sai tehä kaikki esinejutut. Sain ainakin miljoona pusua onnelliselta koiralta. Hämmästyttävän hyvin se tekee, kaikki menee vanhasta muistista :)

20131229_121332-normal.jpg
Metsämiäs

Ja Wiuska hilpaisi vuoden vikat kisat kotona Lahessa. Saldona kisoista 0, sij. 5./77, 0-voitto (85 starttaajaa) ja HYL. Tuon voiton myötä taisi tulla EO-paikka plakkariin. No ei nyt matkoja varata vielä, ennen kuin asia oikeasti varmistuu ja lopulliset rankingpisteet ilmestyy. Mutta joka tapauksessa melko huikea joulukuu Wiun osalta; seitsemän 0-voittoa, kunnon loppukiri :) Viimeisten kisojen VIDEO TÄÄLLÄ.

20131206_1MG_3110-normal.jpg
kuva Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi

------------------------------------------------------------------------------------------------

VUOSI 2013 on lopuillaan ja sitämyötä 2014 aluillaan (loogista).

Figolle tämän vuoden arvokisat oli viimeiset laatuaan, ainakin henk.koht. kisoina. Ehkä sitten SM-joukkueeseen vielä…? SM sij. 9. ei ole ollenkaan huono päätös kisauralle! Figolla ei edes ole voittonollaa, joten toistaiseksi ainakin karsinnat ei edes olisi mahdolliset. Ja vaikka kisaoikeus heltiäisikin, ei F:n vauhti enää tuolla tasolla riitä. Viime karsinnoissa ukolle 3 nollaa, joilla ei herunut yhtään pisteitä, kun aikaero kärkeen venyy niin isoksi, vaikka Tössykkä menisi niin lujaa kuin ikinä pääsee <3

20130616_4MG_4034-normal.jpg
kuva Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi

Vaikka Isot Kisat on Fideliuksen osalta ohi, jatkaa se aktiivista eloa muutoin! Kyläkisoihin pääsee metsästämään vikaa hyppysertiään ja tiiä vaikka tokokisoissakin piipahdettaisiin Sannan matkaseurana ;) Ja tärkeintä kaikesta on pitää keski-ikäinen herra hyvässä kunnossa, ettei ikäkolotukset pääse lähellekään!

20130720_4MG_7477-normal.jpg
kuva Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi

Skippyn kisa-/koekausi meni vähän kaksijakoisissa tunnelmissa. TVA sekä koulari kolmesta eri PK-lajista oli kiva saavutus, mutta jotain jäi silti hampaankoloon parista epäonnistuneesta kokeesta… Eli keväällä jatketaan siitä mihin syksyllä jäätiin; lähinnä haku- ja EK-kokeiden merkeissä. Sen kummempia tulostavoitteita en halua listata, katsotaan mihin rahkeet riittää! Niin kauan tehdään kun molemmat siitä tykätään. Kippe on kuitenkin maailman helpoin ja mukavin kisa- ja reissukaveri, joten sen kanssa kokonaisuudessaan koepäivät on aina kovin helppoja. Tärkeintä ei ole tulokset, vaan yhteinen tekeminen. Ja tämä oikeasti pitää paikkansa, sillä jos tulosten takia kisaisin, olisi meidän ura loppunut lyhyeen :D

IMG_0412-normal.jpg
kuva Mari Ali-Raatikainen

Tietty kisaamista vähän määrittelee tuon selän kestäminen… en edelleenkään ala Koposta pumpuliin laittamaan. Tehdä niin kuin tehtäisiin minkä tahansa koiran kanssa. No okei, treeneissä ei hypitä metristä, mutta muutoin. Ja koitetaan edistää hyvää kuntoa osteopaatilla ja lisämömmöillä. Ja tietty sillä hyvällä peruskunnolla, mikä auttaa moneen.

IMG_0433-normal.jpg
kuva Mari Ali-Raatikainen

Wiun kisavuosi oli vauhdikas. Kevättalvella nousu kolmosiin, arvokisatulokset & mahdolliset 4xSERT kasaan ja osallistuminen niin SM-kisoihin kuin karsintoihinkin. Karsinnoissa kahdella nollalla sijalle 13. Syksy meni kisojen osalta vähän uusien säätöjen ja lisävauhdin hakemiseen, joten nollia ei niin kovin tullut. Loppukirinä sitten 7 nollavoittoa joulukuussa, mikä nosti neidin aika ylös EO-rankingissa.

20121229_4MG_9623-normal.jpg
kuva Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi

Alkuvuosi agilityn osalta hieman kevyemmin, kroppaa oseopaatilla palautellen ja pääkoppaa lepuutellen. Josko sitten tokoa vähän enemmän…? Katsotaan miten Wilhelmiina siinä edistyy, joko korkataan kisakentät siinäkin lajissa tulevana vuonna? Kiirusta ei ole, pääasia vähän opetella uusia, erilaisia (agilityyn verrattuna) juttuna niin tokon kuin haunkin saralla. Ihan vaan aktivoinnin ja kokonaisvaltaisuuden takia ja etten mä sitten ole ihan tyhjän päällä, kun Koponen joskus vuosien kuluttua(!!) eläköityy ;)

wiu_hakumettalla2-normal.jpg
kuva Janne Pylväinen

Toivottavasti ensi vuonna saadaan taas kivoja kokemuksia ja hyviä muistoja :)

20131026_1MG_1734-normal.jpg
kuva Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi